MACHINE HEAD - Februártól a stúdióban, nyár végére várható az új lemez

"klasszikus Machine Head albumnak kell lennie"

2014. január 10. (péntek) 06:35

Eredetileg már tavaly októberben stúdiózni akart a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött Machine Head, de az Adam Duce helyére állt új basszusgitárossal, Jared MacEachernnel rengeteg feladatuk volt, többek között a Mayhem fesztiválturnéra is fel kellett készülniük, az új album megírását viszont nem akarták elkapkodni, így most február elején indul a stúdiómunka.


"Ez egy fontos lemez számunkra - fogalmazott Robb Flynn. - Új kiadóval, új taggal, ráadásul az Unto The Locust album után... most minden szem ránk szegeződik. Ezt az albumot nem szabad elsietnünk, összecsapnunk. Az anyagnak óriásinak kell lennie, klasszikus Machine Head lemeznek kell lennie. Egy kortalan anyagnak.

És ezzel a kiadónk is maximálisan egyetértett. 'Kit érdekel, hogy áprilisban vagy augusztusban jön ki?' Öt év múlva úgyis mindenki csak arra emlékszik majd, hogy király volt az anyag vagy sem. Hálásak voltunk, hogy ők is így gondolták."


A brit Hammernek nyilatkozva Flynn most azt mondja, hogy a nyár végére várható az új Machine Head lemez, és néhány tervezett nótacímet is elárult: Killers & Kings, Beneath The Silt, Ojos de la Muerte, Sail Into The Black, Night Of The Long Knives.

Az utóbbi dal kapcsán így fogalmazott a frontember:

"A Manson gyilkosságokról szól, a szövege igazán súlyos és gonosz."


Magáról a dalírós folyamatról pedig ezt mondta:

"Csak próbálom a magam módján csinálni. Különösen ennél a lemeznél az volt a elyzet, hogy próbáltam rendszerszerűen, fegyelmezetten dolgozni, minden egyes nap írni valamit, azonban hónapokon át csapdába estem, ami a riffeket illeti. Minden megírt riff csak egy kib...ott szívás volt! Aztán jött egy kéthetes szünet és ahogy írtam a Facebookra a Through The Ashes Of Empire album (2003) jubileumával kapcsolatos bejegyzéseket, kitisztult a fejem. Eltelt a két hét, a gátak felszakadtak és pokoli módon elkezdtek áradni a riffek!"


Robbnak a lemezcímmel és a borítóval kapcsolatban is vannak már elképzelései, de ezekkel kapcsolatban csak ennyit mondott:

"Elég fura dolog ez,. hiszen ki a f... vesz manapság még albumokat? Borítóra persze szükség van, de sok ember számára ez csupán egy pár centis képet jelent az iPhone-on.

Lesz azonban egy rakás különféle spéci verzió, szóval akik továbbra is rajta vannak ezen a dolgon, azoknak készülünk olyasmikkel, amelyek a következő szintet jelentik. A kiadónkra különösen jellemző, hogy képesek előrukkolni az összes ilyen cuccal. Nem félnek kinyomni őrült spéci kiadásokat, jó félméteres fémdobozokat meg ilyesmiket. Magam is igazi kocka vagyok, ha a gyűjtésről van szó, az ilyesmi szarság nálam mindig bejön!"


A Machine Head frontemberéhez kapcsolódik az a friss hír is, hogy január 17-én az oaklandi Metro Operahouse-ban lesz egy jótékonysági Black Sabbath tribute est Robb Flynn & Friends címszóval, a "barátok" pedig a Slayer, a Metallica, a Testament, az Exodus, a Suicide Silence, a Death Angel, a Forbidden és a SpiralArms egyes tagjait jelölik.


A Robb Flynn és Craig Locicero (Forbidden, SpiralArms) szervezésében megvalósuló koncerttel a két zenész egy közös barátjukat akarja megsegíteni.

"Egy barátunk, Nikki Davis, a férjével együtt motorbalesetet szenvedett és Jeff sajnos a helyszínen el is hunyt - fogalmazott Craig a koncert kapcsán. - Már egy évvel ezelőtt is segíteni akartam Nikkinek, de akkoriban csaknem az összes banda turnén volt.

Pár héttel ezelőtt rácsörögtem Robbra, hogy segítsünk Nikkinek és ezt ő is jó ötletnek tartotta. Mindent el is követett annak érdekében, hogy egy valóban különleges és emlékezetes koncertet hozzunk össze. Abban bízunk, hogy sikerül elég pénzt összehoznunk Nikki számára, hogy a gyógyulása folytatódhasson. Komoly kórházi számlái vannak, mi pedig maximálisan segíteni akarunk a régi cimboránkon." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
2020. november 25. (szerda) 15:26

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az Until The Stars Turn Cold dalhoz született meg, amelyben a Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekes a vendégük. "Kietlen pusztaság… A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a Divided és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra teljesen újjászületett az atmoszféra. A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai...      ...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS