INVADER - Öt lemez, ami megváltoztatta Hornyák Peti dobos életét

Az Iron Maidentől az AC/DC-ig

2013. május 19. (vasárnap) 17:37

Az 1971-es születésű Hornyák Péter régebben játszott a Senecában, majd a Wellingtonban, de igazából az 1998-ban újra beindított Ossianban ismerte és szerette meg őt a rockertábor.


Peti tavaly szeptember óta már nem tagja az Ossiannak, de jelenleg is nagyon aktív az Invader dobosaként. A budapesti heavy metal csapat gőzerővel dolgozik az új albumán, amelyről négy dalt már meg is lehet hallgatni, le lehet tölteni a hivatalos honlapon.


"Apukám a vendéglátóiparban dolgozott dobosként, így nálunk a zene szeretete és hallgatása mindennapos volt - mondja magáról a Solymáron élő Hornyák Peti. - Gyerekkoromban. legtöbbször Komár Laci és a Hungária szólt itthon. Ha a zenei ízlésemet nem is határozták meg ezek a muzsikák, az életemet mindenképpen megváltoztatták, hiszen úgy 8-9 évesen ezeket a lemezeket hallgatva jött a felismerés, hogy nekem is dobolnom kell! (nevet) A dobolás azóta is komoly szerepet játszik az életemben.

Ennyi év zenehallgatás után nem volt kis feladat csupán 5 lemezt kiemelni a palettáról, de megpróbáltam azokat összeszedni, amelyek mind a dobolásban, mind a zenei ízlésem részbeni kialakulásában szerepet játszottak, és így megváltoztatták az életemet... Az itt felsorolt albumok a mai napig kedvesek számomra, ezeket a dalokat, lemezeket a mai napig szívesen hallgatom."


www.facebook.com/Invaderzenekar

www.invader.hu


IRON MAIDEN
The Number Of The Beast (1982)
)

"Úgy 1985-86 körül jött az első igazi zenei csemege, az Iron Maiden! A faluban, ahol lakom, volt három srác - két gitáros és egy basszgitáros - akik akkor már nagy fiúk voltak, 18 fölött, én még csak 14. Dobost kerestek, és mivel hamar híre ment a faluban, hogy szívesen püfölöm a bőröket, egymásra is találtunk. Rögtön az első próbán az orrom alá dugták a Number Of The Beast lemezt azzal  hogy ők ilyesmi zenét szeretnének játszani. A Maiden azonnal magával ragadott, egyből az összes addigi Maiden lemezt hallani akartam!"


IRON MAIDEN - The Number Of The Beast (az 1982-es The Number Of The Beast albumhoz)


HELLOWEEN
Keeper Of The Seven Keys (1987)


"Pár évvel később, amikor még mindig csak ismerkedtem a rockzenével, belépett az életembe a Helloween, mégpedig a Keeper Of The Seven Keys album, ami teljesen letaglózott. Korábba neszembe sem jutott volna, hogy ilyen gyorsan is lehet dobolni meg gitározni! (nevet) Nem túl sok mindent tudtunk mi még akkor a rockzenéről, így aztán mindenféle okos dolgot kitaláltunk, hogy ez biztosan stúdiótrükk... (nevet) De nem az volt."


HELLOWEEN - I'm Alive (az 1987-es Keeper Of The Seven Keys albumról)


METALLICA
...And Justice For All (1988)


"A Helloween után jött a Metallica. Tudtam, hogy létezik a zenekar, de nem ismertem a zenéjüket, nem nagyon foglalkoztattak. Egyszer aztán focimeccs nézés céljából összegyűltünk páran, majd a meccs után, amikor már jól kibeszéltük a leseket és a gólokat, a házigazda azt javasolta, hogy hallgassunk egy kis zenét is... Be is tett valamit, és ez volt a Metallicától az ...And Justice For All lemez. Lars komplex dobjátéka, és azok a dalok egy teljesen új dimenziót nyitottak meg előttem..."


METALLICA - ...And Justice For All (az 1988-as ...And Justice For All albumról)


MÖTLEY CRÜE
Dr. Feelgood (1989)


"A Mötley Crüe-tól a Dr Feelgood... Az általam korábban hallgatott zenékhez képest ez egy teljesen új színfoltot képviselt. Épp egy kerti partin voltunk, és a szomszéd telken pár srác szalonnát sütve sörözgetett, és már vagy negyedjére szólt náluk ugyanaz a lemez... Már elsőre is tetszett, de amikor már többedjére hallgattam, kíváncsi lettem, hogy mi is szól... Na, ez volt a Dr. Feelgood! (nevet) Még ha nem is lett teljesen az én stílusom, arra mindenképpen rávilágított, hogy a rockzene nagyon sokrétű, nagyon is változatos."


MÖTLEY CRÜE - Kickstart My Heart (az 1989-es Dr. Feelgood albumhoz)

AC/DC
Dirty Deeds Done Dort Cheap (1976)


"És végül, de korántsem utolsó sorban, jött az AC/DC-től a Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Annak ellenére, hogy az eddig felsoroltakhoz képest ez a banda komolyabb múlttal rendelkezik, időben mégis az AC/DC talált meg legkésőbb. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen - a szó nemes értelmében - is lehet dögös, húzós, lendületes rockzenét játszani.

Összességében örülök annak, hogy ezekkel a lemezekkel, zenekarokkal egymásra találtunk. Többek között ezeknek az albumoknak köszönhető, hogy a rock mellett tettem le a voksom. Jól tettem!" (nevet)


AC/DC - Problem Child (az 1976-os Dirty Deeds Done Dort Cheap albumról) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS