U.D.O. - Még egy új gitáros érkezett, Igor pedig kiszállt

Május 24-én jön ki az új lemez

2013. január 25. (péntek) 08:24

Tíz napja sincs, hogy az egykori Accept frontember, Udo Dirkschneider vezette U.D.O. zenekar egy új gitáros csatlakozását jelentette be, és máris egy újabb gitáros érkezett az új album kiadására készülő bandába.


Az egészségügyi okokból távozott Stefan Kaufmann helyére érkezett 29 éves orosz gitáros, Andrey Smirnov mellé most egy finn hathúros szállt be, a 32 éves Kasperi Heikkinen (a fotón), miután a svájci Igor Gianola, aki 1999 óta játszott Udóékkal, bejelentette távozását.


"Arról kell tájékoztanunk titeket, hogy Igor kiszállt a U.D.O.-ból, mivel a csapat elfoglaltságait már nem lehetett egyeztetni a magánéletével és egyéb szakmai tevékenységével. Minthogy a U.D.O. dolgai folyamatosan fejlődnek, a csapat egyre többet és többet turnézik, Igor már egyszerűen nem tudta szabaddá tenni magát ilyen hosszabb időszakokra. A csapat tiszteletben tartja a döntését és a legjobbakat kívánja neki a továbbiakban. Igor csaknem 15 éven át volt velünk, és fontos, nagyon megbecsült zenekari taggá vált eközben. Köszönjük, Igor!"


A csapat közleménye szerint azt is kijelenthetnék, hogy az Andrey és Kasperi által alkotott új gitárduó az egyik legjobb a metal színtéren, de nem teszik, mert úgyis mindenki ilyesmiket mond egy hasonló szituációban, de a rajongók majd maguk győződhetnek meg erről. A közlemény így végződik: 'Figyelj oda a Steelhammerre!', ami akár azt is jelentheti, hogy ez lesz a május 24-én megjelenő új lemez címe.


Ami a finn gitárost és egyben gitártanárt illeti, Kasperi alapítója és dalszerzője volt a Merging Flare nevű finn heavy metal bandának, amely 2011-ben adta ki a Reverence című debütáló lemezét. Emellett négy albumon is szerepelt a szimfonikus metalt játszó Amberian Dawn soraiban, játszott az Elenium két lemezén, a Conquesttel pedig egy albumot adott ki, továbbá session-zenészként a Gamma Ray-jel is turnézott már.

A sajtóközleményben Igor Gianola is megköszönte a rajongók és a zenekar támogatását, de további tervei nem ismertek.


A csapat korábbi közleménye a 29 éves orosz gitáros, Andrey Smirnov beszállása kapcsán:


"Hosszas keresgélés előzte meg a döntésünket, melynek során számos tehetséges zenésszel találkoztunk. Végül is azonban egy könnyű döntés született, mert Andrey tökéletes passzol a csapatba (barátként és muzsikusként is). A bandában és a banda környékén mindenki nagyon boldog, Andrey-jel a legjobb pillanatban találkoztunk.

Andrey Smirnov (szül. 1983 december 31.) egy rosz rockzenész, aki számos hangszeren játszik, emellett énekes-dalszerző is, és a modern metalt játszó orosz Everlost alapítója, énekese, gitárosa, fő dalszerzője. Session-gitárosként játszott mindkét egykori Iron Maiden énekessel, Paul Di'Anno-val, Blaze Bayley-vel, és olyan híres orosz metal bandákban is zenélt, mint például a Master és az Epidemia.

Andrey továbbá egy elismert stúdiómuzsikus. Csak a tavalyi év során olyan fontos kiadványokon szerepelt, mint az Everlost kislemeze, az oroszországi rocksztár Artur Berkut albuma, a népszerű, '80-as évekbeli szovjet hajbanda Galaxy anyaga, valamint az Adrenaline című saját szólóalbuma. A felsorolt anyagok javán Andrey hangmérnökként, hangszerelőként és gitárosként dolgozott. Az utóbbi pár évben mindezek mellett az orosz retro-hős Zemlyane turnégitárosa is volt.

Andrey az új albumunk stúdiómunkálataiban is részt vett, máris nagyon fontos részévé vált a csapatnak. Élőben az áprilisban induló amerikai U.D.O. turnén debütál majd, amit már nagyon várunk - ennyi év után. Hab a tortán, hogy valami egészen különlegessel is tudunk így kedveskedni az amerikai rajongóinknak!"


Az új U.D.O. album tehát május 24-én jelenik meg, a csapat legutóbbi kiadványa a novemberben kiadott koncert DVD volt, a Live In Sofia, amit még 2011 novemberében rögzítettek a bolgár fővárosban. A két és fél órás buli teljes egészében felkerült a DVD + 2CD csomagra.

 U.D.O. - Heart Of Gold (a 2012-es Live In Sofia DVD-ről)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS