AS I LAY DYING - A védőügyvéd szerint a szteroidok tehetnek mindenről

A 77 kilós srácból közel mázsás izompacsirta lett

2013. május 18. (szombat) 06:44

A gyilkosságra való felbujtás vádjával május 2-án őrizetbe vett As I Lay Dying frontember, Tim Lambesis ügyében tegnap újabb meghallgatást tartott a bíróság, amelynek során a 3 millió dolláros óvadékot 2 millió dollárra mérsékelték.

Lambesis védőügyvédje 250 ezer dolláros óvadékot javasolt. Az énekes családja nem tudja kifizetni a bíróság által meghatározott összeget, így Lambesis továbbra is rács mögött marad.

Amennyiben szabadlábra helyezték volna, GPS-követőt kapott volna, és bevonták volna az útlevelét is, hogy biztosan ne tudjon eltűnni, továbbá a válófélben lévő feleségével és adoptált gyermekeikkel sem vehette volna fel a kapcsolatot. Amennyiben az eljárás során Lambesist bűnösnek találják, akár 9 évet is kaphat. Az énekes letartóztatása miatt az As I Lay Dying kénytelen volt lemondani az amerikai turnét, amelyen a Killswitch Engage társaságában játszottak volna.


A vád szerint Lambesis az edzőteremben mondta el valakinek, hogy felesége halálát akarja. Később egy magát bérgyilkosnak mondó álruhás nyomozó megkérdezte a zenészt, hogy valóban azt akarja, hogy a felesége meghaljon, mire Lambesis így felelt: 'Igen, ezt akarom'. Ezek után át is adott neki ezer dollár előleget egy borítékban, részletes instrukciókkal.

A borítékban ott volt a felesége fotója, címe, valamint a kapukód, de még azok az időpontok is, amikor a tettre sor kerülhet. Ezekben az időpontokban a házaspár három adoptált gyermeke Timnél lett volna, ez szolgált volna a zenész számára alibiként. Lambesis felesége még tavaly szeptemberben adta be a válókeresetet. 


Tim Lambesis védőügyvédje, Tom Warwick a tegnapi meghallgatás során úgy fogalmazott, hogy védence szteroid-használata a hibás. Az utóbbi években magát igen komolyan kigyúrt Lambesisnek az ügyvéd szerint jelenleg elvonási panaszai is vannak.

Warwick szerint az "edzőtermi kultúra" vezetett oda, hogy a keresztény metalcore banda énekesének nem csupán a testi adottságai változtak meg az elmúlt időszakban, hanem mentális állapota is módosult.


"Már nem volt ugyanaz a személy. Ingerlékeny lett, és Istentől is elfordult."


Lambesis eleinte csak kiegészítőket szedett, majd szteroidokat is, a 77 kilós testsúlya így közel 100 kilósra változott.

"Ez egy szörnyű tragédia - fogalmazott Warwick. - Egy nagyon kedves, gondoskodó ember volt korábban. A régi énjének vissza kell térnie."

Lambesis jelenleg teljes elszigeteltségben van a rács mögött, de egy börtönlelkész is segít neki feldolgozni a történteket.


A helyettes kerületi ügyész szerint Lambesis meg sem hökkent, amikor a magát bérgyilkosnak kiadó nyomozó azt mondta, hogy a felesége meggyilkolása 20 ezer dollárjába fog kerülni.
"Nagyon is ki akarta ezt fizetni" - mondta Claudia Grasso.


Lambesis másik védőügyvédje korábban "mocskos, szemét átverésnek" nevezte a történteket, és azt sem tartotta kizártnak, hogy ebben az énekes feleségének családja is érintett lehet, mondván, hogy tudomása szerint Meggan testvére seriffhelyettes San Diego-ban.

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS