KISS - Paul Stanley korruptnak és torznak tartja a Hall Of Fame-et

A rajongókra való tekintettel veszi át a díjat

2014. február 18. (kedd) 08:23

Paul Stanley keményen kiosztotta a Rock And Roll Hall Of Fame-et, amelynek idei beiktatási ceremóniára április 10-én kerül sor Brooklynban. Megannyi év után idén sor kerül a KISS beavatására is, de ez nem igazán hatotta meg a KISS egyik frontemberét.

1986 óta szavazza meg a tengerentúlon egy szakmai zsűri, hogy ki kerülhet be a "Rock'n'roll Halhatatlanjai" közé, azaz kiket iktatnak be a clevelandi Rock and Roll Hall Of Fame and Museum dicsőségcsarnokába.

Az iktatással kapcsolatos fontos szabály, hogy csakis olyan zenekar, előadó kerülhet szóba, aki legalább 25 éve adta ki az első albumát vagy kislemezét. A KISS beiktatása ennek értelmében már 15 éve váratott magára és ezt a rajongók számtalan levélben, kérvényben kifogásolták az évek során. A tavalyi közönségszavazást is a KISS nyerte.

2012-ben Simmonsék így viccelődtek a Hall Of Fame elismerés elmaradása kapcsán:

"Gondolkodtunk már erről és a válaszunk szimplán ennyi: majd megvesszük az egészet és mindenkit kirúgunk onnan!"Paul Stanley most így fogalmazott a Classic Rocknak annak kapcsán, hogy megtiszteltetésnek érzi-e, hogy idén végre a KISS is bekerül a Hall Of Fame-be:


"Nem, mert duzzogva, irigykedés közepette került sor erre, és mert már abszolút nevetséges volt, hogy tudomást sem akarnak venni rólunk. A legtöbben nem tudják, hogy a Hall Of Fame egy magántulajdonú intézmény, élén egy önjelölt bizottsággal. Tökéletes példája annak, ahogy egy koncepció valóssággá válik. Az emberek csupán annyit hallottak róla, hogy ez a Rock And Roll Dicsőségcsarnoka és ettől hitelesnek gondolták. Az, hogy megérdemli-e ezt az elnevezést, attól kéne függjön, hogy kiket iktatnak be."Akkor most megtiszteltetés volt, hogy a jelöltek közé kerültetek?

"Nem. Sokat jelent a rajongóknak és ezt meg is értem, mert számukra ez amolyan értékítélet. Emiatt jóindulattal el is fogadom a beiktatást, a nevükben. De az érzéseim, az ellenérzéseim ettől még egy cseppet sem változnak meg. A hozzáállásuk elitista, nem tükrözi a közönség véleményét. Egy szűk csoport véleményét tükrözi, akik megszabják, hogy szerintük melyik előadó felel meg azoknak a követelményeknek, amelyeket ők fektettek le a rock'n'roll kapcsán.

Mindig is úgy tartottam, hogy a rock'n'roll szellemisége éppen abban áll, hogy az ember nem törődik nemcsak a kritikusokkal, hanem a kortársaival sem, azaz a maga útját járja. Úgy gondolom, hogy kevés kivételtől eltekitve mi pontosan ezt is tettük 40 éven át. Szóval, pontosan az a kritérium, amelyhez tartottuk magunkat és amelynek révén eljutottunk ide, azt eredményezte, hogy mi korábban nem kerülhettünk szóba.

Szóval, vakargatom egy kicsit a fejemet... és van gondom azzal a bizonyos arroganciával, amely ezt a csoportosulást jellemzi. Ugyanakkor ha megnézem egynémely beiktatott nevét, azt mondom, hogy nem bánom, ha bekerülünk bármiféle olyan klubba, amelyben ott van Jimmy Page, Eric Clapton, a The Who és a Beatles. A bennem megfogalmazódó érzéseknek hozzájuk nincs semmi köze, viszont köze van az egész rendszerhez, amit korruptnak, romlottnak és torznak tartok."Várod, hogy felléphessetek a ceremónián?

"Őszintén mondom, nincs semmilyen tervem arra vontakozóan, hogy bármit is csináljunk ott, ideértve egy fellépést Ace-szel és Peterrel (a KISS eredeti tagjai), vagy bárki mással. Jelenleg annyi a tervem, hogy elmegyek és átveszem a díjat. Ami a többit illeti, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Számomra érdekes volt, vagy inkább sértő, hogy amikor az ottani hierarchia elé odakerült a kérdés, hogy beiktatnak-e további tagokat is (a KISS később csatlakozott zenészeit), ezt azonnal lesöpörték az asztalról. Én ezt arroganciának veszem.

Az ottani íróasztalnál üldögélő embereknek tisztelniük kéne azokat, akiket ebbe az áldott szervezetbe beiktatni fognak vagy beiktatásra jelöltek. Szóval, az a tény, hogy a Grateful Dead tagjai közül abszurd módon 30 vagy 40 vagy 50 tag bekerült, vagy hogy a Red Hot Chili Peppersből az összes tag bekerült, ideértve azokat a korai időszakos tagokat, akiknek nem sok közük volt ahhoz, hogy a csapat eljutott ide, vagy az, hogy az első Rush album dobosa, John Rutsey nem került be, vagy az, hogy Rob Trujillo, aki egy óriási fickó, de egyik klasszikus Metallica albumon sem játszott, hat évvel a Metallicába beszállása után bekerült, szóval ezek a tények engem elgondolkodtatnak: pontosan mik is ezek a szabályok? Ha a szabályok nem egyformán vonatkoznak mindenkire, akkor ezek nem szabályok."Tervezitek, hogy Ace Frehley-t és Peter Crisst felhívjátok a színpadra magatok mellé?

"Az csak természetes, hogy Ace és Peter megérdemli, hogy ott álljanak ők is a reflektorfényben, ezt még csak külön mondanom sem kell. Nélkülük ma nem lehetnénk itt. Ha az alapozásnál nem lettek volna velünk, nem építhettük volna fel, amit felépítettünk. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy ez az építkezés azok nélkül sem lett volna lehetséges, akik őket követték a zenekarban. Nélkülük sem juthattunk volna el idáig. És velük ma nem lehetnénk itt. Szóval, abszolút úgy van, hogy megérdemlik és ott a helyük."Ace és Peter nemrég együtt jammelt egy partyn, amit a That Metal Show műsorvezetője, Eddie Trunk hozott össze. Ezzel kapcsolatban milyen érzéseid vannak?

"Sem ilyen, sem olyan érzéseim nincsenek. Nem vagyok tulajdonosa ezeknek a daloknak, én csak megírtam őket. Nincs mit őrizni rajtuk, nincs miért elzárni őket valahová. Ezek a dalok nyilvánosak, ők pedig játszottak is bennük, szóval, miért ne nyomhatnák ezeket? Ha már itt tartunk, miért ne játszhatná ezeket bárki is?"


Megjegyzés: Az interjú megjelenése után Paul Stanley helyesbített a szövegén. A Red Hot Chili Peppers összesen nyolc gitárosa közül csupán három került be a Hall Of Fame-be (ami az első albumon szerepelt és a másodikra is sok témát írt Jack Shermant ki is akasztotta). Paul azt mondja, hogy minden más pontos és igaz.


 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS