BATTLEAXE - A brit metal csatabárd visszatérése

30 év után új album jön ki februárban

2013. december 15. (vasárnap) 15:04

Csakis a jó memóriával megáldott ős-metalosok emlékezhetnek a Battleaxe nevű brit csapatra, akik 1983 nyarán bukkantak fel a Burn This Town című debütáló albummal, majd 1984-ben kiadták a Power From The Universe lemezt, de a Mean Machine címmel tervezett harmadik albumuk már nem jelent meg.


Nos, a Battleaxe is újjáalakult, februárban jön az új lemezük Heavy Metal Sanctuary címmel, és már van is mit fülelni belőle.


A brit metal banda egyébként már 2007-ben is összejött, de akkor csak egy ősrégi dalukhoz forgattak egy klipet, majd ennek kedvező visszhangja nyomán új dalokat is készültek felvenni, de az anyagi háttér akkor még hiányzott. 2010-ben mindenesetre felléptek a német Headbangers Open Air fesztiválon, és ez a buli már megadta a lendületet a fullos újjáalakuláshoz.

A Battleaxe is fellép az áprilisi Keep It True fesztiválon, az új album felvezetéseként pedig az SPV kiadó nemrég kihozta újra a debütáló Burn This Town albumot, méghozzá egy 1983-as BBC rádiós, 4 dalos bónuszcuccal, zenekari sztoris booklettel és az eredeti, nem kicsit amatőr borítót is lecserélte egy hasonló hangulatú, de jóval profibb képre.

2014 nyarán a második album, a Power From The Universe is kijön majd új külsővel, bónuszolt tartalommal.


Az SPV főnöke, Olly Hahn így kommentálta a banda szerződtetését:


"Mint a Brit Heavy Metal Új Hullámának gyermeke, az információhiány miatt annak idején én is a borítók alapján vettem meg a lemezeket. Néhány esetben a borítók jók voltak, a zene azonban átlagosnak bizonyult, más esetekben pedig a nem annyira sikerült borítók gyilkos muzsikát rejtettek. Számomra ilyen volt a Burn This Town is.

A teljes lemez klasszikusnak számít nálam, akárcsak a második albumuk, és tudom, hogy ezzel más metal fanatikusok is így vannak. Ahogy meghallottam az új dalaikat, tudtam, hogy nem hibáztak és azt is tudom, hogy sokakat meg fognak lepni!"


A februárban érkező Heavy Metal Sanctuary album producere a régi Tygers Of Pan Tang gitáros volt, Fred Purser, aki annak idején John Sykes utódjaként került a Tygersbe.

A korai Battleaxe felállásból Dave King énekes és Brian Smith basszer maradt meg, melléjük pedig Mick Pery gitáros és a '90-es évek közepi Skycladből is ismert Paul Atkinson dobos sorakozott fel.


Az újrakiadott Burn This Town CD-t ide kattintva meg is tudod rendelni.


www.facebook.com/BATTLEAXE.nwobhm.OFFICIAL

 


BATTLEAXE - Heavy Metal Sanctuary (a 2014-es Heavy Metal Sanctuary albumhoz)

BATTLEAXE - előzetes a 2014-es Heavy Metal Sanctuary albumhoz

 


 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS