SLAYER - Jeff Hanneman elhunyt

A 49 éves gitáros egy kórházban vesztette életét

2013. május 3. (péntek) 03:37 | utoljára módosítva: 2013. május 3. (péntek) 09:24

A Slayer gitárosa, Jeff Hanneman csütörtökön, május 2-án, helyi idő szerint délelőtt 11-kor elhunyt egy dél-kaliforniai otthonához közeli kórházban. A 49 éves zenész halálának oka májelégtelenség.


Hannemant 2011 januárja óta kezelték egy feltételezett pókharapás nyomán kialakult súlyos bőrfertőzéssel (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), több műtéten is átesett, továbbá bőrátültetésen is, és azóta is pihenőn volt, a Slayer már két éve helyettessel turnézik.


2011 végén Jeff így nyilatkozott betegségéről:


"Nem is éreztem, ahogy a karomat megharapta a pók. Egy órával később azonban már tudtam, hogy beteg vagyok. Akkor már a kocsiban ültem, hogy eljussak a legközelebbi kórházba, ami egy órányi autóútra van tőlünk. Útközben megnéztem a harapás helyét és láttam, ahogy máris roncsolódni kezdett a húsom. A seb környéke szinte tüzelt!

Szerencsére az ambulancián a nővér azonnal tudta, hogy miről van szó. Ritka eset az ilyesmi, így szerencsém volt, hogy már látott hasonló harapást. Ekkor úgy hatvan perc választott el a haláltól."


Maga a pókharapás nem volt annyira súlyos, de bakteriális fertőzés lépett fel a seb mélyén. Kiderült, hogy egy nekrotizáló bőnyegyulladásról van szó (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), köznapi nyelven egy húsfaló baktérium támadta meg a gitáros bőrét és szöveteit.


"Hihetetlen, de a doki Slayer rajongó volt! Azt mondta, hogy első lépésben megmenti az életemet, aztán megmenti a karomat, majd megmenti a karrieremet is."


Hanneman karjából a sürgősségi műtét során eltávolították a már elhalt vagy roncsolódott szöveteket. A dokinak sikerült megmentenie Jeff izmait és inait, azonban egy méretes nyílt seb maradt a karján. A következő két hónapot a kórházban kellett töltenie, ahol komoly bőrátültetéseken esett át és nagy adagokban kapta az antibiotikumot is, hogy szervezete legyűrhesse a fertőzést.


"Újra meg kellett tanulnom járni. Egy hónapon keresztül egyáltalán nem keltem fel az ágyból, lényegében nem tudtam semmit csinálni. A bőrátültetés rendkívül fájdalmas volt, az izmaim, az inaim pedig rettenetesen elgyengültek. De ez így rendben is van.

Szerencsés vagyok, hogy a nővér és a doki ennyire képben volt a problémámat illetően, mert a dolgok ennél sokkal-sokkal rosszabbul is alakulhattak volna.

Ez a fertőzés olyasmi, amiről akár dalt is írhattam volna korábban... Ami csak rosszra fordulhat, az idén rosszra  is fordult, de tudod, végül minden okés lett. A Sátán fedezte a hátamat..."


Tom Araya, a Slayer frontembere idén februárban ezt mondta Jeff kapcsán:

"Jeff számára kemény ügy a visszatérés. Erről van szó. Mindig beszélek vele és mondom neki, hogy mindenkinek hiányzik. Mind hiányoljuk. Hiányzik, mint zenekari tag is, hiszen annyira központi alakja a bandának. Azt várjuk, hogy egyszer csak azt mondja: 'OK, készen állok'. Dolgozik is új témákon, és ezzel kapcsolatban mindig bátorítjuk is. Azt mondtuk neki, hogy ha nem is tud eljönni velünk, nem tud színpadra lépni, legalább gyűjtse az ötleteit és azokat majd kidolgozzuk."


Nyugodj béjében, Jeff!


 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS