SLAYER - Jeff halálának hivatalos oka

Tom Araya és Kerry King a Slayer honlapon emlékezett meg Jeffről

2013. május 10. (péntek) 06:05 | utoljára módosítva: 2013. május 10. (péntek) 07:05

A Slayer honlapján megjelent információ szerint Jeff Hanneman gitáros halálának hivatalos oka alkohol okozta májzsugor volt, azonban sem Jeff, sem a hozzá közel állók nem tudták, hogy ennyire komoly a májkárosodása. Az a teória tehát nem helytálló, hogy májátültetésre várt, súlyos egészségi állapotáról Jeff is csak az utolsó napokban értesült. Ő maga is úgy érezte, hogy egyre jobban van, és nagyon várta, hogy nekiláthasson az új Slayer album munkálatainak.


Kerry King és Tom Araya, valamint Jeff családja és közeli barátai még ebben a hónapban szeretnének egy nyilvános megemlékezést tartani, megünnepelni Jeff Hanneman életét.


A nyáron Európában turnézik majd a Slayer, nálunk a Hegyalja fesztiválon fognak játszani, és a koncertek kapcsán a zenekar kiadott egy hivatalos közleményt:

"Tudjuk, hogy a rajongóinkat épp annyira lesújtotta Jeff elvesztése, mint ahogy minket is. Tudatni akarjuk veletek, hogy amikor júniusban, júliusban és augusztusban Európába jövünk, együtt fogunk zajongani tesónkért és kedves barátunkért, Jeffért... Találkozunk majd!"


"Annyi óriási emlékem van a Jeffel töltött időkről... - emlékszik vissza Kerry. - A korai turnékon mi voltunk az éjszakai baglyok, egész éjjel fenn maradtunk a buszon, dumáltunk, filmeket néztünk... II. világháborús filmeket, horrort, a Full Metal Jacket filmet is egy annyiszor megnéztük, hogy lényegében el tudtuk mondani a párbeszédeket."

"A Slayer megalakításakor állandóan próbáltunk, vallásos jelleggel, 24/7 üzemmódban. Rengeteget lógtunk együtt, hiszen Jeff akkoriban az apám garázsában lakott, az volt a próbahelyünk - tette hozzá Tom. - Amikor aztán lett lakása és vett egy 8-sávos felvevőt, nála rögzítettem azokat a dalokat, amiket írtam. Ezek nem Slayer dalok voltak, más cuccok. Mindig eljön egy pont, amikor ott a banda is, de elkezded élni a saját életedet, úgyhogy vége a 24/7 üzemmódnak, már nem töltesz a többiekkel annyi időt, mint korábban. Hiányoznak azok a korai idők."

"Óriási mániákusa volt a II. világháborúnak - mondja Kerry. - Az apja katonaként szolgált akkor, így aztán amikor elsőként játszottunk Oroszországban - azt hiszem, 1998-ban - Jeff és jómagam elmentünk az egyik moszkvai katonai múzeumba. Sosem felejtem el, ahogy ott sétált, ahogy nézte a tankokat, a fegyvereket és a többi kiállított tárgyat. Olyan volt, mint egy kiskölyök Karácsony reggelén. De őt ez érdekelte, és annyi mindent tudott a II. világháború történetéről, hogy akár tanárnak is elmehetett volna valami suliba."

"Amikor New Yorkban vettük fel a South Of Heaven lemezt, együtt mentünk Jeffel a hotelből a stúdióba - teszi hozzá Tom. - Azt hiszem, Chung King volt a hely neve, egy tényleg lepukkant stúdió volt. Ahogy elkezdtünk sétálni, eleredt az eső, majd úgy öt háztömbnyire már annyira esett, hogy teljesen eláztunk. Le akartunk inteni egy taxit, de két bőrdzsekis, hosszú hajú, szanaszét ázott fickónak senki sem állt meg. Az egész utat gyalog kellett megtennünk.

Jeff a Slayer egyik életvonala volt, számtalan olyan dal jött tőle, amelyeket mindig is a bandával azonosítanak majd. Jó szíve volt, egy jó srác volt."

(Fotó: Andrew Stuart)

 

Hammer TV

 
TANKCSAPDA - Véres és brutális, új Tankcsapda klip: Megölni engem
2021. május 18. (kedd) 07:59

Már napok óta hallani arról, hogy jön egy véres/brutális új klip a Tankcsapdától. Most itt is van, íme a Megölni engem. Ez a nóta eredetileg a 2019 őszén kiadott Liliput Hollywood albumon jelent meg. Az új kisfilmet Görög Attila (DeadLens Kult), a főszereplője pedig Csáki Benedek, akit már ismerhetsz az Ülj le mellém klipjéből.   Az indexnek a videó kapcsán: Érdemes egy lemez megjelenése után másfél évvel klipet készíteni egy dalhoz? Fejes Tamás: Miután ez a rohadt Covid-vírus mindent felülírt, mindenképp. A Liliput Hollywood című albumot, illetve a rajta szereplő számokat még meg sem turnéztattuk, a járvány miatt konkrétan egy lemezbemutató koncertsorozatot halasztottunk el, amit most már lassan két éve nem tudunk pótolni. Lukács László: Ez azért még nem olyan rettentően hosszú idő. Mivel ebből egy évet nyugodtan vehetünk teljesen koncertmentesnek, ennek a lemeznek a dalait még...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban

Nem is egy, hanem két albumot rögzít a nyár folyamán a Five Finger Death Punch. A csapat terveit Bathory Zoli gitáros vezette elő egy Facebook-videóban. A tavalyi F8 album utódja lesz...

PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love
PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love

Az még ősszel derült ki, hogy a dán Pretty Maids énekese, Ronnie Atkins gyógyíthatatlan, négyes stádiumú rákkal harcol, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy szólóalbumot...

KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo"...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS