SLAYER - Jeff halálának hivatalos oka

Tom Araya és Kerry King a Slayer honlapon emlékezett meg Jeffről

2013. május 10. (péntek) 06:05 | utoljára módosítva: 2013. május 10. (péntek) 07:05

A Slayer honlapján megjelent információ szerint Jeff Hanneman gitáros halálának hivatalos oka alkohol okozta májzsugor volt, azonban sem Jeff, sem a hozzá közel állók nem tudták, hogy ennyire komoly a májkárosodása. Az a teória tehát nem helytálló, hogy májátültetésre várt, súlyos egészségi állapotáról Jeff is csak az utolsó napokban értesült. Ő maga is úgy érezte, hogy egyre jobban van, és nagyon várta, hogy nekiláthasson az új Slayer album munkálatainak.


Kerry King és Tom Araya, valamint Jeff családja és közeli barátai még ebben a hónapban szeretnének egy nyilvános megemlékezést tartani, megünnepelni Jeff Hanneman életét.


A nyáron Európában turnézik majd a Slayer, nálunk a Hegyalja fesztiválon fognak játszani, és a koncertek kapcsán a zenekar kiadott egy hivatalos közleményt:

"Tudjuk, hogy a rajongóinkat épp annyira lesújtotta Jeff elvesztése, mint ahogy minket is. Tudatni akarjuk veletek, hogy amikor júniusban, júliusban és augusztusban Európába jövünk, együtt fogunk zajongani tesónkért és kedves barátunkért, Jeffért... Találkozunk majd!"


"Annyi óriási emlékem van a Jeffel töltött időkről... - emlékszik vissza Kerry. - A korai turnékon mi voltunk az éjszakai baglyok, egész éjjel fenn maradtunk a buszon, dumáltunk, filmeket néztünk... II. világháborús filmeket, horrort, a Full Metal Jacket filmet is egy annyiszor megnéztük, hogy lényegében el tudtuk mondani a párbeszédeket."

"A Slayer megalakításakor állandóan próbáltunk, vallásos jelleggel, 24/7 üzemmódban. Rengeteget lógtunk együtt, hiszen Jeff akkoriban az apám garázsában lakott, az volt a próbahelyünk - tette hozzá Tom. - Amikor aztán lett lakása és vett egy 8-sávos felvevőt, nála rögzítettem azokat a dalokat, amiket írtam. Ezek nem Slayer dalok voltak, más cuccok. Mindig eljön egy pont, amikor ott a banda is, de elkezded élni a saját életedet, úgyhogy vége a 24/7 üzemmódnak, már nem töltesz a többiekkel annyi időt, mint korábban. Hiányoznak azok a korai idők."

"Óriási mániákusa volt a II. világháborúnak - mondja Kerry. - Az apja katonaként szolgált akkor, így aztán amikor elsőként játszottunk Oroszországban - azt hiszem, 1998-ban - Jeff és jómagam elmentünk az egyik moszkvai katonai múzeumba. Sosem felejtem el, ahogy ott sétált, ahogy nézte a tankokat, a fegyvereket és a többi kiállított tárgyat. Olyan volt, mint egy kiskölyök Karácsony reggelén. De őt ez érdekelte, és annyi mindent tudott a II. világháború történetéről, hogy akár tanárnak is elmehetett volna valami suliba."

"Amikor New Yorkban vettük fel a South Of Heaven lemezt, együtt mentünk Jeffel a hotelből a stúdióba - teszi hozzá Tom. - Azt hiszem, Chung King volt a hely neve, egy tényleg lepukkant stúdió volt. Ahogy elkezdtünk sétálni, eleredt az eső, majd úgy öt háztömbnyire már annyira esett, hogy teljesen eláztunk. Le akartunk inteni egy taxit, de két bőrdzsekis, hosszú hajú, szanaszét ázott fickónak senki sem állt meg. Az egész utat gyalog kellett megtennünk.

Jeff a Slayer egyik életvonala volt, számtalan olyan dal jött tőle, amelyeket mindig is a bandával azonosítanak majd. Jó szíve volt, egy jó srác volt."

(Fotó: Andrew Stuart)

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS