ALCOHOL - Dobos még nincs, másodgitáros viszont már van

Villáminterjú Csövessel

2014. február 9. (vasárnap) 11:20

Az már egy hónapja kiderült, hogy az egykori Akela dobos, Ratkai "Retek" Miklós nélkül menetel tovább az Alcohol zenekar. De vajon mi a helyzet azóta? Lett új dobosuk? Találtak már megfelelő másodgitárost? Lesz valamikor is új Alcohol lemez?


Az Alcohol vezérével, Csövessel készült villáminterjúból sok minden kiderül.Még mindig dobos nélkül vagytok? Mi történt Retekkel?

"Retek Koma kb. egy évig volt a zenekar aktív tagja, köszönjük neki a munkáját. Idén tavasszal ismét turnéra indulunk, lemezt készítünk, klipet forgatunk stb. ...És természetesen ezek rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt kivesznek az emberből. A zenekar mindenképpen ezen az úton megy tovább, Retekkel nem mindenben egyeztek a nézeteink, ami nem azt jelenti, hogy az övé vagy az enyém lenne rossz esetlegesen, hanem csak egyszerűen nem egyeztek és ennyi.

Megbeszéltük és így döntöttünk. Természetesen a baráti viszony maradt, vannak közös szervezések is, és még az sem kizárt, hogy felbukkan néha egy-egy bulin, de most elsősorban az utódját keressük nagy erőkkel. Azaz még nincs új dobosunk."Idén új lemez kiadására készültök. Hátráltatja Retek kilépése a lemez megjelenését?

"Konkrétan semennyivel sem hátráltatja, hiszen a dalaink általában már teljesen készen vannak, mire a dob megfejtődik, tehát időnk van és az elmúlt évek, a tagcserék megtaníttatták velem, hogy legyen mindig egy 'B-opció' is! (nevet)

A lemez szeptember elején fog megjelenni a tervek szerint. Adtunk hírt nemrégiben arról, hogy tavasszal rukkolunk elő az új anyaggal, de a turné és más koncepció miatt is, beiktattuk ezt a pár hónap csúszást."Jelentkező azért van már a megüresedett dobos posztra?

"Igen, van jó néhány jelentkező, de még várjuk is a dobos palántákat, hiszen mind zeneileg, mind emberileg a legmegfelelőbb arcot szeretnénk kiválasztani. Természetesen ez egy próba alatt nem derülhet ki, ezért is nem szoktunk senkit azonnal hivatalosan tagként közölni. Ahhoz kell idő, koncertek, örömök, bajok stb. ...És ha egyezik a nézet, akkor minden megy tovább, ha meg nem, akkor majd felteszed nekem ezt a kérdést legközelebb is!" (nevet)


Viszont úgy hírlik, hogy megvan a másodgitárosotok. Róla mit kell tudni?

"Így van, a zenekar második gitárosa - most már hivatalosan is - Molnár Kristóf. Már tavaly óta koncertezik velünk, de ahogy a dobossal kapcsolatban is említettem, nem elég, hogy valaki zeneileg beilleszkedik a bandába. Kristóf egy fiatal, lelkes és tehetséges gitáros. Retek Koma által került a zenekarba, jelenleg még ő is szolnoki, de rajta van a fővárosba költözésen, hogy minél aktívabban tudjunk együttműködni."És konkrétan hogy álltok most az új lemezzel?

"A dalok nagy része félkész állapotban itt van a fejemben! (nevet) 12-13 dal lesz a szeptemberi új albumon és várható egy-két vendégzenész felbukkanása is. Hála Istennek, nálunk a dalok elég gyorsan megvannak, valószínűleg a turnén már játszani is fogunk egy-két újdonságot."Egy tavaszi turnéról van szó?

"Így van, kb. 15 városban bukkan majd fel a zenekar. Az már biztos, hogy Békéscsaba, Szolnok, Révkomárom és Budapest a turnéállomások között lesz. Folyamatosan jönnek az új dátumok is, hamarosan a teljes turnétervet közzétesszük a Facebook oldalunkon."


www.facebook.com/AlcoholzenekarHammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS