REVOLUTION HARMONY - Devin, Ihsahn és Serj Tankian egy projektben

Július 18-án jön ki a jótékonysági dal

2013. május 2. (csütörtök) 15:54

El tudod képzelni, hogy milyen lenne egy közös nóta a System Of A Down frontember Serj Tankian, az ex-Emperor főnök, Ihsahnnal és Devin Townsenddel? Nehezen megy, igaz?

Pedig lesz ilyen, ugyanis Nelson Mandelának ajánlva megszületett egy jótékonysági célú dal, a We Are, amelyben a fenti három figura hallható. 

A projekt ötletgazdája Ray Holroyd (12 Ton Method), aki egy Revolution Harmony nevet viselő non-profit kiadón keresztül hozza majd ki a We Are-t, mégpedig július 18-án, a hivatalos Mandela Napon.


"Óriási megtiszteltetés, hogy részt vehetek a Revolution Harmony projektben, és így eljuttathatjuk a szükséges anyagi segítséget a dél-afrikai Buskaidnek - mondja Tankian. - A zene megmentette az életemet, és képes arra, hogy pozitív változást hozzon mindazon fiatal srácoknak, akik a túlélésért küzdenek, és azért, hogy hallathassák a hangjukat. Ez a dal egy zenei kollázs, komplex, ám megindító színekkel, összekapcsolva stílusokat és hangulatokat."


"Ray egy brit gitár magazinnak dolgozott, amikor találkoztam vele - fogalmaz Devin. - Nagylelkű volt a pozíciójában és meggyőzött arról, hogy legyen vendég a jótékonysági projektjében. Boldogan segítek és dolgozom más zenészekkel. Remélem, hogy a kitűzött célokat sikerül megvalósítani, és minden résztvevőnek nagy sikert kívánok. Kérem, hogy tegyetek meg minden tőletek telhetőt a nálatok szerencsétlenebb sorsúak megsegítése érdekében! Az ilyesmi ritkán könnyű, de ez az emberi szellem öröksége."

 


"Már azóta követem ennek a dalnak az alakulását, amikor még csak egy MIDI file volt - tette hozzá Ihsahn. - Tetszik, ahogy egy masszív zenei darabbá nőtte ki magát, így aztán nagyon könnyen jött az inspiráció a szövegekhez és az énekdallamokhoz. Tudva, hogy a zene miképp formálta és gazdagította a saját életemet, és hogy milyen kivételezett helyzetben vagyok, hogy a szenvedélyemnek élhetek, nagyra tartom a Buskaid munkáját, amellyel a fiatal embereket segítik rá ugyanerre az ösvényre.

Többnyire az én jótékonykodásom nagyon szokványos, például adományt juttatok el valamelyik globális szervezet számára, de a Revolution Harmony lehetőséget adott arra, hogy valami személyessel járuljak hozzá, együtt olyan emberekkel, akiknek szintén szenvedélye a zene. Megtiszteltetés, hogy részese vagyok ennek. A különböző hátterünk csak még inkább kiemeli a dal üzenetét, a zene iránti mély szenvedélyt, amely messze túlmutat a megosztottságunkon, az elszigeteltségünkön."
 
 

Hozzászólások

[012111]
hanaura
Én nem ismerem a dolog társadalmi hátterét, de minimum egy páratlan zenei csemegének ígérkezik, és talán valami annál is sokkal többnek.
[012110]
apolo
Gratulálok,Ihsahnak is elmentek otthonról...Mióta szabadon engedték Mandelát(bevallott példaképe Castro) és átvette a vezetést az ANC fölött, több mint 4.000 fehér búr lakost öltek meg, ez az úgynevezett ‘plaasmoorde’. (Ez alatt az búr – fehér gazdálkodók ellen elkövetett gyilkosságot, erőszakot, fosztogasát, testi sértést értik. Az elkövetők célja általában ideológiai szempontból, bosszúból, megnyomorításból, rasszista megfontoltságból illetve megfélemlítés gyanánt történik. – ford).Ez mindenképpen támogatandó.Tényleg sátánról,denevérekről,halottakról,pokolról kellene énekelniük és nem olyan dolgokkal foglalkozni amiről lövésük sincs.Ihsanhn biztos kap majd valami szép kitüntetést ezért.
Az ANC vezetői folyamatosan a fehér farmerek megtámadására bíztatják a feketéket,de ez a nyugati sajtóban nem téma.
http://www.youtube.com/watch?v=ggKcxMKKC54
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS