BLACK LABEL SOCIETY - Zakk Wylde magára haragította a Dio-s Sabbath híveit

Európában április 7-én jön ki az új BLS album

2014. január 11. (szombat) 08:48

Január 6-án jelent meg a Songfacts oldalon egy interjú Zakk Wylde-dal, ami nem lehet túl friss, mert sem a Black Label Society soraiban pár hete bekövetkezett változásról, sem az áprilisban érkező új albumról nem esik szó benne, inkább a tavalyi Unblackened DVD a fő téma.


Sok minden másról is beszél Zakk Wylde, szóval érdemes elolvasni az egészet, a Blabbermouth híroldal viszont tegnap az interjúnak azt a részét emelte ki, ahol Zakk a Dio-féle Black Sabbath-ról azt mondja, hogy az nem volt Black Sabbath. Erre azonnal hevesen reagáltak a rajongók, olyannyira, hogy még Zakk felesége, Barbaranne is kitett egy twitter üzenetet azzal, hogy Zakk szerette Dio-t és hogy a híroldal a szövegkörnyezetéből emelte ki a felvezető címmé tett mondatot.


Az interjú ominózus része így fest:


Szerinted az első két Ozzy album (Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman) esetében Bob Daisley-nek és Lee Kerslake-nek mekkora szerepe volt a dalszerzésben? Úgy tűnik, hogy elég nagy szerepet játszottak akkor. 


"Igen. Bob mindig is óriási volt Ozzyval. Olyan jó párost alkottak, mint Elton John és Bernie Taupin. Bob nagyon nagy szövegíró. A No Rest For The Wicked albumnál dolgozott velünk, a No More Tears-nél is. Szóval igen, szerintem Bob óriási."Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy mit csinálhattak volna még, ha az eredeti Blizzard Of Ozz felállás együttmarad.

"Szerintem az eredeti felállás fenomenális volt. Ezzel nem lehet vitatkozni. Elég meghallgatni a lemezeket. Kortalan, klasszikus anyagok. Nem volt párjuk, az a felállás kib...ott beteg volt. Amikor felvették a lemezt, nem is tudták. Randy (Randy Rhoads gitáros) nem ismerte a többieket, korábban sosem találkozott Bob Daisley-vel vagy Lee Kerslake-kel. Úgy értem, ha te és én előkapnánk négy olyan figurát, akik nem is ismerik egymást, majd betennénk őket egy szobába, vajon milyen esélye volna annak, hogy két csodálatos lemezzel jönnek ki onnan?"És az is izgatta mindig a fantáziámat, hogy a második felállás, Ozzyval, Randyvel, valamint Rudy Sarzo-val és Tommy Aldridge dobossal, mit hozott volna össze egy stúdióban.

"Szerintem az  egy teljesen más dolog lett volna. Hogy is ne lett volna más? Ez olyan, mintha a Patriots (amerikai foci) csapatában Belichick és Brady volna Ozzy és Randy, akik mellé más szélső elkapók kerülnének, más futók, más védők. Nyilván nem szükséges aggódnunk Captain America (Brady beceneve) és Belichick Fater miatt, hiszen tudjuk, hogy odateszik magukat. De a csapat többi része, Wes Welker nélkül... Nézzük, mire jutnak. 

Kétségtelen, hogy még amikor a Black Labellel játszom, amikor más arcokkal játszom együtt... mindenki hozza a maga varázsát, hozzáteszi a saját ízét, ez így van. Meghallgatod a Black Sabbathot Ronnie James Dio-val  és az nem Black Sabbath. Rögtön az elejétől Heaven & Hellnek kellett volna hívniuk magukat. Mert amikor meghallgatod a Heaven And Hell albumot, az nem úgy szól, mint a Black Sabbath. Úgy értem, hogy nagyjából annyira Black Sabbath, mint a Blizzard Of Ozz lemez.

Ha betennél nekem Black Sabbathot - és hatalmas Sabbath-őrült vagyok - majd utána a Father Dio félét, azt mondanám, hogy ez király, melyik banda ez? Ez jó cucc. De érted, a dalok még csak nem is szóltak sabbathosan. Úgy értem, hogy el tudnád képzelni a Neon Knights dalt Ozzy énekével?"Nem, nem tudnám.

"Én sem. Ez fura. Egy egészen más banda. De ahogy mondtad is, azzal, hogy más arcok kerülnek be, másfajta dinamika is érkezik, különösen ha egy dalszerzői stábról beszélünk. A Nine Inch Nails esetében minden Trent Reznorról szól. Ha jön egy új Nine Inch Nails lemez, annak jellege attól függ, hogy Trent éppen az ágya melyik oldalán ébredt, hogy épp miket evett az utóbbi időben és hogy mi jött be neki. Mert ő készíti el az egész ételt. Az nem egy dalszerzői stáb, mert ott mindenki bedobál ötleteket. Te hozod a refrén előtti részt, én a fő riffet, Mike meg hozza a szóló előtti középrészt, aztán a végét meg Joey találja ki. Ilyen, amikor a zenekari dinamika működik. De a Nine Inch Nails esetében minden Trent témája. Ő az egész cuccnak a Salvador Dalija.

Aztán ha már dalszerzőkről van szó, ott van Paul McCartney, és amit Wingsben csinált, az egy teljesen más dolog. És dalszerzőként mindig is őrülten jó volt. A Maybe I'm Amazed is, meg minden más ilyen, nyugodtan odatehető azok mellé a Beatles cuccok mellé, amiket ő írt."A Zakk Wylde gitáros vezette Black Label Society új stúdióalbuma, a Catacombs Of The Black Vatican április 7-én jelenik meg, a lemezt Európában a holland Mascot kiadó fogja gondozni.


www.facebook.com/blacklabelsociety 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS