BOYSETSFIRE - Júniusban visszatérnek az A38 Hajóra

Fellép a Gallows, a Bane és a Shell Beach is

2013. január 31. (csütörtök) 04:19

Június 17-én ismét Budapesten játszik a 2010-ben újjáalakult és 2011-ben az A38 Hajón egy igencsak emlékezetes bulit adott BoySetsFire, a post-hardcore színtér egyik úttörő zenekara. A politikus gondolatokat fogós dallamokkal párosító zenekar jelenleg egy új albumon dolgozik a két év kihagyás után visszatért Robert Ehrenbrand basszusgitárossal és a frissen csatlakozott Dan Pelic dobossal.


De ez még nem minden, mert a bulin fellép a brit/kanadai hardcore punk Gallows, valamint a hardcore színtér egyik kult csapata, a Bane is, magyar részről pedig a Shell Beach indítja az estét.


A koncert Facebook oldala
BOYSETSFIRE - Rookie (2003, a Tomorrow Come Today album bonus DVD-jéről)

GALLOWS- Outsider Art (a 2012-es harmadik albumhoz, amelyen a 2011-ben kilépett Frank Carter helyén már a kanadai Alexisonfire egykori frontembere, Wade MacNeil énekel)

 "2013 nyarán az A38 Hajó ad majd otthont az utóbbi évek feltehetően legnagyobb volumenű hardcore/punk eseményének, ahol három teljesen különböző, ám egyaránt nagy elismerésnek örvendő külföldi zenekar gondoskodik majd arról, hogy a közönség soraiban mindenkinek legyen legalább egy olyan sora, amit ő szeretne a mikrofonba ordítani. Június 17-én a BoySetsFire, a Bane és a Gallows turnéi metszik majd egymást a fővárosban.


Nathan Gray immáron nyolcadik alkalommal teszi tiszteletét a fővárosban, és a BoySetsFire frontembere idén dupláz, ha budapesti fellépésekről van szó, hiszen az énekes márciusban saját fiával közös bandájával, az I Am Heresy-vel is bemutatkozik egy ingyenes koncerten a Dürer Kertben. Az alábbi koncert apropóját azonban az a tény biztosítja, hogy az immáron hatodik pesti striguláját behúzó BSF hét év után új nagylemezzel jelentkezik, melynek felvételei január első napján vette kezdetét az új dobossal, Dannel, aki az építésznek állt Matt Krupanski után szállt be a zenekarba.

És hogy mit várhatunk az új BSF albumtól? Szókimondó dalszövegeket, aktuális, ám mégis személyes tartalmú üzenetbe csomagolva, ahogy azt a harapós hardcore/punk bandából az egyik legmarkánsabb hangú post-hardcore pionírrá vált legendától megszokhattuk, és vissza is sírtuk. Az pedig csak még izgalmasabbá teszi az estét, hogy a Tomorrow Come Today tízéves évfordulója mennyiben határozza majd meg a zenekar koncertjét, dalválasztását.

Ettől persze nem kell félni a Gallowsnál, hiszen a hazai színpadra először álló banda feltehetően tavalyi anyagára, a feloszlott Alexisonfire-ből elcsalt Wade McNeil frontemberi közreműködésével felvett – és a zenekar nevét magán viselő – dalcsokorra összpontosít majd. Márpedig a Frank Carter kilépésekor elhatalmasodott rajongói aggodalmak jóformán egyként csitulhattak el akkor, amikor a Bridge Nine elkezdte csepegtetni a kanadai-brit banda első új dalait. Az összhatás sokkal nyersebb, dühösebb és agresszívebb lett, a punkos attitűd pedig a hardcore erejével is új karaktert adott a zenekarnak, ugyanakkor a Gallows hozzáállása és koncertteljesítménye még Wade személyén keresztül is hamisítatlanul őszinte, erőszakos maradt, ahogy erről végre a hazai közönség is megbizonyosodhat.

Az újdonságélmény mellett a BoySetsFire-höz hasonlóan egy régi ismerőst köszönthetünk újra a ’Hajó fedélzetén a Bane személyében, és akik tavaly a környező országokban elcsípték Aaron Bedardékat, pontosan tudják, hogy a legutóbb három éve Pesten járt hardcore-banda mennyire vágyott már arra, hogy ismételten, szám szerint nyolcadszor is nálunk játszhasson. Aki pedig valaha is látta már őket – esetleg most szeretné pótolni a hiányosságát –, pontosan tudja, hogy a srácok még mindig képtelenek hibázni, és az élő koncertélmény még azt a tényt is feledteti, hogy milyen régóta várunk a zenekar új nagylemezére.

Az estét pedig a Shell Beach nyitja, akik tavaly megjelent második nagylemezükkel, a sajtó és a közönség által egyaránt szeretett This Is Desolationnel új időszámítást indítottak a hazai keményzenében, hiszen a post-hardcore zenekar előtt végre kinyíltak azok a kapuk itthoni és nemzetközi szinten egyaránt, amit már régóta megérdemeltek volna. Ilyen illusztris névsor mellett pedig tényleg nem lehet mást mondani, minthogy június 17-én mindenkinek, aki valaha is közelinek érezte magához a hardcore/punk világát, az A38 fedélzetén lesz a helye."


2013. június 17. Budapest @ A38 Hajó, 19:00
BOYSETSFIRE (USA)
GALLOWS (UK)
BANE (USA)
SHELL BEACH

Jegyek: 3.800 Ft (elővételben) / 4.500 Ft (helyszínen)
Elővétel: az A38 Hajón, valamint a
www.a38.hu oldalon  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS