SEPTICFLESH - Kedden a Fleshgod Apocalypse-szel érkeznek Budapestre

A hazai The Konstellation is ott lesz a Club 202-ben

2013. május 20. (hétfő) 09:13

Tavaly nyáron a Behemoth és a Vader társaságában csupán egy rövidebb koncertet adott Budapesten a szimfonikus, atmoszférikus death metalt mesterien játszó görög SepticFlesh, május 21-én, azaz holnap (kedden) azonban főbandaként térnek vissza hozzánk, mégpedig a szimfonikus, technikás death metal vonalon szintén elsőrangú olasz Fleshgod Apocalypse társaságában.


A Club 202-ben megrendezésre kerülő koncerten fellép még a szimfonikus blacker holland Carach Angren, a melodikus thrash/death metalt játszó athéni Descending, valamint egy hazai banda, az új EP-n dolgozó death/black vonalas The Konstellation.


A koncert Facebook oldala


"Modern, szimfonikus és misztikus megközelítésben előadott, technikás extrém metal zenével várja május 21-án a Hammer Concerts a Club 202-be látogatókat. A görög SepticFlesh ezen az estén végre fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral szerepel, az olasz Fleshgod Apocalypse technikás felvezetését követően.

Bemelegítésként a holland Carach Angren misztikus black metal tételeit, a szintén görög Descending lendületes, technikás dallamos death metalját, valamint a hazai Konstellation death/black nótáit hallgathatjuk meg.


A SepticFlesh már 1990 óta tökéletesíti sajátos hangulattal bíró, szimfonikus elemekkel ötvözött extrém metal zenéjét. Bár 2003 és 2007 között az együttes nem működött, az azóta eltelt években két olyan albumot is letettek az asztalra, mely egyértelművé tette a műfaj követői számára: a komor hangulatú szimfonikus betéteket használó metal zenekarok közül a SepticFlesh az egyik legjobb.

Szándékuk komolyságát az is szemlélteti, hogy legutóbbi, 2011-es albumukon a szimfonikus betéteket a Prágai Filharmonikusokkal rögzítették. Producerként a Hypocrisy és Pain együttesekből jól ismert Peter Tägtgren működött közre. A Great Mass című lemez borítója is bemutatja az együttes koncepciójának különböző oldalait: olyan antik görög szoborfigurákat látunk, melyek kicsavarodott, nyugtalanító pozícióban vannak ábrázolva. A nemes márvány és a nyers hús párosítása is jelképezi azt a feszítő kettősséget, mely a SepticFlesh komolyzenei eszközökkel és a heavy metal hagyományos hangszereivel előadott, extrém énekhangokkal betetőzött tételeit is áthatja.

Fantázia és valóság, rend és káosz, istenek és démonok egyszerre vannak jelen – mind ugyanazon az emberi elme szüleményei. A nemrég korai albumait újra kiadó SepticFlesh utoljára tavaly nyáron járt Budapesten, méghozzá a Behemoth és a Vader társaságában, de akkor csak egy rövidebb koncertet volt lehetőségük adni – most az este fő fellépőjeként végre teljes műsorral állnak színpadra.


A túra másik meghatározó zenekara, a Fleshgod Apocalypse több ponton is kapcsolódik a headlinerhez, egyrészt szintén technikás, szimfonikus elemekkel tűzdelt death metalt játszanak, másrészt augusztusra várható új albumuk egy görög témát, a knosszoszi labirintus mítoszát idézi fel. 


'Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk'  - mondta el az egyelőre cím nélküli lemez kapcsán Tommaso Ricardi énekes-gitáros.
 


FLESHGOD APOCALYPSE - The Forsaking (a 2011-es Agony albumhoz)


 


A holland Carach Angren zenéje inkább legendákon, szellemtörténeteken alapul, amit már az is jól érzékeltet, hogy a Vasgádorost jelentű nevük szindarinul van - vagyis a Gyűrűk Ura alkotójaként ismert J.R.R. Tolkien által kitalált tünde nyelven.


Fellép egy másik görög csapat is az est folyamán, a Descending, akik modernebb, lendületes stílusban játsszák a dallamos death metalt. Stílusukat a soron következő koncertekre beugró gitáros személye is körülírja: a turnén ugyanis a Suicidal Angels-ből már ismert gitáros, Panos Spanos játszik majd velük.


Május 21-én a négy külföldi csapathoz egy ígéretes hazai formáció, a The Konstellation is csatlakozik: a death/black vonalas banda első stúdiólemeze tavaly decemberben jelent meg Order Of The Universe címmel, és már javában dolgoznak egy III címet viselő új EP-n. The Anger Source című számukkal nemrég a brit Terrorizer magazin Beast From The East mellékletére is felkerültek, és ehhez a dalhoz hamarosan egy videóklip is készül."www.septicflesh.com

www.fleshgodapocalypse.com

www.carach-angren.nl

www.thedescending.eu


www.facebook.com/TheKonstellation


 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS