STONE TEMPLE PILOTS - Per Weiland ellen, a volt énekes kifakadt

A Linkin Parkos Chesterrel dolgozik az STP

2013. május 25. (szombat) 08:17

A Stone Temple Pilots közismerten problémás ex-énekese, Scott Weiland rendesen berágott egykori társaira, akik a héten egy letölthető új dalt mutattak be az új frontemberrel, a Linkin Park éléről ismert Chester Benningtonnal. Weiland a Facebook oldalán üzent a rajongóinak:


"Akárcsak mindenki más, én is olvastam a zenekarom, a Stone Temple Pilots múlt hétvégi előadásáról egy új énekessel. Az igazat megvallva, ez meglepett. És fájt.

De a múlt hét végén fellépett csapat nem a Stone Temple Pilots volt, és helytelen volt részükről, hogy ezen a néven játszottak.

Először is, nincs jogi alapja annak, hogy STP-nek nevezzék magukat, mert én még mindig a zenekar tagja vagyok. És ami még fontosabb, nem is etikus a részükről, hogy a Stone Temple Pilots nevet használják, mert ez félrevezető és a bennünket megannyi éve követő sok millió rajongóval szemben nem is őszinte húzás.

Amikor önmagam turnéra indulok, azt sosem Stone Temple Pilots-ként teszem. Hanem Scott Weilandként. A rajongók megérdemlik, hogy tudják, mit is fognak látni.

Mint akármelyik bandánál, amelyik kiállta az idő próbáját és több, mint két évtizede zenél, az STP-nél is létezik egy különleges alkímia - négyen együtt többek voltunk, mint külön bármelyikünk. Szóval, ha a korábbi zenekari társaim egy új énekessel akarnak turnézni, az az ő előjoguk.

B...ttul nem érdekel, hogy minek hívják magukat, de az nem a Stone Temple Pilots.

Egyúttal elmondom nektek, a rajongóinknak, hogy a nyáron találkozunk az új turnén, ahol Scott Weilandként játszom a zenekarommal, a The Wildabouts-szal. De ne adjátok fel az STP-t. Én tudom, én sem adtam fel."


Csupán órákkal azelőtt, hogy Weiland levele felkerült a Facebook oldalára, híre ment, hogy a Stone Temple Pilots zenészei - Robert DeLeo basszer, Dean DeLeo gitáros és Eric Kretz dobos - pert indítottak Weiland ellen, mégpedig azt állítva, hogy elszabotálta a 20 éves jubileumi turnét azzal, hogy rendszeresen késett a bulikról és a promóciós fellépéseken nem mindig jelent meg.

Állításuk szerint Weiland nem volt hajlandó kommunikálni velük, így akarta tönkretenni a turnét. A kereset szerint jelentős lehetőségektől esett el emiatt a zenekar. Az STP tagjai szerint Weiland az új kislemezdal, a Chesterrel felvett Out Of Time megjelenését is igyekezett megakadályozni. Scott ügyvédje még az egyik jól ismert Los Angeles-i rádiót, a KROQ-t is felhívta, hogy amennyiben leadják a dalt, azzal megsértik Weiland jogait.


Chester Bennington a koncertezés mellett újabb dalokat is rögzít majd a Stone Temple Pilots-szal, de továbbra is a Linkin Park tagja, és együtt dolgozik társaival az új LP lemezen.A Stone Temple Pilots hivatalosan még februárban rúgta ki az énekest, persze nem először, ezt már 2002-ben is megtették, akkor fel is oszlott a csapat.
 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS