WISDOM - Ma este a Barba Negra színpadán

Öt zenekar lép fel a Royal Fest keretében

2013. május 11. (szombat) 08:06 | utoljára módosítva: 2013. május 11. (szombat) 08:12

Ma este a Royal Fest keretében a Barba Negra Music Clubban játszik a Wisdom, ráadásul a Rómeó Vérzik, a Twister, a Krízis, valamint a májusi Hammer extra CD-mellékleteként megjelent első lemezét bemutató Noa Rock.


A koncert várható menetrendje:

19.00 - Kapunyitás
19.30 - Krízis
20.20 - Twister
21.20 - Rómeó Vérzik
22.40 - Wisdom
00.05 - Noa RockA koncert a Facebook oldalon.
"Több olyan dal is várható tőlünk a szombat esti bulin, amelyeket fényévenként szoktunk csak játszani, illetve a koncertünk végére készülünk egy igazi meglepetéssel is!" - ígéri a Wisdom, akik várhatóan szeptember 27-én adják ki a Marching For Liberty című új albumukat.


Az új album címét tehát elárulták a Hammernek Kovács Gáborék, azt azonban nem, hogy az új lemez egyik dalában szereplő jól ismert vendégénekes pontosan ki is. Az új lemez felvezetéseként júniusra várható egy új klip, a Ghost-címlapos májusi Hammerben pedig egy Wisdom poszter mellett egy alapos interjút is találsz Molnár Máté basszusgitárossal, aki a Sabatonnal lenyomott két turné mellett az új lemezről is jó sok mindent elárul.A lapból terjedelmi okokból kimaradt néhány érdekes részlet, ezeket itt és most olvashatod el!
 Az új album borítója milyen lesz?


"A borító természetesen gyönyörű lesz, hiszen Havancsák Gyula készíti, ahogy eddig is. És ő nem nagyon hibázik. A front már szinte teljesen kész, és természetesen Wiseman és tanítványai életének újabb fázisába nyújt betekintést."Lesz ezúttal is vendégénekes, ahogy a Judas albumon szerepelt a svéd Mats Levén?

"Egyelőre csak azt tudom mondani, hogy terveink szerint lesz vendégénekes, egy igen neves úriember, de a kilétét még nem szeretném felfedni. Hamarosan azonban erről is beszámolunk. Egyébként egy nagy példaképünkről van szó, imádjuk a zenéjét és tökéletesen azzal az orgánummal rendelkezik, amire szükségünk volt az adott dalban. És ezt most mindenki nevében mondom, nem csak az én véleményemet próbálom általánosítani.

Wiseman életének aktuális állomását dolgozzuk fel a címadó dalainkban, ezek kellően hosszúak és epikusak is, így itt tud megfelelő teret kapni egy vendégénekes. Mivel ezek a dalok általában többszereplősek, ahogy pédául a Judas esetében Mats Levén alakította magát Judast, ezért indokolt is a másik hang.

Annyi érdekességet szeretnék még elárulni ezzel kapcsolatban, hogy nemrég kaptunk egy pozitív visszajelzést, úgyhogy megvan már a következő lemezünk vendégénekese is! (nevet) Ez persze kicsit korai még, de nekünk nagy segítség lesz majd a dalszerzésnél, hogy tudjuk, milyen hanghoz kell formálnunk ezeket a részeket." 


Június elején felléptek a nagyszabású német Beastivalon is. Könnyebben be tudtok már kerülni a nagyobb fesztiválokra?

"Szerencsére több külföldi fesztivállal is bővült a naptárunk, ami nagyon jó jel egy nemzetközileg kezdőnek számító zenekar számára. Ráadásul úgy, hogy a nagyon sikeres kelet-európai Sabatonos kört csak tavasszal csináltuk, így egy rakás fesztiválról lecsúsztunk, pedig utólag meghívtak volna minket. Például a cseh Masters Of Rockra is, csak ugye későn látott már minket a szervező, addigra sajnos már megvolt a programjuk. De majd jövőre!

Viszont a Beastival hatalmas lesz. Eleve az őszi Sabaton turné talán legjobb állomása volt az, ami ugyanott, Geiselwindben került megrendezésre, és olyan jó időpontot kaptunk náluk, hogy ezt csak mi ronthatjuk el. Amúgy egy 15 ezres fesztiválról van szó, ahol fellépnek a német thrash vonal nagyjai is, szóval elég komoly a buli..." 


A hazai fesztiválokkal kapcsolatban is könnyebb most a helyzetetek, mint a korábbi években?

"Most már átvette tőlem a koncertszervezést a Rock The Nation cég, így ők vannak kapcsolatban a szervezőkkel, a fesztiválokkal. Emiatt csak másodkézből való infókat tudok mondani, ami szerint sokkal könnyebb lett a helyzetünk. Talán úgy tudnám a legjobban érzékeltetni, ha azt mondom, hogy már tudunk válogatni.

Oda megyünk játszani, ahol megfelelőek a körülmények, és ahol a legjobban el tudunk jutni a közönséghez. Hogy ez most a Judas lemeznek köszönhető-e, vagy a 11 éves munkánknak, netán a nemzetközi turnéknak  avagy az új felállásnak, azt nem tudom. A lényeg, hogy van változás, és nagyon pozitív irányban."Érezhető, hogy a Judas lemeznek, a két nagy turnénak köszönhetően megnőtt a táborotok?


"Jó kérdés, hogy nőtt-e a tábor. Ezt lemezeladásban semmiképp nem lehet ma már lemérni, de a koncerteken sem igazán, mert az embereknek nincs pénzük, és sokszor ezért nem jönnek el egy-egy koncertre. A legnagyobb magyar zenekarok is fele-, vagy harmadannyi ember előtt játszanak ma, mint 5 évvel ezelőtt.

Mi ráadásul még több sebből vérzünk, hiszen nem magyarul énekelünk, ami az itthoni sikerekhez elengedhetetlen, illetve nem is turnézunk Magyarországon, ami szintén előfeltétele lenne a közönség toborzásának. Ha így nézzük, akkor csodálatosnak tartom, ahol éppen tartunk, és nagyon köszönöm mindenkinek, aki folyamatosan bízik bennünk, és kitart mellettünk.

Mi sosem a közízlés kielégítése céljából zenéltünk, sokszor inkább fejjel mentünk a falnak, de azt tettük, amiben hittünk, és úgy néz ki, ez végül be is ért. Ha ma le kéne tennem a gitárt, biztos, hogy örömmel és elégedetten gondolnék vissza a Wisdom 11 évére. De persze erről szó sincs, millió cél van előttünk, amit a közeljövőben el kéne érni, úgyhogy egy percre sincs lazsálás! Jó erősen kapaszkodunk a szerencsénkbe, és mászunk felfelé, amennyire csak erőnkből telik."Május 11-én mire lehet számítani a Barba Negrában?

"Egy jófajta fesztiválra a Royal Vodka égisze alatt, ahol 5 bulizenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Keverednek a stílusok is, így mindenki megtalálhatja a magának valót, hiszen rajtunk kívül lesz Rómeó Vérzik, a májusi Hammer mellékleteként új lemezzel jelentkezett Noa Rock, Krízis, Twister. Olyan dalokat veszünk majd elő, amiket nem is tudom, mikor játszottunk utoljára.

Az sem kizárt, hogy új dalokat is bemutatunk majd. Ez próbán fog eldőlni, vagyis, hogy meg tudjuk-e szólaltatni őket a megfelelő energiával. Illetve készülünk egy kis meglepetéssel a koncertünk végére, de ezt semmiképp sem szeretném előre lelőni!" (nevet)


www.facebook.com/wisdommusic 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS