THORNWILL - Saját szavaikkal a Requiem For A Fool album

A hétvégén már kapható lesz az új Hammer, Thornwill CD-melléklettel

2013. január 31. (csütörtök) 13:47 | utoljára módosítva: 2013. február 9. (szombat) 09:38

A hétvégén már kapható lesz a Slash címlapos februári számunk, amelynek extra CD-melléklete a győri Thornwill új albuma, a Requiem For A Fool.


A 2004-ben alakult heavy/power csapat olyanokat sorol a kedvencei, példaképei közé, mint az Iron Maiden, a Dream Theater, a Rage, a Savatage, a 2010-ben Implosion címmel kiadott és a nemzetközi színtéren is komoly visszhangra talált első nagylemezük folytatását pedig a tavaly ősszel kiadott I Am Hope EP-vel vezették fel.


Már a tavalyi Metal.hu turnén is részt vettek, és természetesen március 30-án is ott lesznek a Barba Negrában a Metal.hu turné budapesti állomásán, a Pokolgép, a Moby Dick, a Dalriada, a Bloody Roots és a Scerra társaságában."Már régóta várjuk a pillanatot, hogy megjelenjen az új lemezünk, amiben rengeteg munka van. Most úgy tűnik, végre minden a helyére került.

Nagyon büszkék vagyunk az anyagra, úgy érezzük, hogy minden tekintetben sikerült az előzőnél jobbat alkotni. Sokkal jobb lett a hangzás, a számok húzósak, hangulatosak, a dalszövegek is kifinomultabbak. Az Implosion felvételekor nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk arról, hogy mit és hogyan érdemes csinálni, ez most sokat segített.

A Requiem for a Fool eredetileg konceptlemeznek indult, de végül inkább csak motívumokban és hangulatokban jelentkezik a koncepció, nem egy teljes lemezen átívelő történetben. A szövegek általában egyszerű dolgokról, érzelmekről, társadalomról, közösségi hálóról, az emberek közötti személyes kapcsolat leépüléséről, civilizációs károkról, természeti katasztrófákról szólnak, de vannak azért könnyedebb témák is.

Az albumhoz készülőben van három videóklip, ezeken folyamatosan munkálkodunk. Lesz egy teljesen kézzel festett animációs videó az I Am Hope dalhoz, egy poénosnak ígérkező zombis videó, valamint egy hangulatos lassú szám is, utóbbi klipjét a turai kastélynál vettük fel.

Az albumhoz készült borító és egyéb design elemek is zseniálisak lettek, már csak emiatt érdemes lehet beszerezni a lemezt teljes pompájában.

Rengeteg embernek tartozunk köszönettel, akik segítettek, segítenek továbbra is, hogy ez a lemez ilyen formában és minőségben elkészülhessen, így nekik köszönjük, és bízunk benne, hogy ez az együttműködés még sok-sok Thornwill lemezt fog eredményezni.

A honlapunkon és a Facebook oldalunkon folyamatosan teszünk közzé koncerteket, híreket, fotókat, videókat, előzeteseket, ezért érdemes követni minket, feliratkozni a hírlevelünkre, vagy Youtube csatornánkra."


www.thornwill.com

www.facebook.com/thornwill

THORNWILL (b-j):
Gábor Álmos énekes
  Knausz Péter dobos
Szabó Márton gitáros
Ágoston Krisztián gitáros
Paróczi Tamás basszusgitáros

 A Requiem For A Fool album dalairól a következőket mondták el Thornwillék a Hammernek:STRUCK BY LIGHTNING

"A lemez nyitódala az aktuális nyitószámunk a koncerteken is. A történet kicsit morbid, kicsit vicces... A főhősbe belecsap a villám, majd egy szürreális álomban találja magát, ahol rettenetes dolgokat él át. Keveredik a valóság az álommal, végül pedig kiderül, hogy hősünk egy autóbaleset következtében elhalálozott, és ezek az emlékfoszlányok élete utolsó percei."

THORNWILL - Struck By Lightning (előzetes a 2013-as albumról)
ALONE

"Az új lemezről jelenleg az egyik kedvenc számunk. Nagyon húzós, rengeteg érzelem rejlik benne. Az egyedüllétről szól, és az állandó küzdelemről, a soha fel nem adásról, és mindezt a lágy és kemény témák váltakozása csak még inkább alátámasztja. Zeneileg is a nehezebb tételeink közé tartozik."
LOST MILLENNIUM


"Egy mélyre hangolt szám az emberiségről, a pusztuló világunkról. A főszereplő maga a Földanya, aki a túlélésért gyermekei ellen fordul, de előtte még egy utolsó segélykiáltást hallat, hátha vissza lehet még fordítani a sok-sok káros folyamatot, amit az emberek elindítottak, a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint bolygónk kizsákmányolását."
I AM HOPE

"A történet egy ősrégi gyermekjáték megzenésítése, amit mindenki ismer, valószínűleg mindenki 'játszotta' is valamilyen formában. Az egyetlen szabály, hogy nagyobbat kell mondani a másiknál, és aki a legnagyobbat mondja a végén, az győz.

Főhősünk a gonosz ellen harcol, csupa pozitív dologgal próbálkozik, míg ellenfele mindig negatív dolgokat hoz fel. Egyre nagyobbat mondanak: kígyó, vadász, mérges pók, végül már lebegő világok, istenek, bolygókat bekebelező szupernovák jelennek meg, amikor a főhős utolsó érvként kimondja: 'én vagyok a remény'. És mint mindenki tudja, a remény hal meg utoljára. A számhoz teljesen kézzel festett animációs klip is készül Papp Norbert barátunk által."THORNWILL - I Am Hope (a lemezelőzetes EP, 2012)


 REQUIEM FOR A FOOL

"Az album címadó dala, melynek mondanivalója, hogy azok az igazán bolondok, akik nem állnak ki magukért, hanem szolgalelkűen teszik, amit mondanak nekik. Nem lázadnak, ha úgy hozza a szükség, nem kérdeznek, nem gondolkodnak, nem vágynak többre. Nekik nem jár felemelkedés, de rosszként sem, hírhedtként sem emlékeznek meg róluk. Nincs hatásuk a világra, se jobbá nem teszik, se rosszabbá, életük szinte értelmetlen. Talán ez a legslágeresebb dal az egész lemezen. "
IT'S VIRTUAL

"Ezt a számot a legjobb játszani, iszonyatos húzás és energia van benne, a refrénje pedig szárnyal. A dalszöveg a közösségi hálóról szól, az internetről, az emberi kapcsolatok teljes leépüléséről, a kedves hazugságokról... Nap mint nap fogyasztjuk ezeket a különböző csatornákon, ahol mindenki olyannak látszódik, amilyennek csak akar, de ha kiderül az igazság, akkor csalódnunk kell. A lemez talán egyik legkiemelkedőbb szerzeménye, egyúttal erre a szövegére vagyunk a legbüszkébbek. "
EAT ME ALIVE

"Brutális ordibálós szám a női színjátékról, változatos énektémákkal. Eddig még soha nem játszottuk, és a megvalósítása egy kicsit nehézkes is lesz. Alaposan fel kell készülni belőle, főleg a rengeteg különböző énektéma miatt."THORNWILL - Jesus Saves (2011-ben így nyomták el a klasszikus Savatage nótát)
TAKE ME AWAY

"Ez a szám született meg legelsőnek az új lemez dalai közül, és már az elején éreztük, hogy ez a szám a koncertek húzótémája lesz. Iszonyatos tempót diktál, épp elég precízen eljátszani. A témája kissé transzcendens, a létezés nagy kérdéseit firtatja... Mi történik a halál után, a valóság, illetve amit mi érzékelünk belőle, az valószínűleg csak egy része a teljes képnek. Nagyon messze vagyunk attól, hogy megértsük, de bízunk benne, hogy a halál pillanatában lesz hova továbblépni, a sötéttel talán új dimenziók nyílnak, és elragadnak magukkal egy új világba."
OPEN YOUR EYES

"Egy country ihletésű western szám, elszállásról, szabadságról. Nincs konkrét története, inkább csak érzelmeket, képeket próbál megragadni. Akik már hallották a teljes anyagot, azok közül sokaknak ez a kedvence."
DESTROY THE MACHINES

"Avagy 'Pusztítsd el a gépeket', amelyek az emberiséget a hanyatlásba fogják taszítani. Lázító, menetelős nóta. A mondanivalóját természetesen félig kell csak komolyan venni, de egy dolog mindenképpen komolyan vehető benne: a pozitív változásra nagy szükségünk van."
REMEMBER ME

"Egy szerelmes dal angyalokról, magányos éjszakákról, csalódásról, az elvesztett társ által hagyott űrről, az emlékekről. Egy akusztikus gitár és ének, semmi más. Ehhez a dalhoz is forgattunk egy klipet a turai kastélynál, és szintén hamarosan várható a bemutatója."
CAPE FORTUNE

"Egy régi dal még 2005-ből, az első Thornwill demóról. Most újra felvettük, jobb hangzással, kicsit finomítva itt-ott, de nagyjából változatlan formában. A dal témája az útkeresés, ami egy életen át tartó küzdelem az árral szemben. Amikor minden rosszra fordul, akkor kell mindent egy lapra feltéve nekimenni a háborgó tengernek, és egy utolsó próbát tenni."
THORNWILL - I Am Hope (klipelőzetes)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS