ICED EARTH - Jon Dette dobos szívesen maradna a bandában

Február 5-én koncert Budapesten!

2013. december 20. (péntek) 05:38 | utoljára módosítva: 2013. december 20. (péntek) 05:41

Jon Dette dobos idei éve a váratlanul beugrásokról szólt, hiszen turnézott az Anthrax-szel, a Slayerrel, a Heathennel és november elején az Iced Earth Európa-turnéján is felbukkant, hogy átvegye a január elején érkező lemezt feldoboló Raphael Saini helyét.

A Metal Rules-nak adott interjújában Dette azt mondta, hogy még nincs konkrét megállapodás arról, hogy a 2014-es Iced Earth turnékon is ő játszik majd. Bár erről folynak az egyeztetések.


Az viszont biztos, hogy január 6-án kijön az új Iced Earth album, a csapatban csupán pár hónapot eltöltött Raphael Saini dobossal felvett Plagues Of Babylon, és az is biztos, hogy az új lemezt nálunk is bemutatják majd: a budapesti koncert február 5-én lesz a Club 202-ben."Ez egyértelműen egy utolsó perces beugrás volt - mondta Dette az Iced Earth kapcsán. - Az egész évem erről szólt, úgy tűnik. De ez akkor is óriási. Az Iced Earth keresett meg. Azt hiszem, hogy úgy két héttel a turné előtt történt. Megkérdezték, hogy dobolnék-e velük ezen a Volbeattel közös nagy turnén. Rob Caggiano a közös barátunk, ő gitározik most a Volbeatben, innen jött a kapcsolat.

Beszéltem Jonnal (Jon Schaffer, Iced Earth főnök), kaptam 12 dalt, amit nagyon rövid idő alatt be kellett vágnom. Ez memória kérdése, lényegében. 'Okés, napi egy vagy két dal, ezeket kell beégetned az agyadba'. És jól is ment minden. Mindenki jól érzi magát, nagyokat piálunk együtt.

De azt hiszem, hogy a rajongók felől, és a stáb felől is az a reakció, hogy egységesnek érzik a bandát, minden feszes, minden nagyon egyben van. Szóval, igazán pozitív reakciók jutottak el hozzám. Azt hiszem, ez is azt jelzi, hogy elvégzem a feladatot."Azt mondod, hogy megállapodtál velük erre a turnéra. De vannak olyan terveid is, hogy a jövőben is velük maradsz?

"Nos, erről jelenleg is folynak a megbeszélések. Jelenleg a banda arra készül... Lesz egy csomó turnéjuk. Az Iced Earth lemez januárban jön ki, az első vagy a második héten, attól függően, hogy melyik területről beszélünk. Szóval, a következő lépés egy önálló Európa-turné lesz januárban, februárban. Azt hiszem, hogy márciusban zárul a kanyar Moszkvában, aztán jön Ausztrália, Új-Zéland, majd Dél-Amerika, utána rögtön az USA következik. Majd jönnek a nyári európai fesztiválok. Szóval, épp ezekkel kapcsolatban egyeztetünk, én pedig ráérek. Nagyon jól kijövök a srácokkal és a színpadon is jól megvagyunk együtt. Szóval, ha ez az az irány, amerre haladni akarnak, akkor én kétségtelenül velük tartok."Dette a 2013-as évéről:

"Egy év leforgása alatt ez már a negyedik európai utam. Voltam ideát az Anthrax-szel tavaly, aztán május, június táján a Heathennel jöttem át, majd júliusban, augusztusban ismét az Anthrax-szel, most pedig itt az Iced Earth turné. Igazság szerint nem is volt másra időm, ezek a bandák eléggé lekötöttek.

A Slayerrel valójában elkezdtük a munkát az ausztrál bulik után, demóztunk, az új témákkal foglalkoztunk, aztán Jeff halála nyilvánvalóan módosított a dolgokon. De egyértelműen úgy álltak a dolgaim, hogy a Slayerrel fogok dolgozni. De ahogy mondtam, Jeff halála után néhány dolog megváltozott. Végül is, úgy gondolom, hogy kényelmesebben érezték magukat Paul Bostaph dobossal, aki hosszabb időt töltött a bandában.

Ez így kisebb sokkot okoz a rajongóknak, mert elsőként Dave (Dave Lombardo dobos) ment el, aztán Jeff is, tehát most két eredeti tag maradt. Szóval, ha Paullal otthonosabban, kényelmesebben érzik magukat, akkor respekt nekik, a legjobbakat kívánom mindenkinek. De az Animetal USA projekt mellett, ahol Chris Impellitterivel, Rudy Sarzo-val és Mike Vescerácal dolgozom, ez volt az egyetlen, amire készültem. Az Animetal USA esetében is szó van egy új lemezről, épp most kötnek megállapodást a Warner Brothers kiadóval. Ha ráérek majd, azt én fogom feldobolni. De ahogy mondtam is, ha én nyomom majd az Iced Earth dolgait, akkor elkötelezem magam mellettük. Az elég hosszú időre elfoglalttá tesz majd." 
 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS