WHITESNAKE - Coverdale az új dupla koncert CD-ről

Karácsonyra is vannak terveik

2013. május 10. (péntek) 08:21

A David Coverdale vezette Whitesnake ugyan pár hete adta ki a Made In Japan DVD-jét, azonban még egy koncertanyag érkezik tőlük, egy dupla CD Made In Britain - The World Record címmel.

Az Európában július 5-én boltokba kerülő anyag a 35 országot érintő Forevermore World Tour 2011 során került rögzítésre. A 96 állomásos turné minden buliját felvette a legendás csapat, így aztán a koncertlemez összeállítása nem lehetett egy könnyű feladat.


"A japán DVD-kiadvány eredetileg nem szerepelt a terveink között - mondta Coverdale a két élő anyag kapcsán. - A Loud Park fesztivál főbandájaként léphettünk fel, és mivel 1984 óta nem szerepeltünk headlinerként japán fesztiválon, ez komoly bulinak ígérkezett. Nagylelkű ajánlatot kaptunk, és azt is megkérdezték, hogy rögzíthetnének-e három dalt egy tévéműsor részére.

Ebbe bele is egyeztünk, majd a társproducereimmel, Doug Aldrich gitárossal és Michael McIntyre-rel megkevertünk három dalt. Miután megnéztük a videófelvételt, mind megőrültünk, annyira fantasztikus volt. Át is küldettük az egész felvételt, és annak alapján úgy gondoltuk, hogy ez remek folytatása lehetne a Still Of The Night DVD-nek.

Ami pedig a Made In Britain CD-t illeti, az egy másfajta hangzásélményt kínál. A Made In Japan inkább amolyan filmzene, a bónuszokat pedig a színpad mögötti jelenetek, a japán bulik előtti beállásokon készült felvételek teszik ki. Például ahogy kipróbáljuk a Forevermore albumos Good To Be Bad és Tell Me How dalok unplugged verzióit. Ilyesmit normális esetben nem nagyon hallani tőlünk.

Ez tehát két teljesen eltérő projekt. Az első CD-re a kilenc teltházas brit buliról válogattunk dalokat, a másodikra, a The World Recordra pedig különféle városokból, Oslóból, Sao Paulo-ból, Buenos Aires-ből, Rio-ból.

Remélhetőleg Karácsonyra ki tudunk hozni egy limitált példányos Box Set-et is, aminek Forevermore - The Complete Collection lesz a címe. Abban minden benne lesz, ami kapcsolódik a Forevermore lemezhez, plusz extra dalok, eltérő mixelésű verziók, akusztikus változatok és színpad mögötti felvételek is helyet kapnak benne."


A Tommy Aldridge dobossal megerősített Whitesnake a nyár elején ismét Európában fog koncertezni, de hazai koncertben nem érdemes bízni, viszont június 14-én Belgrádban, 15-én Zágrábban vagy 16-án Pozsonyban el lehet csípni Coverdale mestert és csapatát.


 


WHITESNAKE - Made In Britain előzetes

A David Coverdale énekes, Doug Aldrich és Reb Beach gitárosok, Michael Devin basszer, Briian Tichy dobos és Brian Ruedy billentyűs felállásban koncertezett Whitesnake új dupla koncert CD-jének dallistája így fest:

Disc 1 - Made In Britain
01. Best Years
02. Give Me All Your Love Tonight
03. Love Ain't No Stranger
04. Is This Love
05. Steal Your Heart Away
06. Forevermore
07. Love Will Set You Free
08. My Evil Ways
09. Fare Thee Well
10. Heart Of The City
11. Fool For Your Loving
12. Here I Go Again
13. Still Of The Night


Disc 2 - The World Record
01. Bad Boys
02. Slide It In
03. Lay Down Your Love
04. Pistols At Dawn
05. Snake Dance
06. Can You Hear The Wind Blow
07. Fare Thee Well
08. One Of These Days
09. The Badger
10. The Deeper The Love
11. Soldier Of Fortune
12. Burn / Stormbringer
13. Ain't Gonna Cry No More (akusztikus - japán bónusz)
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS