HAMMERFALL - Izmos visszatérésre készülnek

Júniusban kislemezdal, augusztusban új album

2013. december 5. (csütörtök) 11:04 | utoljára módosítva: 2013. december 5. (csütörtök) 11:11

Az utóbbi években keveset lehetett hallani a Hammerfallról, akik a legendás 1997-es debütáló album, a Glory To The Brave kiadásának 15. évfordulóját még méltó módon megünnepelték, azóta viszont kreatív szünetet tartottak. Jövőre azonban fullosan térnek majd vissza egy új stúdióalbummal, és azt ígérik, hogy a friss anyag visszakanyarodás lesz a korai évekhez, a Hammerfall gyökereihez.
 


"Azért tartunk szünetet, mert biztosítani akarjuk, hogy további 15 év is legyen bennünk - mondta 2012 elején a gitáros Oscar Dronjak. - Az a terv, hogy kiveszünk egy év szabit, hogy feltölthessük az elemeinket, és hogy aztán minden korábbinál több életerővel térhessünk vissza 2014-ben egy új albummal."


Az új album 2014 augusztusában jelenik meg és augusztusban a Hammerfall egy különleges programmal áll majd a 2014-ben már a 25. szülinapját ünneplő Wacken fesztivál színpadára.


"Nagyon is rendben van ez a dolog, hiszen a Wacken 25 éves lesz, mi pedig egy igen korrekt Glory To The Brave ünneplést fogunk rendezni. Annak idején minden ott indult el, az 1997-es Wacken fesztiválon. A programunk az első lemez összes dalára kiterjed majd, de a műsor vége felé azért elővezetünk néhány újabb nótát is. Ez az egészen egyedi koncert sehol másutt nem lesz látható, csakis Wackenben."


Az egyelőre cím nélküli új albumot egy vinyl és digitális formában megjelenő kislemez vezeti fel júniusban.

"Mindannyian különféle zenei projektekkel voltunk elfoglalva az utóbbi időben, de ember, annyira jó érzés bejelenteni, hogy 2014-ben kijön egy új Hammerfall lemez! Augusztusban lesz a megjelenés és már javában írjuk az új dalokat. A meló kellős közepén mindig nehéz megfogalmazni, hogy milyen irányt vesz a végeredmény, de úgy érzem, hogy egyfajta keveréke lesz az évek során összehozott legjobb dolgainknak. Egy csomó mindent tisztábban látunk a szünet miatt és ez hatással van az új témákra is. Izgatottak vagyunk, hogy egy újra energiától feszülő, élettel teli Hammerfallt mutathatunk be 2014-ben!"


Az új albumot Fredrik Nordström producerrel készíti el a Hammerfall, és már ez a tény is sokat sejtet, hiszen a svéd mágussal még az első két lemezen dolgoztak, a 2000-es Renegade album már Michael Wagener irányítása mellett született.

"Óriási megtiszteltetés, hogy ismét Fredrik lesz a fő producer - mondja az énekes Joacim Cans. - Minthogy a Glory To The Brave és a Legacy Of Kings is vele készült, a 'göteborgi hangzás' atyjával, biztosak vagyunk abban, hogy új szintekre juttatja el a zenénket."

Azonban a 2011-es Infected album producere, James Michael - a Sixx: A.M. énekese - is részt vesz a munkálatokban, ő az énekfelvételeknél fog segíteni.

"Annak érdekében, hogy az Infected album profi ének produkciója ismét hallható legyen, visszatérünk majd az USA-ba, hogy ismét az ultratehetséges James Michaellel dolgozzunk. Soha korábban nem tapasztaltam olyan kedvező körülményeket, mint az Infected énekfelvételeinél Nashville-ben. Noha most egy kicsit más lesz a helyzet, mert James időközben visszatelepült Los Angelesbe, biztosra veszem, hogy ezúttal is a maximumot hozza ki a hangszálaimból!"
 

Az új lemez borítója is a visszatérést jelzi, azt ugyanis Andreas Marschall készíti, akivel a Renegade albumnál dolgoztak utoljára, és ő volt az, aki annak idején megalkotta a Hammerfall számára a borítóikon szereplő harcost.

"Amikor elsőként leültünk, hogy egyeztessük az új albumra vonatkozó elképzeléseinket, rögtön megvolt az egyetértés abban a tekintetben, hogy a borító elkészítésére Andreast kérjük fel. Neki köszönhetjük az első három albumunk borítóját. Ennél jobb alkalom nem is adódhatott volna arra, hogy Hectort újraértelmezze."

 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS