AS I LAY DYING - A védőügyvéd szerint a szteroidok tehetnek mindenről

A 77 kilós srácból közel mázsás izompacsirta lett

2013. május 18. (szombat) 06:44

A gyilkosságra való felbujtás vádjával május 2-án őrizetbe vett As I Lay Dying frontember, Tim Lambesis ügyében tegnap újabb meghallgatást tartott a bíróság, amelynek során a 3 millió dolláros óvadékot 2 millió dollárra mérsékelték.

Lambesis védőügyvédje 250 ezer dolláros óvadékot javasolt. Az énekes családja nem tudja kifizetni a bíróság által meghatározott összeget, így Lambesis továbbra is rács mögött marad.

Amennyiben szabadlábra helyezték volna, GPS-követőt kapott volna, és bevonták volna az útlevelét is, hogy biztosan ne tudjon eltűnni, továbbá a válófélben lévő feleségével és adoptált gyermekeikkel sem vehette volna fel a kapcsolatot. Amennyiben az eljárás során Lambesist bűnösnek találják, akár 9 évet is kaphat. Az énekes letartóztatása miatt az As I Lay Dying kénytelen volt lemondani az amerikai turnét, amelyen a Killswitch Engage társaságában játszottak volna.


A vád szerint Lambesis az edzőteremben mondta el valakinek, hogy felesége halálát akarja. Később egy magát bérgyilkosnak mondó álruhás nyomozó megkérdezte a zenészt, hogy valóban azt akarja, hogy a felesége meghaljon, mire Lambesis így felelt: 'Igen, ezt akarom'. Ezek után át is adott neki ezer dollár előleget egy borítékban, részletes instrukciókkal.

A borítékban ott volt a felesége fotója, címe, valamint a kapukód, de még azok az időpontok is, amikor a tettre sor kerülhet. Ezekben az időpontokban a házaspár három adoptált gyermeke Timnél lett volna, ez szolgált volna a zenész számára alibiként. Lambesis felesége még tavaly szeptemberben adta be a válókeresetet. 


Tim Lambesis védőügyvédje, Tom Warwick a tegnapi meghallgatás során úgy fogalmazott, hogy védence szteroid-használata a hibás. Az utóbbi években magát igen komolyan kigyúrt Lambesisnek az ügyvéd szerint jelenleg elvonási panaszai is vannak.

Warwick szerint az "edzőtermi kultúra" vezetett oda, hogy a keresztény metalcore banda énekesének nem csupán a testi adottságai változtak meg az elmúlt időszakban, hanem mentális állapota is módosult.


"Már nem volt ugyanaz a személy. Ingerlékeny lett, és Istentől is elfordult."


Lambesis eleinte csak kiegészítőket szedett, majd szteroidokat is, a 77 kilós testsúlya így közel 100 kilósra változott.

"Ez egy szörnyű tragédia - fogalmazott Warwick. - Egy nagyon kedves, gondoskodó ember volt korábban. A régi énjének vissza kell térnie."

Lambesis jelenleg teljes elszigeteltségben van a rács mögött, de egy börtönlelkész is segít neki feldolgozni a történteket.


A helyettes kerületi ügyész szerint Lambesis meg sem hökkent, amikor a magát bérgyilkosnak kiadó nyomozó azt mondta, hogy a felesége meggyilkolása 20 ezer dollárjába fog kerülni.
"Nagyon is ki akarta ezt fizetni" - mondta Claudia Grasso.


Lambesis másik védőügyvédje korábban "mocskos, szemét átverésnek" nevezte a történteket, és azt sem tartotta kizártnak, hogy ebben az énekes feleségének családja is érintett lehet, mondván, hogy tudomása szerint Meggan testvére seriffhelyettes San Diego-ban.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS