METALLICA - Lars Cannesban: "Ez őrület!"

Egyetlen filmre sem maradt ideje

2013. május 22. (szerda) 16:51

Szeptember 27-én lesz az amerikai premierje a Metallica 3D-s filmjének, amit Antal Nimród rendezett, és a filmőrült Lars Ulrich dobos felbukkant az idei Cannes-i filmfesztiválon, hogy egyrészt hírverést csapjon a Through The Never mozinak, másrészt, hogy az európai forgalmazásról tárgyaljon.


A Metallica hiperaktív dobosa interjút is adott a Vulture.com-nak:


Ez az első alkalom, hogy Cannesban jársz. Mik a benyomásaid?

"Ez őrület! Minden épp olyan, amilyennek gondoltam, csak tízezerszeresére nagyítva. Hatalmas, lenyűgöző! Minden valahogy fel van gyorsítva, minden fel van nagyítva és annyira gyors a pörgés. Az az egyetlen csalódás, hogy rá kellett jöjjek, két nap múlva úgy hagyom itt Cannest, hogy egyetlen filmet sem láttam.

Mint filmrajongót, aki szenvedélyesen szereti a mozit, ez kicsit csalódás, mert pár nappal ezelőtt még úgy ültem le a programmal, hogy megnézem Noah Baumbach új filmjét (Frances Ha), meg Lann Shelton új filmjét (Touchy Feely) és ezt a filmet is meg akarom nézni, most meg ugggghhh... Tegnap este meg akartam nézni Sofia filmjét (The Bling Ring). Még jegyem is volt rá.Mi történt?

"Mindig közbejön valami. Jön egy újabb vacsora, ahova el kell mennem, vagy valami interjú, amit meg kell csinálnom. Egyedül azt nem tudtam Cannesról, hogy ez lényegében mind üzlet. Amikor Cannesról hallasz, azt hallod, hogy a filmsztárok besétálnak a vörös szőnyegen. De valójában Cannes nem ilyen. Ez üzlet, finanszírozás, a szerződésekről szól és a forgalmazásról. A filmipar teljes infrastruktúrája itt van, és nem tudtam, hogy ez ezen a szinten mozog, noha valószínűleg én is ezért vagyok itt, ezért reptettek ide!" (nevet)Azt hittem, már megvan a forgalmazótok.

"Minden fontos területen független forgalmazóval dolgozunk. Amerikában a Picturehouse képvisel minket, a világ többi részén pedig az Exclusive Media. Ők úgy dolgoznak, hogy minden egyes területen felkutatják a legjobb lehetőséget és olyan emberekkel hoznak minket össze, akik értik a filmünket, akik értik, hogy mi is az a Metallica, hogy kik vagyunk. Minden terület más és más. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy függetlenként dolgozzunk.

A filmet is magunk finanszíroztuk. Nem kérünk pénzt, nem tartozunk senkinek, nincs szívességkérés, semmi ilyesmi. Annyira autonóm az egész, amennyire csak lehet, ami nyilvánvalóan egy óriási dolog. De épp emiatt, szükség van a mikromenedzselésre, sokkal inkább, mint ha átadnánk egyben az egészet valami cégnek."Azért dolgoztok így, hogy megtartsátok a kontrollt?


"Szeretjük ellenőrizni a dolgokat, igen! (nevet) Ugyanakkor, úgy vélem, hogy ebben van büszkeség is. Ez egy védekező mechanizmus. 2013-ban egy olyan helyzetben vagyunk, hogy minden, amit csináltunk, a miénk, minden lemez, minden maszter. Bármit is csinálunk, annak a joga nálunk marad. Azt teszünk vele, amit akarunk.

Sokan összetévesztik az ellenőrzést a kapzsisággal. És ez nem a kapzsiságról szól, nem az anyagiakról, sokkal inkább arról, hogy ha ott van valamin a Metallica felirat, akkor tudhatod, hogy az tőlünk származik. Ez ilyen egyszerű. Egyenesen a rajongók szemébe nézhetünk és azt mondhatjuk nekik, hogy 'a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból és ez egyenesen tőlünk jön, nektek'."Miért készült ez a film? Hiszen már volt egy dokufilmetek, a 2004-es Some Kind Of Monster.

"Egyre inkább arról van szó, hogy a Metallica szeret kilépni a komfortzónájából, amennyire csak lehet. És a filmkészítés egyértelműen ilyen tevékenység. De a filmek izgalmasak. A zene az életem, de a film a szenvedélyem. És több a barátom a filmvilágban, több az ismerősöm, mint a zenei világban, és több időt is töltök a filmes világban."


A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS