SEPTICFLESH - Kedden a Fleshgod Apocalypse-szel érkeznek Budapestre

A hazai The Konstellation is ott lesz a Club 202-ben

2013. május 20. (hétfő) 09:13

Tavaly nyáron a Behemoth és a Vader társaságában csupán egy rövidebb koncertet adott Budapesten a szimfonikus, atmoszférikus death metalt mesterien játszó görög SepticFlesh, május 21-én, azaz holnap (kedden) azonban főbandaként térnek vissza hozzánk, mégpedig a szimfonikus, technikás death metal vonalon szintén elsőrangú olasz Fleshgod Apocalypse társaságában.


A Club 202-ben megrendezésre kerülő koncerten fellép még a szimfonikus blacker holland Carach Angren, a melodikus thrash/death metalt játszó athéni Descending, valamint egy hazai banda, az új EP-n dolgozó death/black vonalas The Konstellation.


A koncert Facebook oldala


"Modern, szimfonikus és misztikus megközelítésben előadott, technikás extrém metal zenével várja május 21-án a Hammer Concerts a Club 202-be látogatókat. A görög SepticFlesh ezen az estén végre fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral szerepel, az olasz Fleshgod Apocalypse technikás felvezetését követően.

Bemelegítésként a holland Carach Angren misztikus black metal tételeit, a szintén görög Descending lendületes, technikás dallamos death metalját, valamint a hazai Konstellation death/black nótáit hallgathatjuk meg.


A SepticFlesh már 1990 óta tökéletesíti sajátos hangulattal bíró, szimfonikus elemekkel ötvözött extrém metal zenéjét. Bár 2003 és 2007 között az együttes nem működött, az azóta eltelt években két olyan albumot is letettek az asztalra, mely egyértelművé tette a műfaj követői számára: a komor hangulatú szimfonikus betéteket használó metal zenekarok közül a SepticFlesh az egyik legjobb.

Szándékuk komolyságát az is szemlélteti, hogy legutóbbi, 2011-es albumukon a szimfonikus betéteket a Prágai Filharmonikusokkal rögzítették. Producerként a Hypocrisy és Pain együttesekből jól ismert Peter Tägtgren működött közre. A Great Mass című lemez borítója is bemutatja az együttes koncepciójának különböző oldalait: olyan antik görög szoborfigurákat látunk, melyek kicsavarodott, nyugtalanító pozícióban vannak ábrázolva. A nemes márvány és a nyers hús párosítása is jelképezi azt a feszítő kettősséget, mely a SepticFlesh komolyzenei eszközökkel és a heavy metal hagyományos hangszereivel előadott, extrém énekhangokkal betetőzött tételeit is áthatja.

Fantázia és valóság, rend és káosz, istenek és démonok egyszerre vannak jelen – mind ugyanazon az emberi elme szüleményei. A nemrég korai albumait újra kiadó SepticFlesh utoljára tavaly nyáron járt Budapesten, méghozzá a Behemoth és a Vader társaságában, de akkor csak egy rövidebb koncertet volt lehetőségük adni – most az este fő fellépőjeként végre teljes műsorral állnak színpadra.


A túra másik meghatározó zenekara, a Fleshgod Apocalypse több ponton is kapcsolódik a headlinerhez, egyrészt szintén technikás, szimfonikus elemekkel tűzdelt death metalt játszanak, másrészt augusztusra várható új albumuk egy görög témát, a knosszoszi labirintus mítoszát idézi fel. 


'Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk'  - mondta el az egyelőre cím nélküli lemez kapcsán Tommaso Ricardi énekes-gitáros.
 


FLESHGOD APOCALYPSE - The Forsaking (a 2011-es Agony albumhoz)


 


A holland Carach Angren zenéje inkább legendákon, szellemtörténeteken alapul, amit már az is jól érzékeltet, hogy a Vasgádorost jelentű nevük szindarinul van - vagyis a Gyűrűk Ura alkotójaként ismert J.R.R. Tolkien által kitalált tünde nyelven.


Fellép egy másik görög csapat is az est folyamán, a Descending, akik modernebb, lendületes stílusban játsszák a dallamos death metalt. Stílusukat a soron következő koncertekre beugró gitáros személye is körülírja: a turnén ugyanis a Suicidal Angels-ből már ismert gitáros, Panos Spanos játszik majd velük.


Május 21-én a négy külföldi csapathoz egy ígéretes hazai formáció, a The Konstellation is csatlakozik: a death/black vonalas banda első stúdiólemeze tavaly decemberben jelent meg Order Of The Universe címmel, és már javában dolgoznak egy III címet viselő új EP-n. The Anger Source című számukkal nemrég a brit Terrorizer magazin Beast From The East mellékletére is felkerültek, és ehhez a dalhoz hamarosan egy videóklip is készül."www.septicflesh.com

www.fleshgodapocalypse.com

www.carach-angren.nl

www.thedescending.eu


www.facebook.com/TheKonstellation


 

Hammer TV

 
TANKCSAPDA - Véres és brutális, új Tankcsapda klip: Megölni engem
2021. május 18. (kedd) 07:59

Már napok óta hallani arról, hogy jön egy véres/brutális új klip a Tankcsapdától. Most itt is van, íme a Megölni engem. Ez a nóta eredetileg a 2019 őszén kiadott Liliput Hollywood albumon jelent meg. Az új kisfilmet Görög Attila (DeadLens Kult), a főszereplője pedig Csáki Benedek, akit már ismerhetsz az Ülj le mellém klipjéből.   Az indexnek a videó kapcsán: Érdemes egy lemez megjelenése után másfél évvel klipet készíteni egy dalhoz? Fejes Tamás: Miután ez a rohadt Covid-vírus mindent felülírt, mindenképp. A Liliput Hollywood című albumot, illetve a rajta szereplő számokat még meg sem turnéztattuk, a járvány miatt konkrétan egy lemezbemutató koncertsorozatot halasztottunk el, amit most már lassan két éve nem tudunk pótolni. Lukács László: Ez azért még nem olyan rettentően hosszú idő. Mivel ebből egy évet nyugodtan vehetünk teljesen koncertmentesnek, ennek a lemeznek a dalait még...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban

Nem is egy, hanem két albumot rögzít a nyár folyamán a Five Finger Death Punch. A csapat terveit Bathory Zoli gitáros vezette elő egy Facebook-videóban. A tavalyi F8 album utódja lesz...

PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love
PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love

Az még ősszel derült ki, hogy a dán Pretty Maids énekese, Ronnie Atkins gyógyíthatatlan, négyes stádiumú rákkal harcol, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy szólóalbumot...

KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo"...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS