STONE TEMPLE PILOTS - Per Weiland ellen, a volt énekes kifakadt

A Linkin Parkos Chesterrel dolgozik az STP

2013. május 25. (szombat) 08:17

A Stone Temple Pilots közismerten problémás ex-énekese, Scott Weiland rendesen berágott egykori társaira, akik a héten egy letölthető új dalt mutattak be az új frontemberrel, a Linkin Park éléről ismert Chester Benningtonnal. Weiland a Facebook oldalán üzent a rajongóinak:


"Akárcsak mindenki más, én is olvastam a zenekarom, a Stone Temple Pilots múlt hétvégi előadásáról egy új énekessel. Az igazat megvallva, ez meglepett. És fájt.

De a múlt hét végén fellépett csapat nem a Stone Temple Pilots volt, és helytelen volt részükről, hogy ezen a néven játszottak.

Először is, nincs jogi alapja annak, hogy STP-nek nevezzék magukat, mert én még mindig a zenekar tagja vagyok. És ami még fontosabb, nem is etikus a részükről, hogy a Stone Temple Pilots nevet használják, mert ez félrevezető és a bennünket megannyi éve követő sok millió rajongóval szemben nem is őszinte húzás.

Amikor önmagam turnéra indulok, azt sosem Stone Temple Pilots-ként teszem. Hanem Scott Weilandként. A rajongók megérdemlik, hogy tudják, mit is fognak látni.

Mint akármelyik bandánál, amelyik kiállta az idő próbáját és több, mint két évtizede zenél, az STP-nél is létezik egy különleges alkímia - négyen együtt többek voltunk, mint külön bármelyikünk. Szóval, ha a korábbi zenekari társaim egy új énekessel akarnak turnézni, az az ő előjoguk.

B...ttul nem érdekel, hogy minek hívják magukat, de az nem a Stone Temple Pilots.

Egyúttal elmondom nektek, a rajongóinknak, hogy a nyáron találkozunk az új turnén, ahol Scott Weilandként játszom a zenekarommal, a The Wildabouts-szal. De ne adjátok fel az STP-t. Én tudom, én sem adtam fel."


Csupán órákkal azelőtt, hogy Weiland levele felkerült a Facebook oldalára, híre ment, hogy a Stone Temple Pilots zenészei - Robert DeLeo basszer, Dean DeLeo gitáros és Eric Kretz dobos - pert indítottak Weiland ellen, mégpedig azt állítva, hogy elszabotálta a 20 éves jubileumi turnét azzal, hogy rendszeresen késett a bulikról és a promóciós fellépéseken nem mindig jelent meg.

Állításuk szerint Weiland nem volt hajlandó kommunikálni velük, így akarta tönkretenni a turnét. A kereset szerint jelentős lehetőségektől esett el emiatt a zenekar. Az STP tagjai szerint Weiland az új kislemezdal, a Chesterrel felvett Out Of Time megjelenését is igyekezett megakadályozni. Scott ügyvédje még az egyik jól ismert Los Angeles-i rádiót, a KROQ-t is felhívta, hogy amennyiben leadják a dalt, azzal megsértik Weiland jogait.


Chester Bennington a koncertezés mellett újabb dalokat is rögzít majd a Stone Temple Pilots-szal, de továbbra is a Linkin Park tagja, és együtt dolgozik társaival az új LP lemezen.A Stone Temple Pilots hivatalosan még februárban rúgta ki az énekest, persze nem először, ezt már 2002-ben is megtették, akkor fel is oszlott a csapat.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS