KATAKLYSM - Szöveges videó a Fire dalhoz

Monstre death metal fesztivál február 1-jén a Dürerben

2013. december 1. (vasárnap) 12:21

Nemrég jelent meg a kanadai Kataklysm új stúdióalbuma, a Waiting For The End To Come, amelynek nyitódalához, a Fire-höz most egy szöveges videót tett közzé a veterán death metal banda.


A jövő héten megjelenő decemberi HammerWorldben többek között a Kataklysm, Ex Deo főnökkel, Maurizio Iacomo-val is találsz interjút.


2014. február 1-jén a Dürer Kertben kerül megrendezésre a Death By Metal elnevezésű death metal fesztivál, amelyen a Kataklysm, az olasz Fleshgod Apocalypse és a brazil Krisiun mellett számos hazai banda is színpadra lép.

Akik biztosan fellépnek: Agregator, Angerseed, Christian Epidemic, Kill With Hate, Malediction, Nadir, Tesstimony, The Konstellation, Visioned Frailty.


Az I. Death By Metal fesztivál Facebook oldala"Hagyományteremtő death metal fesztivál hazai és nemzetközi fellépőkkel! Jegyár: 4999 Ft. Jegyek már kaphatóak: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince.
Online jegyvásárlás - kattints ide! Speciális elővételi kedvezmények a metalshop.hu-n!
Elővételes vásárlás esetén egy hazai fellépő CD-jét ajándékba kapod, illetve az új Kataklysm lemezt is 500 Ft-tal olcsóbban tudod megrendelni!"
 


KATAKLYSM - Fire (szöveges videó a 2013-as albumhoz)


 
A múlt hónapban egy új videóklipet is bemutatott a Kataklysm, amit még augusztusban forgattak Belgrádban Ivan Colic rendezővel (iCode Productions). Vele már a Push The Venom videónál is együtt dolgoztak, de Colic rendezte a frontember Maurizio Iacono másik csapatának, az Ex Deo-nak is két klipjét (Romulus, Final War).


"Az Elevate dalhoz készül a videó, ami nagyon ambiciózus és beteg lesz - mondta előzetesen Maurizio. - A káoszt szeretnénk megjeleníteni egy vizuális mestermű formájában, azt a káoszt, ami a halál, az élet értelme, az emberi tényező köré épül, és azt a félkómás állapotot is jellemzi, amelyben a legtöbb ember manapság létezik.

Dióhéjban: úgy gondoljuk, hogy a death metal vonal eddigi legintenzívebb, legtekervényesebb sztoriját írtuk meg a videóhoz. Hangzatos kijelentés volna? Nos, nagyszabású ötleteink születtek, és ezek életre keltéséhez őrült látvány is kell. Egy olyan emberrel állapodtunk meg, aki elég tökös ehhez a feladathoz, aki művészileg is képes ezt megoldani és aki az egyik legjobb spéci effektes stábbal rendelkezik Európában. Itt az ideje egy szinttel feljebb rakni a lécet. Visszatértünk és keményen odasújtunk!"
 


A death metal csapat tizenegyedik albuma október 25-én jött ki Waiting For The End To Come címmel - a hagyományos CD mellett digitális verzióban, valamint limitált példányos kazettán is. A 2010-es Heaven's Venom folytatása egy konceptalbum, a lemez borítóját pedig Sallai Péter (Bornholm) készítette.


A Nuclear Blast gondozásában megjelent új Kataklysm lemez felvételeit Jean-Francois Dagonais gitáros irányította, a keverést viszont Chris "Zeuss" Harris-re (Suffocation, Hatebreed, Arsis stb.) bízta a csapat. A lemezen Oli Beaudoin (ex-Neuraxis) dobolt, és ő játszik a csapattal a mostani bulikon is. Max Duhamel dobos még tavasszal jelentette be, hogy szeszproblémái miatt pihenőt tart.KATAKLYSM - Elevate (a 2013-as Waiting For The End To Come albumhoz)
KATAKLYSM - Like Animals (a 2013-as albumról)
KATAKLYSM - Kill The Elite (a 2013-as albumról)

 


Ami a Sallai Péter által készített borítót illeti, arról ezt mondta Maurizio:


"A képen látható gyermek az emberiség ártatlanságát jelképezi, de vér és sár borítja, ami az élettapasztalatokra utal. Előtte a halál áll egy kaszás képében, aki a lelkét akarja, cserébe a túlvilágért. De lehet, hogy a pokol feneketlen bugyraiért, ez felfogás kérdése, szabad az értelmezés. Az élet és a halál közti átmenet ábrázolását egy magyar művésznek köszönhetjük, Sallai Péternek."

  

 


KATAKLYSM - Waiting For The End To Come
(10/25 - Nuclear Blast)

01. Fire
02. If I Was God - I'd Burn It All
03. Like Animals
04. Kill The Elite
05. Under Lawless Skies
06. Dead & Buried
07. The Darkest Days Of Slumber
08  Real Blood - Real Scars
09. The Promise
10. Empire If Dirt
11. Elevate


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS