SHAI HULUD - A jövő héten megzúzzák Budapestet

A brit Departures és a Téveszme is játszik

2013. május 2. (csütörtök) 08:03

A nyers hardcore és a metal egy progos ötvözetét komoly súllyal elővezető Shai Hulud május 7-én lép fel a Dürer Kertben, mégpedig a brit Departures és a hazai Téveszme társaságában.

A Shai Hulud negyedik albuma februárban jelent meg Reach Beyond The Sun címmel, az anyag producere pedig a New Found Glory gitárosa, Chad Gilbert volt.

Chad Gilbert azonban nemcsak producere volt az új albumnak, hanem ő is énekelte fel a nótákat, de rajta kívül egy sor vendég is közreműködött a mikrofonnál: Jay Pepito (Reign Supreme, Blacklisted), John Vigil (The Ghost Inside), Louis Hernandez (Alpha & Omega), a Medicine To The Dead dalban pedig az összes eddigi Shai Hulud énekes felbukkan, azaz Matt Mazalli, Damien Moyal, valamint Geert van der Velde.


A koncert Facebook oldala"Bár a melodikus hardcore-ról kialakult kép nemzedékről nemzedékre új értelmet nyer, mindig szükség van egy példamutató, sziklaszilárd viszonyítási pontra, ahol az üzenet állandó, a zenei érték maradéktalanul inspiráló, és ahol adott a képesség a folyamatos megújulásra. A mai zenekaroknak épp annyira kötelező behatóan ismerni az ötödször Budapestre látogató Shai Huludot, mint azoknak, akik a kilencvenes évek végén már érezték, hogy Matt Fox (ex-Strongarm) zenekara semmi máshoz nem viszonyítható.

A Dűne alapján nevet választó bandának elég hányattatott életút jutott, hiszen egész focicsapatokat lehetne verbuválni azokból a zenészekből, akik valaha is megfordultak a zenekarban - akár kisegítőként, akár állandó(nak tűnő) tagként.

A zenekar középpontját jelentő Matt Fox gitáros, valamint dalszerzőtársa, a basszusgitáros Matt Fletcher mozgatja a Shai Hulud fogaskerekeit, és a Floridából elindult zenekar így tehetett szert arra az arculatra, ami épp annyiban merít a kilencvenes évek metalos hardcore-jának lehetőségeiből, mint egy olyan kiforrott dallamvilágból, ami csak és kizárólag a Huludra jellemző.

Ez az egyedülálló arculatot persze az elmúlt évek – na meg a hibátlan nagylemezek – mellett a frontemberek is alapjaiban biztosították, hiszen Damien Moyal (Culture, Morning Again), vagy épp a nyolcadikos általános iskolásként csatlakozó Chad Gilbert (New Found Glory alapító) mind-mind nagyban hozzátettek ahhoz, hogy a 18 éve működő zenekar mára legendává válhasson.

Chad személye pedig azért is kiemelendő, hiszen a tavalyi év legnagyobb bejelentése volt, hogy a zenekar öt év után megjelenő friss lemezét, a Reach Beyond The Sunt ő énekli fel, és a produceri minőségben is jelen lévő átmeneti frontemberrel a zenekar jó eséllyel meg is írta 2013 legjobb lemezét, amit a régi rajongók épp annyira élveznek, mint azok, akik eddig csak a Hulud követői révén érintkeztek a műfajjal.

Ezért is örömteli, hogy május 7-én a Dürer Kert kistermében is el lehet csípni a Propagandhival közös Európa-turnéja után egy saját körútra induló zenekart, ahol a lemez háttérvokáljait jegyző Justin Kraus lesz a mikrofonnál. 

A Shai Hulud fennállásának legnagyobb dalait fogja játszani, s mindezt a brit Departures, valamint a Téveszme koncertje alapozza majd meg. Ha kíváncsi vagy a nyári szezont megelőző legfülledtebb hardcore/punk klubkoncertre, találkozzunk a ’Dürerben, mert ki tudja, mikor lesz lehetőség újra itthoni színpadon látni az elmúlt két évtized egyik legfontosabb zenekarát."
SHAI HULUD - A Human Failing (a 2013-as Reach Beyond The Sun albumról)

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS