SLAYER - Jeff Hanneman elhunyt

A 49 éves gitáros egy kórházban vesztette életét

2013. május 3. (péntek) 03:37 | utoljára módosítva: 2013. május 3. (péntek) 09:24

A Slayer gitárosa, Jeff Hanneman csütörtökön, május 2-án, helyi idő szerint délelőtt 11-kor elhunyt egy dél-kaliforniai otthonához közeli kórházban. A 49 éves zenész halálának oka májelégtelenség.


Hannemant 2011 januárja óta kezelték egy feltételezett pókharapás nyomán kialakult súlyos bőrfertőzéssel (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), több műtéten is átesett, továbbá bőrátültetésen is, és azóta is pihenőn volt, a Slayer már két éve helyettessel turnézik.


2011 végén Jeff így nyilatkozott betegségéről:


"Nem is éreztem, ahogy a karomat megharapta a pók. Egy órával később azonban már tudtam, hogy beteg vagyok. Akkor már a kocsiban ültem, hogy eljussak a legközelebbi kórházba, ami egy órányi autóútra van tőlünk. Útközben megnéztem a harapás helyét és láttam, ahogy máris roncsolódni kezdett a húsom. A seb környéke szinte tüzelt!

Szerencsére az ambulancián a nővér azonnal tudta, hogy miről van szó. Ritka eset az ilyesmi, így szerencsém volt, hogy már látott hasonló harapást. Ekkor úgy hatvan perc választott el a haláltól."


Maga a pókharapás nem volt annyira súlyos, de bakteriális fertőzés lépett fel a seb mélyén. Kiderült, hogy egy nekrotizáló bőnyegyulladásról van szó (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), köznapi nyelven egy húsfaló baktérium támadta meg a gitáros bőrét és szöveteit.


"Hihetetlen, de a doki Slayer rajongó volt! Azt mondta, hogy első lépésben megmenti az életemet, aztán megmenti a karomat, majd megmenti a karrieremet is."


Hanneman karjából a sürgősségi műtét során eltávolították a már elhalt vagy roncsolódott szöveteket. A dokinak sikerült megmentenie Jeff izmait és inait, azonban egy méretes nyílt seb maradt a karján. A következő két hónapot a kórházban kellett töltenie, ahol komoly bőrátültetéseken esett át és nagy adagokban kapta az antibiotikumot is, hogy szervezete legyűrhesse a fertőzést.


"Újra meg kellett tanulnom járni. Egy hónapon keresztül egyáltalán nem keltem fel az ágyból, lényegében nem tudtam semmit csinálni. A bőrátültetés rendkívül fájdalmas volt, az izmaim, az inaim pedig rettenetesen elgyengültek. De ez így rendben is van.

Szerencsés vagyok, hogy a nővér és a doki ennyire képben volt a problémámat illetően, mert a dolgok ennél sokkal-sokkal rosszabbul is alakulhattak volna.

Ez a fertőzés olyasmi, amiről akár dalt is írhattam volna korábban... Ami csak rosszra fordulhat, az idén rosszra  is fordult, de tudod, végül minden okés lett. A Sátán fedezte a hátamat..."


Tom Araya, a Slayer frontembere idén februárban ezt mondta Jeff kapcsán:

"Jeff számára kemény ügy a visszatérés. Erről van szó. Mindig beszélek vele és mondom neki, hogy mindenkinek hiányzik. Mind hiányoljuk. Hiányzik, mint zenekari tag is, hiszen annyira központi alakja a bandának. Azt várjuk, hogy egyszer csak azt mondja: 'OK, készen állok'. Dolgozik is új témákon, és ezzel kapcsolatban mindig bátorítjuk is. Azt mondtuk neki, hogy ha nem is tud eljönni velünk, nem tud színpadra lépni, legalább gyűjtse az ötleteit és azokat majd kidolgozzuk."


Nyugodj béjében, Jeff!


 

Hozzászólások

[012141]
torci72
Kész vagyok. Teljesen. A fiam ballagásáról hazaérve,itthon a Hammert mondom megnézem és ezt olvasom...
Mialatt ezen sorokat írom már szól is a Slayer válogatásom ami már Jeff emlékére válogatássá lett.
Nagyon ledöbbentem.Nagyon gyászos. Nyugodj békében Jeff!
Ennél már csak Peter Steele halálhíre volt számomra nagy vesztesség.
[012139]
overkill
Bár nem olyan vicces, de már lehetne egy gyászrovatot indítani a Hammerban lassan, mint valamelyik általános napilapban.
[012137]
gallus
Komolyan mondom, nem is tudom mit írjak... Kamaszkorom legszebb emlékei a Slayer-hez kapcsolódnak, az esténként walkman-nel (emlékeztek még rá, mi is az?) meghallgatott Slayer kazetták, amik mindig segítettek kiadni az aznap összegyűjtött feszültséget. Rengeteg nevet sorolhatnék fel, akik ma is nagyon hiányoznak a metal színtérről, de - és ne haragudjatok meg érte - most csak azt a három gitárost említem meg, akiket, bár személyesen sajnos soha nem ismertem, mégis, mintha a zenéjük a lelkem egy darabját öntötte volna formába és ha őket, illetve a zenekarukat hallgattam, mindig úgy éreztem, hogy jöhet bármi, én készen állok szembenézni vele. Chuck, Dime és Jeff, nyugodjatok békében!
[012136]
Attikorn
Nem tudok olyat mondani, amit előttem ne írtak volna le, vagy mondtak volna el. Nyugodj békében Jeff Hanneman. Köszönöm az érdekes zenéidet, témáidat.
A Seasons in the abyss dal vége teljesen más értelmet nyert számomra.
[012135]
Sabaton
R.I.P. JEFF. Dalaid örökre fennmaradnak!!!
[012134]
miskaba
A tinédzser korom óta, a mai napig eltelt kb. 25 évet egymás mellett éltük le a slayerrel, és benne Jeff játékával. Pótolhatatlan veszteség mind magam, és mind a metal társadalom részére!!!! R.I.P.
[012133]
kaida
Nyugodj békében mester :(
Műveid örökre megmardnak mekünk....
[012132]
Maradonnna
R.I.P. Mester!a Slayer Te voltál magad!
[012131]
horvathfefe
Bennem meg az jött fel,hogy nemsokára lesz a Klasszikus rovatban egy South Of Heaven.
[012129]
sebestyen
szegeny pasi kar erte mer fiatal volt nyugodj bekeben Jeff a Slayer nem lesz ugyanaz ezutan
[012127]
Flesh
Jeff egy igazi evangélium a metal Bibliában. A messiás apostola, és úgy kellett meghalnia, hogy két évig nem is vehetett gitárt a kezébe. Szégyenteljesebb, mint Péter halála.
A Slayer pedig olyan, mint egy sebzett kéz. Jeff betegsége megvágta, a Lombardo balhé a csontig hatolt, és most... Félek, ez nem csak Jeff halálát jelenti.
Nyugodjék békében.
[012126]
farrrkas9
Egyetértek, overkill, ez a minimum, ami megilleti. Annak idején, amikor szegény Chuck Schuldiner meghalt, a szerkesztőség egy külön oldalon megemlékezett róla, amit minden decemberben könnyek közt olvasok újra. Az egy nagyon szép gesztus volt, csakúgy mint a poszter. Szerintem a szerkesztőség tagjait ugyanúgy megrázta Jeff halála, mint minket, és biztos vagyok benne, hogy kellőképpen vesznek (veszünk) tőle majd búcsút a júniusi számban. Atyaég... de rossz Jeffről így beszélni.
[012125]
overkill
Reméljük a júniúsi Hammerban több oldalas cikk jelenik meg a munkásságáról, és minimum egy poszter is, de még a borítón is őt látnám szívesen. Egy olyan muzsikus távozott a metal színtérről, aki több évtizeden át letett szakmailag valamit az asztalra.
[012123]
KissGabor
Felfoghatatlan. Úgy néz ki, odafent zenekart szerveznek. Clive Burr-dob, Mitch Lucker-ének, Chi Cheng-basszus, és most Jeff...
Nagyon remélem hogy ez a zenekar NEM készül lassú, Sabbathos doom riffeket játszani.
[012122]
away
RIP, Jeff. Ne legyen igazam, de a Slayer-nek szerintem ezzel vége. A koncerteken rendben van a helyettesítő tag, de annyira elképzelhetetlen, hogy valakit bevegyenek a bandába Jeff helyére... Meg ott volt a múltkori dobos-balhé is...
[012121]
Manowar
Ismét egy nagyszerű zenész távozott. Rengeteg fantasztikus dalt köszönhetünk neki. Felfoghatatlan a hír. Nyugodj békében, Jeff!
[012120]
Knarrenheinz
Felfoghatatlan, ez a hír abszolút letaglózott. Szerintem egy darabig a Slayer cd-imhez hozzá sem nyúlok. Sajnos idén is fekete évünk van. Nyugodj békében Jeff Hanneman.
[012119]
RiziRubensAchado
Ez egyszerűen hihetetlen!
R.I.P.
[012117]
hanaura
Döbbenet... a facebook-on láttama hírt, azt hittem megáll bennem az ütő. Én végig azt hittem, hogy maximum a zenekari aktív tagsága kérdéses....
[012114]
csababody
Ez az elet... "here today gone tomorrow..."
[012113]
farrrkas9
Ez egyszerűen nem lehet! Kedvenc bandám, egyik kedvenc gitárosom, dalszerzőm, és b...a meg, ilyen fiatalon. :( Alig vártam már, hogy felépüljön, és a színpadon lássam újra. Semmi sem lesz a régi többé... Nyugodj békében, Jeff!
[012112]
Ciril
Nem hiszem el!!! Letaglóz!!! Nyogodj Békében Jeff!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS