MÖTLEY CRÜE - Jön az Utolsó Turné, de mi lesz utána?

Öt nótát adtak elő a Jimmy Kimmel Showban

2014. február 3. (hétfő) 07:12

Azt továbbra sem tudni, hogy készül-e egy utolsó Mötley Crüe album, az azonban biztos, hogy Nikki Sixxék az utolsó nagy turnéjukra készülnek.

Egyelőre csak annyit tudni, hogy az észak-amerikai kanyar július 2-án startol, és hogy Alice Cooper lesz a The Final Tour különleges vendége.


2014 folyamán 72 észak-amerikai koncert várható, 2015-ben pedig tengerentúli bulik is lesznek. Viszont 2015 végén ténylegesen lezárul az utolsó turné, ezzel kapcsolatban egy szerződést is aláírt a négy Mötley tag. Nem lesz tehát Scorpions-módon elnyújtott búcsúzás.


"Minderről már pár évvel ezelőtt elkezdtünk beszélni - mondja a döntés kapcsán Vince Neil énekes. - Nem akarunk olyanná válni, mint azok a bandák, ahol talán már csak egyetlen eredeti tag van, vagy valakinek a tesója viszi tovább a dolgot. Mi úgy akarunk lelépni, hogy a Mötley Crüe mind a négy alapító tagja színpadon van, a csúcson akarjuk abbahagyni."


A Mötley Crüe tagjai egy olyan szerződést írtak alá, amely szerint a turné biztosan nem tarthat tovább 2015 végénél, jelezve ezzel is, hogy valóban komolyan gondolják.

2015-ben várható a The Dirt könyv filmes verziója is, idén nyáron pedig egy nagyszabású country stílusú Mötley Crüe tribute album is megjelenik. Ahogy lezárul a Final Tour, a csapat négy tagja külön utakon fog járni.


"Keményen dolgoztunk azon a dokumentumon, amit mindannyian aláírtunk - mondja Nikki Sixx. - Vagy egy hónapig tartott, mire elkészült. Ez az ötlet már évek óta megvolt. Csak most valósággá vált. Nincsenek trükkök, apróbetűs részek, ez egy megállapodás négyünk között. Jó érzés azt látni, hogy mindenki meglepődik, mert ez tényleg nem vicc. Mert amikor az évek során megemlítettem valakinek ezt a tervet, mindig az volt a válasz, hogy persze, abbahagyjátok, egy időre..."

"Egyszer mindennek vége szakad! - mondja Tommy Lee. - Mindig is úgy képzeltük, hogy egy kib...ott nagy durranással fogunk búcsúzni, és nem a megyei vásárokon fogjuk végezni, vagy a klubokban egy-két eredeti taggal. Itt már vége a melónknak!"

"A Mötleynál mindig is több volt a dráma, mint a General Hospital sorozatban, de ez vonzotta is az embereket. Kíváncsiak nézték, hogy mi folyik és mindig érdekelték őket az újabb epizódok" - teszi hozzá Mick Mars gitáros.

"Hiányozni fog a turnézás ezekkel a srácokkal, de a rock'n'rollt nem hagyom abba - ígéri Vince Neil. - Úgy érzem, hogy a Mötley után is vár rám egy rakás óriási lehetőség, csupa izgalmas projekt."MÖTLEY CRÜE - Kickstart My Heart (Jimmy Kimmel, 14/01/28)
 
Mick Mars azt mondja, hogy szólóalbumot tervez az utolsó turné után.


"Évek óta kérdezgetnek erről az emberek. És arról is, hogy miért nem írtam én is egy könyvet. Szóval, mindez tervbe van véve. Még nem kezdtem el, és azon sem gondolkodtam, hogy kivel írnék, vagy ki segítene a könyv megírásában. De ezek a terveim közt szerepelnek. Valami laza bandát raknék össze néhány cimborával, aztán koncerteznénk is. Néhány hét itt, néhány hét ott, de semmiképp sem Mick Mars Band néven, olyat nem csinálnék. Csak egy név lesz ott, egy zenekari név. 'Az meg ki lehet?' 'Nem tudom. Az ott a banda neve.'"


Vince Neil viszont azt is elárulta egy interjú során, hogy az utolsó turné nem azt jelenti, hogy a Mötley Crüe feloszlana:


"Szóval a helyzet a következő. A Mötley Crüe nem oszlik fel. Továbbra is írunk majd zenéket. Továbbra is árulni fogjuk a Mötley-cuccokat. Talán nem lesz több album, de valószínűleg kiadunk majd dalokat. Bizonyos dolgokhoz kapcsolva. Mötley Crüe tehát lesz továbbra is, csak turnézni nem fogunk már."

"Egyre nehezebb arra beindulni, hogy hat hónapot töltsünk el egy lemezzel - mondja egy új Mötley album esélyeit latolgatva Nikki Sixx. - Egy csomó szenvedély, egy csomó óriási szöveg, azok a dallamok, az a stúdiós teljesítmény, az a rengeteg idő és pénz... És mindez süket fülekre talál. Ahogy most állunk, ahogy most áll a zeneipar... új utakat próbálunk találni, hogy a zenénk több emberhez jusson el, ahelyett, hogy több zenét juttatnánk el kevesebb emberhez."


MÖTLEY CRÜE - Primal Scream (Jimmy Kimmel, 14/01/28)
 
Arra a kérdésre, hogy az utolsó turné után elképzelhető-e, hogy alkalmanként még színpadra áll a banda, Vince ezt mondta:


"Ezt már kérdezte más is. Mondjuk valahogy így... Ha a szaúdi herceg szülinapi bulit szervez a lányának és kapnátok fejenként 10 millió dollárt, hogy fellépjetek, megtennétek? És nem tennénk meg. Mindenki ezt a kis rést keresi... Hogy hol foghat meg minket. De befejeztük. Volt olyan kérdés is, hogy egy esetleges Hall Of Fame beiktatás kedvéért összeállnánk-e később. Valószínűleg igen, de ennél több nem várható. Tényleg nem lesz több turnézás."


MÖTLEY CRÜE - Wild Side, Shout, Live Wire
(Jimmy Kimmel 14/01/28, az 5 nótás szett utolsó három dala)

 
 

 

 

Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS