INVADER - Öt lemez, ami megváltoztatta Hornyák Peti dobos életét

Az Iron Maidentől az AC/DC-ig

2013. május 19. (vasárnap) 17:37

Az 1971-es születésű Hornyák Péter régebben játszott a Senecában, majd a Wellingtonban, de igazából az 1998-ban újra beindított Ossianban ismerte és szerette meg őt a rockertábor.


Peti tavaly szeptember óta már nem tagja az Ossiannak, de jelenleg is nagyon aktív az Invader dobosaként. A budapesti heavy metal csapat gőzerővel dolgozik az új albumán, amelyről négy dalt már meg is lehet hallgatni, le lehet tölteni a hivatalos honlapon.


"Apukám a vendéglátóiparban dolgozott dobosként, így nálunk a zene szeretete és hallgatása mindennapos volt - mondja magáról a Solymáron élő Hornyák Peti. - Gyerekkoromban. legtöbbször Komár Laci és a Hungária szólt itthon. Ha a zenei ízlésemet nem is határozták meg ezek a muzsikák, az életemet mindenképpen megváltoztatták, hiszen úgy 8-9 évesen ezeket a lemezeket hallgatva jött a felismerés, hogy nekem is dobolnom kell! (nevet) A dobolás azóta is komoly szerepet játszik az életemben.

Ennyi év zenehallgatás után nem volt kis feladat csupán 5 lemezt kiemelni a palettáról, de megpróbáltam azokat összeszedni, amelyek mind a dobolásban, mind a zenei ízlésem részbeni kialakulásában szerepet játszottak, és így megváltoztatták az életemet... Az itt felsorolt albumok a mai napig kedvesek számomra, ezeket a dalokat, lemezeket a mai napig szívesen hallgatom."


www.facebook.com/Invaderzenekar

www.invader.hu


IRON MAIDEN
The Number Of The Beast (1982)
)

"Úgy 1985-86 körül jött az első igazi zenei csemege, az Iron Maiden! A faluban, ahol lakom, volt három srác - két gitáros és egy basszgitáros - akik akkor már nagy fiúk voltak, 18 fölött, én még csak 14. Dobost kerestek, és mivel hamar híre ment a faluban, hogy szívesen püfölöm a bőröket, egymásra is találtunk. Rögtön az első próbán az orrom alá dugták a Number Of The Beast lemezt azzal  hogy ők ilyesmi zenét szeretnének játszani. A Maiden azonnal magával ragadott, egyből az összes addigi Maiden lemezt hallani akartam!"


IRON MAIDEN - The Number Of The Beast (az 1982-es The Number Of The Beast albumhoz)


HELLOWEEN
Keeper Of The Seven Keys (1987)


"Pár évvel később, amikor még mindig csak ismerkedtem a rockzenével, belépett az életembe a Helloween, mégpedig a Keeper Of The Seven Keys album, ami teljesen letaglózott. Korábba neszembe sem jutott volna, hogy ilyen gyorsan is lehet dobolni meg gitározni! (nevet) Nem túl sok mindent tudtunk mi még akkor a rockzenéről, így aztán mindenféle okos dolgot kitaláltunk, hogy ez biztosan stúdiótrükk... (nevet) De nem az volt."


HELLOWEEN - I'm Alive (az 1987-es Keeper Of The Seven Keys albumról)


METALLICA
...And Justice For All (1988)


"A Helloween után jött a Metallica. Tudtam, hogy létezik a zenekar, de nem ismertem a zenéjüket, nem nagyon foglalkoztattak. Egyszer aztán focimeccs nézés céljából összegyűltünk páran, majd a meccs után, amikor már jól kibeszéltük a leseket és a gólokat, a házigazda azt javasolta, hogy hallgassunk egy kis zenét is... Be is tett valamit, és ez volt a Metallicától az ...And Justice For All lemez. Lars komplex dobjátéka, és azok a dalok egy teljesen új dimenziót nyitottak meg előttem..."


METALLICA - ...And Justice For All (az 1988-as ...And Justice For All albumról)


MÖTLEY CRÜE
Dr. Feelgood (1989)


"A Mötley Crüe-tól a Dr Feelgood... Az általam korábban hallgatott zenékhez képest ez egy teljesen új színfoltot képviselt. Épp egy kerti partin voltunk, és a szomszéd telken pár srác szalonnát sütve sörözgetett, és már vagy negyedjére szólt náluk ugyanaz a lemez... Már elsőre is tetszett, de amikor már többedjére hallgattam, kíváncsi lettem, hogy mi is szól... Na, ez volt a Dr. Feelgood! (nevet) Még ha nem is lett teljesen az én stílusom, arra mindenképpen rávilágított, hogy a rockzene nagyon sokrétű, nagyon is változatos."


MÖTLEY CRÜE - Kickstart My Heart (az 1989-es Dr. Feelgood albumhoz)

AC/DC
Dirty Deeds Done Dort Cheap (1976)


"És végül, de korántsem utolsó sorban, jött az AC/DC-től a Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Annak ellenére, hogy az eddig felsoroltakhoz képest ez a banda komolyabb múlttal rendelkezik, időben mégis az AC/DC talált meg legkésőbb. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen - a szó nemes értelmében - is lehet dögös, húzós, lendületes rockzenét játszani.

Összességében örülök annak, hogy ezekkel a lemezekkel, zenekarokkal egymásra találtunk. Többek között ezeknek az albumoknak köszönhető, hogy a rock mellett tettem le a voksom. Jól tettem!" (nevet)


AC/DC - Problem Child (az 1976-os Dirty Deeds Done Dort Cheap albumról) 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS