BOYSETSFIRE - Júniusban visszatérnek az A38 Hajóra

Fellép a Gallows, a Bane és a Shell Beach is

2013. január 31. (csütörtök) 04:19

Június 17-én ismét Budapesten játszik a 2010-ben újjáalakult és 2011-ben az A38 Hajón egy igencsak emlékezetes bulit adott BoySetsFire, a post-hardcore színtér egyik úttörő zenekara. A politikus gondolatokat fogós dallamokkal párosító zenekar jelenleg egy új albumon dolgozik a két év kihagyás után visszatért Robert Ehrenbrand basszusgitárossal és a frissen csatlakozott Dan Pelic dobossal.


De ez még nem minden, mert a bulin fellép a brit/kanadai hardcore punk Gallows, valamint a hardcore színtér egyik kult csapata, a Bane is, magyar részről pedig a Shell Beach indítja az estét.


A koncert Facebook oldala
BOYSETSFIRE - Rookie (2003, a Tomorrow Come Today album bonus DVD-jéről)

GALLOWS- Outsider Art (a 2012-es harmadik albumhoz, amelyen a 2011-ben kilépett Frank Carter helyén már a kanadai Alexisonfire egykori frontembere, Wade MacNeil énekel)

 "2013 nyarán az A38 Hajó ad majd otthont az utóbbi évek feltehetően legnagyobb volumenű hardcore/punk eseményének, ahol három teljesen különböző, ám egyaránt nagy elismerésnek örvendő külföldi zenekar gondoskodik majd arról, hogy a közönség soraiban mindenkinek legyen legalább egy olyan sora, amit ő szeretne a mikrofonba ordítani. Június 17-én a BoySetsFire, a Bane és a Gallows turnéi metszik majd egymást a fővárosban.


Nathan Gray immáron nyolcadik alkalommal teszi tiszteletét a fővárosban, és a BoySetsFire frontembere idén dupláz, ha budapesti fellépésekről van szó, hiszen az énekes márciusban saját fiával közös bandájával, az I Am Heresy-vel is bemutatkozik egy ingyenes koncerten a Dürer Kertben. Az alábbi koncert apropóját azonban az a tény biztosítja, hogy az immáron hatodik pesti striguláját behúzó BSF hét év után új nagylemezzel jelentkezik, melynek felvételei január első napján vette kezdetét az új dobossal, Dannel, aki az építésznek állt Matt Krupanski után szállt be a zenekarba.

És hogy mit várhatunk az új BSF albumtól? Szókimondó dalszövegeket, aktuális, ám mégis személyes tartalmú üzenetbe csomagolva, ahogy azt a harapós hardcore/punk bandából az egyik legmarkánsabb hangú post-hardcore pionírrá vált legendától megszokhattuk, és vissza is sírtuk. Az pedig csak még izgalmasabbá teszi az estét, hogy a Tomorrow Come Today tízéves évfordulója mennyiben határozza majd meg a zenekar koncertjét, dalválasztását.

Ettől persze nem kell félni a Gallowsnál, hiszen a hazai színpadra először álló banda feltehetően tavalyi anyagára, a feloszlott Alexisonfire-ből elcsalt Wade McNeil frontemberi közreműködésével felvett – és a zenekar nevét magán viselő – dalcsokorra összpontosít majd. Márpedig a Frank Carter kilépésekor elhatalmasodott rajongói aggodalmak jóformán egyként csitulhattak el akkor, amikor a Bridge Nine elkezdte csepegtetni a kanadai-brit banda első új dalait. Az összhatás sokkal nyersebb, dühösebb és agresszívebb lett, a punkos attitűd pedig a hardcore erejével is új karaktert adott a zenekarnak, ugyanakkor a Gallows hozzáállása és koncertteljesítménye még Wade személyén keresztül is hamisítatlanul őszinte, erőszakos maradt, ahogy erről végre a hazai közönség is megbizonyosodhat.

Az újdonságélmény mellett a BoySetsFire-höz hasonlóan egy régi ismerőst köszönthetünk újra a ’Hajó fedélzetén a Bane személyében, és akik tavaly a környező országokban elcsípték Aaron Bedardékat, pontosan tudják, hogy a legutóbb három éve Pesten járt hardcore-banda mennyire vágyott már arra, hogy ismételten, szám szerint nyolcadszor is nálunk játszhasson. Aki pedig valaha is látta már őket – esetleg most szeretné pótolni a hiányosságát –, pontosan tudja, hogy a srácok még mindig képtelenek hibázni, és az élő koncertélmény még azt a tényt is feledteti, hogy milyen régóta várunk a zenekar új nagylemezére.

Az estét pedig a Shell Beach nyitja, akik tavaly megjelent második nagylemezükkel, a sajtó és a közönség által egyaránt szeretett This Is Desolationnel új időszámítást indítottak a hazai keményzenében, hiszen a post-hardcore zenekar előtt végre kinyíltak azok a kapuk itthoni és nemzetközi szinten egyaránt, amit már régóta megérdemeltek volna. Ilyen illusztris névsor mellett pedig tényleg nem lehet mást mondani, minthogy június 17-én mindenkinek, aki valaha is közelinek érezte magához a hardcore/punk világát, az A38 fedélzetén lesz a helye."


2013. június 17. Budapest @ A38 Hajó, 19:00
BOYSETSFIRE (USA)
GALLOWS (UK)
BANE (USA)
SHELL BEACH

Jegyek: 3.800 Ft (elővételben) / 4.500 Ft (helyszínen)
Elővétel: az A38 Hajón, valamint a
www.a38.hu oldalon  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS