ANETTE OLZON - "Meg akartam tartani az állásomat"

Csak március végén jön ki a Shine album

2014. február 3. (hétfő) 15:34 | utoljára módosítva: 2014. február 14. (péntek) 12:42

Eredetileg február végére hirdette meg új albumát az egykori Nightwish énekesnő Anette Olzon, azonban a produkciós és háttérmunkák elhúzódása miatt csak egy hónappal később, március végén jelenik meg a Shine lemez.


A szólóalbum Falling című dalát már egy hivatalos szöveges videóval bemutattuk korábban, Anette pedig egy friss interjúban újabb részleteket árult el a Nightwishből történt kirúgásáról.


"Nehéz megmondanom, hogy miért akkor rúgtak ki, amikor, mert tényleg nem tudom, hogy mi is folyt a hátam mögött. Úgy gondolom, hogy történt ez-az, amiről nem tudtam. Mostanra lett tisztább előttem, hogy volt valami tervszerűségük, amikor közöltem velük, hogy terhes vagyok. Már a nyári fesztiválon gyanakodhattak, hogy terhes vagyok, szóval úgy gondolom, hogy talán volt egy B-tervük.


Olzon szerint a terhességére adott zenekari reakció volt az oka annak, hogy összevesztek. Szerinte Floor Jansen nem is annyira utolsó perces beugró volt, mint sokan gondolják, még ha átmeneti megoldásként is gondoltak rá.

"Már az amerikai turné közben is folyt arról egyeztetés, hogy mi legyen a hátralevő koncertekkel, és már előtte kialakult egyfajta vita. Nem akartam, hogy valaki beálljon a helyemre, végig akartam csinálni a dél-amerikai koncerteket. Az ausztrál bulik már túlságosan is megterhelők lettek volna a terhességem miatt, úgyhogy azokat szerettem volna áttenni későbbre, de Tuomas ezt nem akarta.

Felmerült a helyettes kérdése és elsőre úgy voltam vele, hogy 'Igen, nos... okés...', de amikor megemlítették Floort, azonnal automatikus nemet kaptak tőlem. Nem tartottam jó ötletnek, mert tudtam, hogy mi történne. Tudtam, hogy a rajongóknak bejönne Floor, mert egy metal énekesnő, én meg pop énekesnő vagyok. És meg akartam tartani az állásomat. Minthogy az ausztrál turnét nem tudtam vállalni, azt hiszem, ekkor kezdtek új énekesnőben gondolkodni. Volt egy amolyan vitánk, aztán megbetegedtem és utána... Nem tudom, hogy megtervezték-e.

Azt mondják, hogy nem így volt - hogy a terhesség nem okozott gondot -, de ha nem lettem volna terhes, ez a helyzet nem alakult volna ki. Természetesen volt előtte néhány probléma, eltért a véleményünk a turnézással kapcsolatban, hogy hány bulit adjunk egyhuzamban, hogy milyen helyeken lépjünk fel. De ezekkel kapcsolatban azért nem harcoltunk egymással. Ha én nem akartam elmenni valahová, ők meg igen, akkor elmentünk, mert a többség így döntött.

A 3 éves fiam is ott volt velem, szóval igyekeztünk megoldani ezt a turnés problémát. Nem mondhatom egyértelműen, hogy ez így volt, mert szerintük nem, de nekem ez okozott problémát."


www.facebook.com/anetteolzonofficialANETTE OLZON - Falling (szöveges videó a 2014-es Shine albumhoz)

>
 

 

"Annyira izgatott vagyok, hogy végre kijön az első önálló lemezem! Már jó ideje dolgoztam rajta... Ez egy nagyon személyes anyag lesz, olyan dalokkal, amelyeket még 2009-ben kezdtem írni, de vannak azért jóval frissebbek is.

Az album általános üzenete, hogy noha az élet igazán komor is tud lenni, tele szomorúsággal és nehézséggel, de mindig van mód arra, hogy rátalálj a kivezető utat jelentő fényre, amitől erősebb leszel, tele élettel - azaz ragyogni fogsz... bármi is történt."

Végül is ez egy rock album. Nos, talán inkább egy pop rock album, vagy nevezzük mondjuk pop metalnak?"
 

 
 

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
2021. szeptember 16. (csütörtök) 05:21

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak- és gerincproblémáit. Többek között ezek a sérülések akadályozták meg Ozzyt abban, hogy még a járvány előtt turnéra indulhasson 2019-ben. A legendás énekes már nagyon szeretne újra a közönség elé állni. "A legjobban azért izgulok, hogy a férjem újra színpadra állhasson. Ezért imádkozom." Ozzy Osbourne tizenkettedik szólóalbuma, a 2020 februárjában kiadott Ordinary Man a napokban aranylemez lett, miután több mint félmillió példány kelt el belőle az USA-ban. A lemezen számos neves vendég is közreműködött, például Elton John, Post Malone, Slash, Tom Morello, akárcsak a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith és a Guns N' Roses-ból Duff McKagan is feltűnt a lemezen.   Ozzy már dolgozik az Ordinary Man utódján,...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre
THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre

A Dying Wish címmel október 29-én jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, első előzetesként pedig már...

MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary
MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary

Your Time To Shine címmel október 29-én jelenik meg doom/stoner vonalas svéd Monolord trió ötödik albuma, a 2019-es No Comfort lemez utódja. Az öt tételes, de 39 perc játékidejű új...

TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out
TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out

Vengeance címmel október 15-én jelenik meg az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, harmadik előzetesként pedig az Over And Out dalt tették közzé,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS