SHAI HULUD - A jövő héten megzúzzák Budapestet

A brit Departures és a Téveszme is játszik

2013. május 2. (csütörtök) 08:03

A nyers hardcore és a metal egy progos ötvözetét komoly súllyal elővezető Shai Hulud május 7-én lép fel a Dürer Kertben, mégpedig a brit Departures és a hazai Téveszme társaságában.

A Shai Hulud negyedik albuma februárban jelent meg Reach Beyond The Sun címmel, az anyag producere pedig a New Found Glory gitárosa, Chad Gilbert volt.

Chad Gilbert azonban nemcsak producere volt az új albumnak, hanem ő is énekelte fel a nótákat, de rajta kívül egy sor vendég is közreműködött a mikrofonnál: Jay Pepito (Reign Supreme, Blacklisted), John Vigil (The Ghost Inside), Louis Hernandez (Alpha & Omega), a Medicine To The Dead dalban pedig az összes eddigi Shai Hulud énekes felbukkan, azaz Matt Mazalli, Damien Moyal, valamint Geert van der Velde.


A koncert Facebook oldala"Bár a melodikus hardcore-ról kialakult kép nemzedékről nemzedékre új értelmet nyer, mindig szükség van egy példamutató, sziklaszilárd viszonyítási pontra, ahol az üzenet állandó, a zenei érték maradéktalanul inspiráló, és ahol adott a képesség a folyamatos megújulásra. A mai zenekaroknak épp annyira kötelező behatóan ismerni az ötödször Budapestre látogató Shai Huludot, mint azoknak, akik a kilencvenes évek végén már érezték, hogy Matt Fox (ex-Strongarm) zenekara semmi máshoz nem viszonyítható.

A Dűne alapján nevet választó bandának elég hányattatott életút jutott, hiszen egész focicsapatokat lehetne verbuválni azokból a zenészekből, akik valaha is megfordultak a zenekarban - akár kisegítőként, akár állandó(nak tűnő) tagként.

A zenekar középpontját jelentő Matt Fox gitáros, valamint dalszerzőtársa, a basszusgitáros Matt Fletcher mozgatja a Shai Hulud fogaskerekeit, és a Floridából elindult zenekar így tehetett szert arra az arculatra, ami épp annyiban merít a kilencvenes évek metalos hardcore-jának lehetőségeiből, mint egy olyan kiforrott dallamvilágból, ami csak és kizárólag a Huludra jellemző.

Ez az egyedülálló arculatot persze az elmúlt évek – na meg a hibátlan nagylemezek – mellett a frontemberek is alapjaiban biztosították, hiszen Damien Moyal (Culture, Morning Again), vagy épp a nyolcadikos általános iskolásként csatlakozó Chad Gilbert (New Found Glory alapító) mind-mind nagyban hozzátettek ahhoz, hogy a 18 éve működő zenekar mára legendává válhasson.

Chad személye pedig azért is kiemelendő, hiszen a tavalyi év legnagyobb bejelentése volt, hogy a zenekar öt év után megjelenő friss lemezét, a Reach Beyond The Sunt ő énekli fel, és a produceri minőségben is jelen lévő átmeneti frontemberrel a zenekar jó eséllyel meg is írta 2013 legjobb lemezét, amit a régi rajongók épp annyira élveznek, mint azok, akik eddig csak a Hulud követői révén érintkeztek a műfajjal.

Ezért is örömteli, hogy május 7-én a Dürer Kert kistermében is el lehet csípni a Propagandhival közös Európa-turnéja után egy saját körútra induló zenekart, ahol a lemez háttérvokáljait jegyző Justin Kraus lesz a mikrofonnál. 

A Shai Hulud fennállásának legnagyobb dalait fogja játszani, s mindezt a brit Departures, valamint a Téveszme koncertje alapozza majd meg. Ha kíváncsi vagy a nyári szezont megelőző legfülledtebb hardcore/punk klubkoncertre, találkozzunk a ’Dürerben, mert ki tudja, mikor lesz lehetőség újra itthoni színpadon látni az elmúlt két évtized egyik legfontosabb zenekarát."
SHAI HULUD - A Human Failing (a 2013-as Reach Beyond The Sun albumról)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS