CSERESZNYE - Pénzgyártásról, sikerhajhászásról beszélt a hvg-nek

Lukácsék továbbra sem akarnak nyilatkozni, reagálni

2013. május 23. (csütörtök) 15:13

A májusi HammerWorldben jelent meg az első interjú a New Yorkba költözött egykori Tankcsapda gitárossal, Molnár Leventével, azaz Cseresznyével, aki egy Guns4Guns nevű új csapatot hozott össze a tengerentúlon.


Cserkó most a hvg.hu-nak is nyilatkozott a csapatról, és néhány mondattal a Tankcsapdára is kitért:hvg.hu: De végül elkészült pár szám, és az első videó is megjelent.

M.L.: Amit igazából Amerikában nem jelentettünk meg. Tulajdonképpen a dal poénnak indult, a videót minimális költségvetésből csináltuk, és csak azért hoztuk ki, hogy aki kíváncsi rám, az lássa, jól vagyok, zenélek. Facebookon, e-mailben ugyanis nagyon sokan kerestek, hogy mi van velem, mondjak valamit. Gondoltam ez a videó pont jó erre. Megmutatni: min is dolgozom most. Persze még az elején vagyunk az egész Gun4Gun sztorinak, még nagyon sok munka vár ránk.hvg.hu: Milyenek voltak a visszajelzések?

M.L.: Eddig teljesen pozitívak. Nagyon keményen dolgozunk, és a régi emberek biztatnak, visszavárnak. Szeretnék majd otthon is koncertezni, fesztiválokon, bárhol, ahol tudunk és meg tudjuk oldani, mert innen ez lényegesen nehezebb a távolság miatt. Idén ez már nyilván nem reális, de majd jövőre. Vannak persze rosszindulatú emberek is, akik, bárhogy is sül el ez a dolog, majd csak rázzák a fejüket, hogy "én megmondtam".

De nagyképűség nélkül mondhatom, én már bizonyítottam, és a lényeg, hogy zenéljek, amíg jól esik. Majd ha nem lesz jó, váltok. Nem akarom hajszolni a sikerességet abban az értelemben, ahogy a Csapda csinálja az elmúlt években, az csak a pénzgyártásról szól, tőlem ez a fajta mentalitás távol áll.hvg.hu: Hogy viselted a "szakítást" a Tankcsapdával? Közel 20 évig játszottatok együtt, túl vagy már rajta?

M.L.: Nem egyszerű kérdés... a fél életem benne van a zenekarban, nyilván ez egy folyamat. Emberileg a zenekarból egyáltalán nem hiányzik senki, a közönség miatt azonban rettenetes hiányérzetem van. Ez természetes. A jó oldalát nézem ennek is, megpróbálom ebből kihozni a legtöbbet. Elsőre elég ijesztő volt a dolog, de tudod: ami nem öl meg, az megerősít. Újjászülettem, azt gondolom, most sokkal erősebb vagyok és magabiztosabb.

Egy nagy zenekar tagjaként jóval másképp látja az ember a világot. Én most megtapasztalom ezt az átmenetet. Azt gondolom, hogy kellő inspiráció nélkül nehéz jó dalokat, szövegeket írni, most érzem megint, hogy milyen, amikor az énekes srác, aki az elején van az egésznek és bizonyítani akar, az mennyivel inspirálóbb, mint mikor sorozatgyártásban készíti az ember a lemezeket."


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.


A hvg.hu megkereste a Tankcsapdát is, de ők ahogy eddig is tették, nem kívánnak nyilatkozni a múlttal kapcsolatban.

" Az együttes az ügyvédein keresztül arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy a zenekar életében bekövetkezett személyi változást  belső ügynek tekintik, amiről nem kívánnak nyilatkozni, "azonban a zenekar sikereiről és az elért eredményekről szívesen állnak a HVG és olvasói rendelkezésére".A III. Műszak blog még áprilisban készített egy interjút Lukáccsal és Sidivel, amelyben Cserkó is szóba került.


Nemrég debütált a New York-i Gun4Gun zenekar Dark Crown klipje, melyben Cseresznye tépi a húrokat. Mennyire kíséritek figyelemmel Cserkó zenei életútját? Tartjátok vele a kapcsolatot?


Lukács: Keserűséggel a hangomban kénytelen vagyok azt mondani, hogy mi tartanánk vele a kapcsolatot, de Levente néhány hónappal ezelőtt kijelentette, hogy csak az ügyvéde jelenlétében hajlandó velünk kommunikálni. Ez az ő kérése, amit maximálisan tiszteletben tartunk, ezért direkt módon nem kommunikálunk egymással. Fizetjük az ügyvédeinket, ők meg jól elbeszélgetnek egymással. (nevetés)

Sidi: A nótát természetesen láttuk, szerintem teljesen rendben van. Lukács: A dalt egyébként már jóval korábban is hallottuk mielőtt még a videoklip kijött volna.


Jövőbeli tervek?


Sidi: Szeretnénk jobban eladni magunkat. Vannak érdeklődők, nekem már 4000 Ft-ot is ajánlottak, tudom, hogy az összegekről nem illik beszélni, de ezúttal kivételt teszünk.

Lukács: Napi 4000 Ft-ért mindent bevállalunk. Lángra gyúlunk, ha kell. Aki olvassa majd ezt a beszélgetést, az keressen meg minket a www.barkinekeladjukmagunkat4000ftert.com-on, írja meg a feltételeket, küldje el a lóvét a számlánkra és már megyünk is! (nevetés)És komolyan?

Sidi: A jövő év nyilvánvalóan a 25 éves jubileumról fog szólni, aminek a tervezése már elkezdődött, de azért ne szaladjunk ennyire előre. Még a turné elején járunk, ami október elejéig el fog tartani, de még az év végén is lesz pár koncertünk.

Lukács: Ez az évünk, leszámítva az október közepétől november végéig tartó szünetet, a turnézásról szól. Rengeteg koncertünk lesz, rengeteg meghívásnak tudunk eleget tenni. Az év vége felé érezni lehet majd a jubileum előszelét, amely a rajongók számára is egyértelművé teszi, hogy mire számíthatnak a 25 éves évfordulótól, de addig szinte megállás nélkül koncertezünk.

A TCS interjút ide kattintva olvashatod el.
 


 
GUN4GUN (b-j):
Vajda Tamás - dobos
Sam Roon - basszusgitáros
Coy DeLuca - énekes
Cseresznye - gitáros


www.gunforgun.com

A Gun4Gun Facebook oldala


 

GUN4GUN - Dark Crown (az első dal és klip Cserkó új bandájától)

 


www.facebook.com/cseresznyeofficial

 

 

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS