VICIOUS RUMORS - Hétfőn Budapesten lép fel a US power alapcsapat

Nagyszabású power metal ünnep lesz a Club 202-ben

2013. május 19. (vasárnap) 10:15

A győri Thornwill egy súlyos zombitámadás miatt nem lehet ott a hétfőn, május 20-án, a Club 202-ben megrendezésre kerülő power metal ünnepen, helyettük a nemrég egy új stúdióalbummal jelentkezett Ozirisz lép fel, olyan lengendás csapatok társaságában, mint a kaliforniai US power Vicious Rumors, vagy a Savatage egykori énekese, Zak Stevens vezette Circle II Circle.


A koncert Facebook oldala


A Pünkösd hétfőre szervezett egész napos power metal vigadalom alkalmával az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia power metal banda, a Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Az Ozirisz mellett két másik hazai csapat is szerepet kap, a Demonlord és a Power.


A koncert fő attrakciója az 1979 óta működő Vicious Rumors lesz. San Francisco power metal királyai a nemrég Electric Punishment címmel kiadott tizenegyedik albumukkal érkeznek hozzák Budapestre, méghozzá egy különleges felállással, a családi problémák miatt távol maradó Brian Allen énekest ugyanis a Helstarból ismert James Rivera (Malice, ex-Seven Witches) helyettesíti, akit a 2006-os Warball albumon is hallhattunk. 


A Ghost címlapos májusi HammerWorldben egy interjú olvasható a Vicious Rumors gitárosával, Geoff Thorpe-pal, aki az új albummal kapcsolatos infók mellett a csapat távlatosabb terveiről is beszámolt:


"Jó három évtizede tolom már a metalt, egészen pontosan 33 évvel ezelőtt alakult meg a Vicious Rumors, és őszintén mondom, hogy az utóbbi 2-3 évünk volt az eddigi legsikeresebb. Mindig is a magunk útját jártuk, mindig széllel szemben, mindig is underground banda voltunk...

Voltak jó és pocsék periódusok, voltak tragédiák, én már tényleg mindent átéltem, de ilyen jól még sosem éreztem magam! Három év alatt három kiadvány, ráadásul ugyanazzal az énekessel... Ezt még annak idején Carl Albert barátommal (a VR zseniális énekese autóbalesetben hunyt el 1995 áprilisában - a szerk.) sem sikerült összehoznunk. De nem csak erről van szó.

A Razorback Killers lemez kiadását követően nyolc hónapon át turnéztunk, fesztiváloztunk, de már előtte is rengeteg bulink volt. Olyan aktív most a banda, mint még soha, ráadásul össze is értünk, megvan az a bombabiztos alap, amire lehet építeni. A Razorbackből vagy háromszor annyi fogyott, mint az elődjéből, a Warballból, és a koncertlemez is jobban ment, mint bárki is számított volna rá.

A rajongóktól is csak azt halljuk, hogy a Vicious Rumors újjászületett, és ez annyira jó érzés! Muszáj megemlítenem az SPV kiadót is, akik szívvel-lélekkel végzik a dolgukat. Tudjuk, milyen problémás manapság a kiadók dolga, épp ezért is becsülöm meg annyira azt a támogatást, amit tőlünk kapunk." VICIOUS RUMORS - Don't Wait For Me
(az 1990-es Vicious Rumors albumhoz - Carl Alberttel - RIP)


 


Meg is tudtok élni a zenélésből?

„Az azért nem ilyen egyszerű! (nevet) Briannek például három gyermeke van, és ahhoz, hogy eltartsa a családját, kell, hogy legyen egy biztos állása. Úgyhogy zsonglőrködik, ahogy mindannyian. Volt, hogy a többiek haza is repültek a bulik között, hogy tegyék a dolgukat, én meg  maradtam Európában.

Producerkedtem például egy német csapatnál, a Steel Engravednél. Ilyen típusú munkákat amúgy szívesen csinálnék még, mert nagyon élveztem, és úgy gondolom, hogy meg is van ehhez a kellő stúdiós tapasztalatom."Ha nem lenne a Vicious, akkor producerként tudnád elképzelni magad?


"Akár. De az is lehet, hogy keresnék valami olyan melót, ami nem jár túl sok erőlködéssel, és mellette, hobbiból csinálnék ezt-azt. Most éppen nagyon jól érzem magam a bőrömben, de voltak olyan időszakok, amikor azt kívántam, hogy bárcsak lennék inkább benzinkutas! (nevet) Mondjuk Hawaii szigetén, ahol születtem. És akkor a szabadidőmben csak szörföznék!" (nevet)Ehelyett itt van neked ez az elektromos büntetés, hogy az új albumcímet idézzem...


(nevet) „Pontosan! Ez az én keresztem, ez a mánia. Ezt igazából csak az érti, aki maga is zenél. Van ebben valami mágikus vonzerő, nem lehet abbahagyni. Nem a pénz, nem a hírnév miatt, hanem amiatt az érzés miatt, amit csakis a színpadon kaphatsz meg a rajongóktól. A Vicious Rumors létezése csakis nekik köszönhető. És ezt igyekszünk is meghálálni. A lemezekkel, a koncertekkel.

Semmit sem csinálunk félgőzzel. Mindent vagy semmit, nálunk ez az alapelv. Most is lesz vagy 50 koncertünk Európában, ősszel meg jön egy 5 hetes amerikai turné a Leatherwolf és a Seven Witches társaságában. De ez még nem minden. A fejemben pontosan megvan a terv a következő három lemezre is. Hat év - hat album. Most tartunk a felénél."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorldben.
 VICIOUS RUMORS - I Am The Gun (a 2013-as Electric Punishment albumhoz)"A szintén amerikai, Floridából érkező Circle II Circle az egykori Savatage frontember Zak Stevens saját zenekara, mely 2001 óta működik, és három év után idén adott ki ismét egy lemezt, Seasons Will Fall címen. A hattagú csapatból öt zenésznek az énekhangja is remek , így változatos és erőteljes produkcióra számíthatunk a prog/power és heavy metal elemeket is felvonultató bandától – valamint egy speciális Savatage programra is, melyet az Edge Of Thorns album megjelenésének húszéves jubileuma alkalmából adnak majd elő.


SAVATAGE - Edge Of Thorns (az idén 20 éves album)

CIRCLE II CIRCLE - Seasons Will Fall (a 2013-as Seasons Will Fall albumhoz)A két amerikai csapat mellett két francia és egy brit banda is Budapestre érkezik. A Nightmare révén a francia heavy metal színtér doyenjét láthatjuk a színpadon, hiszen a csapat még 1979-ben alakult, és anno a Def Leppard előtt adott koncertjeivel vált ismertté, még 1983-ban.

A brit újhullámos heavy metal Grenoble-i képviselői ugyan abbahagyták a közös zenélést 1987-ben, de 1999 óta ismét alkotnak, méghozzá az énekessé avanzsált egykori dobos, Jo Amore vezetésével. Azóta a banda többször szerepelt a Wacken Open Air Fesztiválon, és közösen turnézott a Blind Guardiannel és az After Foreverrel is – ezúttal a 2012-es Burden Of God című albumukat hozzák Budapestre.


Szintén Franciaországból érkezik a 2001-es alapítású Eternal Flight, melynek dallamos power metal muzsikája erőteljes riffeket, progresszív és emelkedett hangvételű zenei megoldásokat, valamint érzésekkel teli, széles orgánumú énekhangot kínál.

A londoni Iron Knights önmagát afféle vámpír brigádként jellemzi, zenéjük pedig biztosan elnyeri majd az Iron Maiden, vagy éppen a Judas Priest rajongóinak tetszését.

A kanadai The Order Of Chaos egy kicsit komorabb felfogásban játszik heavy, power és thrash metalt. Az idén 10 éves zenekar élén a rendkívül változatos és erőteljes énekhanggal rendelkező Amanda Kiernan áll, és a hazájában már népszerű csapat nálunk is egyre ismertebb: tavaly szeptemberben a Lillian Axe vendégeként ugyanis már játszottak a Club 202-ben.


A hat külföldi együttes mellett három magyar csapat is hozzájárul majd az est remek hangulatához. A több mint 15 éve működő Demonlord hazánk egyik legjobb power metal zenekara, mely a számtalan koncertnek és fesztivál fellépésnek köszönhetően jól ismert a műfaj hazai kedvelőinek körében. A Mosonmagyaróvárról érkező Power zenekar is friss lemezt tár majd a nagyérdemű elé: Tükrök című bemutatkozó albumuk nemrég jelent meg a HammerWorld extra CD-mellékleteként. Az utolsó pillanatban beugrott Ozirisz is új albumot mutat be hétfőn, a Calm And Silence korong szintén Hammer-mellékletként látott napvilágot.

Aki nem akar lemaradni a zenekarok egyikéről sem, érdemek korán érkeznie majd a Club 202-be, ahol már 14 órakor megnyitják a kapukat, így biztosak lehetünk benne, hogy egy nyakizmokat erősen igénybe vevő, egész napos power metal dózist vehetünk magunkhoz május 20-án." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS