SORRONIA - Beszámoló a spanyol miniturnéról

Négy koncert a Xandria és a Tears Of Martyr társaságában

2013. december 8. (vasárnap) 07:59

A frontcsajos szimfonikus metalt játszó budapesti Sorronia október végén adta ki a a Words Of Silence című debütáló albumát az olasz Bakerteam Recordsnál, november végén pedig egy spanyol miniturnét nyomtak le az új énekesnőt avató német Xandria és a tavasszal egy Tales című második albummal jelentkezett, szintén frontcsajos madiridi Tears Of Martyr társaságában.


A Sorrronia az alábbiakban beszámol a Hammernek az úti élményeiről.


www.facebook.com/SorroniaOfficial"A Sorroniával lehetőségünk nyílt részt venni a Xandria 4 állomásos, spanyol Neverworld’s End turnéján: Madrid, Valencia, Zaragoza és Barcelona. Mondanunk sem kell, hogy mennyire örültünk a lehetőségnek!

November 26-án kezdtük meg utunkat az első célállomás, Madrid felé. Röpke 2500 kilométer választott el minket az úticélunktól, ami két nap masszív autózást jelentett a zenekar számára. Azért félúton, Milánóban megszálltunk.

Az első koncert november 28-án volt a We Rock klubban, Madrid szívében. Minden simán ment, az egyetlen probléma a parkolással akadt, alig tudtunk szabad helyet találni. Bár volt mélygarázs a környéken, de a kisbuszunk magasságából adódóan nem fértünk be egybe sem. Végül sikerült az egyikbe be is szorulni, kisebb földalatti dugót kialakítva. Holott a táblajelzés alapján bőven be kellett volna férnünk...

A soundcheck előtt találkoztunk először a németországi Xandria és a helyi Tears Of Martyr tagjaival. Következett egy kis kávézgatás, sörözgetés a mini backstage-ben, hangolódás a koncertre, majd a zenekari beállások után egyből nyílt a klub és indult az este.
 


Tears of Martyr, Sorronia, Xandria volt a sorrend (minden állomáson). A koncert fantasztikus volt! Profi hangosítás, profi csapattal és fantasztikus közönséggel. Egy nagyszerű estét tudhattunk magunk mögött, sőt, első kézből hallhattuk a Xandriások új énekesnőjét, Dianne van Giersbergent, aki aznap este debütált. Bátran mondhatjuk, hogy nagyon jól szerepelt, minden szempontból megállta a helyét!

A program fél egy körül ért véget. Hajnali három környékén értünk a szállásra, majd négy óra alvás után találkoztunk a csapattal a Xandria hoteljénél, ahol kiderült, hogy a Xandria cuccának fele nem fért be a promoterek által biztosított kocsiba, így ránk hárult a logisztikai feladat a probléma megoldására, de szívesen segítettük ki őket.
 


Ezt követően közösen elindultunk a következő, 300 km-re lévő állomásra, Valenciába, a Sala Fussion nevű helyre. Szusszanásnyi időt nem hagyva, érkezés után egyből soundcheck következett. Az este programja kicsit másként alakult, mint a többi helyszínen, mert további két helyi zenekar is fellépett. Amikor ránk került a sor és elkezdtük a koncertünket, akadt némi problémánk a hangosítással, de ettől függetlenül nagyon jó buli volt! Az este további része hasonlóan alakult, mint egy nappal előtte.

Reggel a Xandria és Tears of Martyr társaságában ismételten útra keltünk, immáron Zaragoza felé. Az aznapi program különösen sűrűn alakult. Érkezés után egyből egy rádiós interjú fogadott minket a Radio Mai stúdiójában, majd soundcheck következett a Sala Utopiában, ahol kiderült, hogy a koncertre minden jegy elkelt. Nagyon boldogok voltunk a hír hallatán! Hihetetlenül fergeteges bulit csapott mind a három zenekar aznap este egy őrületes közönség számára.
 


December 1-jén, az utolsó nap reggelén ismételten útra kelt a három zenekar, immáron Barcelona irányába. Itt valamivel több időnk maradt, hogy egy kicsit körbenézzünk., így befért egy rövid városnézés is, majd séta a tengerparton. A szabadidős programunkat egy rablási kísérlet és egy törött autóablak üveg árnyalta be. Szerencsére az üres autóból egy szendvicses táskán kívül nem tudtak mást elvinni, így nem szenvedtünk olyan nagy kárt.

Az esti koncert a BeGood klubban volt. Gyors soundcheck, majd egy közel teltházas koncert vette kezdetét. Minden problémamentesen, gördülékenyen ment, a helyi biztonságiak készséggel vigyáztak az autóra, amíg a fellépés végére nem értünk. A hangulat szuper volt, a közönség remek hangulatban, lelkesen fogadta a zenekarokat. Szuper volt! A koncertek után pezsgőbontással ünnepeltük meg a közös turnét és az együtt szerzett élményeket.

 Hajnali 2-3 óra fele búcsúzkodás vette kezdetét, majd nekiindultunk kétnapos utunknak hazafelé. A törött ablak miatt sem Barcelonában, sem félúton hazafelé nem tudtunk megszállni. December 3-án hajnalban értünk haza. Mindent egybevetve, egy csodálatos turnét tudhatunk magunk mögött, rengeteg új barátot szereztünk, fantasztikus emberekkel ismerkedtünk meg egy olyan szép országban, mint Spanyolország.

Mindkét zenekar tagjait közeli barátainknak tudhatjuk és reméljük, hogy a közeljövőben lesz még ennek a turnénak folytatása. Bízunk benne, hogy a jövőben mihamarabb lehetőségünk nyílik visszatérni Spanyolországba is."
 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: We Got The Moves
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS