LOSTPROPHETS - A pedofil énekes 35 évet kapott

29 évet biztosan rács mögött tölt majd

2013. december 18. (szerda) 16:33

A dél-walesi bíróság döntése értelmében a Lostprophets (volt) frontembere, Ian Watkins 35 éves börtönbüntetést kapott, amelyből 29 évet biztosan le kell majd töltenie.


Eddig volt kétséges, hogy az énekesre, aki korábban beismerte a gyomorforgató pedofil bűncselekmények elkövetését, komoly büntetésre vár.

Watkins azt a vádat ugyan tagadta, hogy megerőszakolt volna egy 11 hónapos csecsemőt, de az erőszak kétrendbeli kísérletét elismerte. Ugyancsak elismert legalább egy rendbeli szexuális támadást egy 13 év alatti gyermek sérelmére, valamint elismert további pedofil bűncselekményeket is.


A csapatnál 2001 és 2012 között turnémenedzserkedő George Davison azt mondja, hogy ilyesmit sosem tételezett volna fel Watkinsról, és egyszerre érez dühöt iránta, valamint sajnálatot az áldozatai iránt.

"Soha meg nem kísérelném, hogy mentegessem a tetteit, mert szilárdan hiszem, hogy ő döntött így. És ezért most ő is fog megbűnhődni. Érzek-e sajnálatot Ian és tettestársai iránt? Jelenleg semmilyen sajnálat nincs bennem. Nem érdekel, hogy mennyi drog volt benne, erre nincs bocsánat, nincs magyarázat. Ezek az emberek betegek, szakszerű segítségre van szükségük."


Hasonlóképpen értetlenül áll a történtek előtt Watkins mostohaapja is, aki egyébként lelkész:

"Szerettük, dédelgettük, támogattuk Iant. Megtettük, amit lehetett. Egy normális boldog srác volt, aki szerető családban nőtt fel, ahol épp csak annyi probléma volt, mint bárhol másutt."


A korábban call girlként dolgozó Joanne Majic, aki azt állítja, hogy 2006-tól alkalmi kapcsolatban volt Watkins-szal, azonnal a hatóságokhoz fordult, amikor az énekes arról beszélt neki, hogy gyerekekkel szexelne. Joanne 2008-ban fordult a dél-walesi rendőrséghez, de bizonyíték hiányában nem foglalkoztak a bejelentésével. Joanne még be is számolt Watkinsnak arról, hogy a rendőrséghez fordult, ezen vitatkoztak is, de az énekes úgy gondolta, hogy a rendőrség úgysem foglalkozna vele.


Watkins egykori zenésztársai, a történtek miatt feloszlatott Lostprophets tagjai is kiadtak egy közleményt:


"Érthető, hogy sokan tudni akarjátok, vajon tudtunk-e arról, hogy Ian mit tett. Azért, hogy tiszta legyen: nem tudtunk róla. Tudtuk, hogy Ian egy komplikált karakter. A személyes kapcsolatunk az utóbbi évek során annyira megromlott, hogy a közös munka is állandó, nyomorúságos kihívást jelentett. De annak ellenére, hogy drogokkal harcolt, hogy a viselkedése önző volt és hogy ez töréseket, feszültségeket eredményezett a bandán belül, sosem gondoltuk volna, hogy olyan cselekedetekre képes, mint amiket beismert.

Dühösen, összetört szívvel és felháborodva fogadtuk a beismerését. Ez az életünk végéig kísérteni fog minket.

Az, hogy zenekarban játszottunk, mindig is szívügy volt és egy lehetőség arra, hogy inspiráljunk másokat, nem pedig arra, hogy kihasználjuk őket.

Még most is nehéz elhinni, hogy mindez megtörtént és hogy valaki, aki egykoron annyira közel állt hozzánk, ennyi életet tett tönkre és közben minden lépésénél hazudott.

Szívünk mélyén együtt érzünk Ian családjával, a rajongókkal, a becsapott barátaival, és ami a legfontosabb, a bűncselekményeinek áldozataival. Reménykedünk az igazságszolgáltatásban, de abban is, hogy Ian valóban felelősséget vállal mindazért, amit tett. Ha van még más áldozata is, azt javasoljuk, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal!"


Az Egyesült Királyságban 140 lemezbolttal rendelkező HMV hálózat Watkins beismerése nyomán visszavonta a Lostprophets albumokat, sem CD vagy DVD, sem digitális formátumban nem fogják terjeszteni a zenekar kiadványait.

Az 1997-ben alakult Lostprophets összesen 3 és fél millió lemezt adott el a pályafutása idején.

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS