RIOT - Mike Flyntz gitáros az új felállásról

Nyárra várható az ötödik éra első albuma

2014. január 17. (péntek) 07:06

Február elején Európában koncertezik a Mark Reale alapító gitáros 2012 januárjában bekövetkezett sajnálatos halála ellenére is tovább menetelő Riot.

Az amerikai metal színtér egyik legelső csapata már 1975 óta létezik, és Mark emléke iránti tiszteletből mostanában a Riot V nevet használja.


A 2011-es Immortal Soul lemezen még Tony Moore énekelt (Thundersteel korszak), tavaly azonban egy új frontember csatlakozott hozzájuk, a michigani metal veterán Todd Michael Hall, akit leginkább az egykori Virgin Steele gitáros csapatából, a Jack Starr's Burning Starból lehet ismerni, de Todd énekelt a power metalos Reverence 2012-es debütáló albumán is.

A Myke Flyntz gitáros vezette Riot idén nyárra egy új albumot is tervez Chapter 5, Back For The Attack címmel, a februári bulikon pedig a Sebastian Bach és a Fates Warning ügyeivel elfoglalt Bobby Jarzombek helyett az a Frank Gilchriest dobol majd (Virgin Steele, Liege Lord), aki a 2006-os Army Of One lemezen hallható.


Természetesen egyetlen gitárral nem igazán szólalhat meg a Riot, így Flyntz egykori tanítványa, a 26 éves Nick Hall teszi teljessé a felállást, amelyben továbbra is Don Van Stavern a basszer. Nick Hall ma már gitároktatóként dolgozik, többek között Mike Flyntz gitársulijában is.

"Nagyon nehéz döntés volt, hogy legyen-e egy második gitárosunk is, vagy próbáljam ki magam egyedül - mondja Mike Flyntz. - Amikor Mark már nagyon beteg volt, adtunk pár bulit nélküle, és ezek a körülményekhez képest jól is sikerültek, de úgy éreztem, hogy ez a zene igényli, hogy legyen másodgitárosunk. Annak idején, 1989-ben, Mark is ezért hívott meg a Riotba.

Rendkívül fontos számomra, hogy mindenki tudja: Nick nem Mark helyét veszi át. Mark Reale pótolhatatlan. Magam fogom játszani Mark témáit, Nick pedig az én dolgaim javát fogja pengetni. Nickről tudni kell, hogy 9 és 17 éves kora között heti rendszerességgel tanult nálam. Mindig is a tökéletességre utazott, a szívét is beletette a zenébe. Óriási zeneszerző és színpadi arc. Nagyon büszke vagyok rá. Elválaszthatatlan a gitárjától és Markkal is találkozott annak idején, többször is látott minket élőben.

A sulimnak ugyanabban a helyiségében próbálunk, ahol Markkal 19 éven át együtt próbáltunk és ahol írtuk a Riot dalokat. Tudom, hogy Nicknél jobban senki sem volna képes arra, hogy segítsen reprodukálni a Riot-hangzást. Már az első közös próba után biztos voltam abban, hogy helyesen döntöttünk, amikor a folytatás mellett határoztunk. Így tudjuk továbbvinni Mark zenéjét, örökségét."


www.facebook.com/riotrockcity
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS