ANTHRAX - Scott Ian a gitáros Caggiano távozásáról

Márciusban jön ki az Anthems EP

2013. január 23. (szerda) 08:23

Az Anthrax gitárosa, Scott Ian az MTV Hive-nak nyilatkozva többek között Rob Caggiano kilépéséről is beszélt, valamint a következő stúdióalbummal kapcsolatos tervekről.


"Az új EP, az Anthems felvétele közben még nem tudtuk, hogy Rob a távozását tervezgeti. Szó szerint a turné utolsó napjaiban fejezte be a szólók feljátszását Berlinben. Csak a turné végeztével kezdtünk el beszélgetni, és röviden szólva annyit mondott, hogy most inkább a saját dolgaival kell törődnie.

Azt tudtuk, hogy valószínűleg lesz egy munkája (társproducerkedés az új Volbeat albumon), és mondtuk is, hogy ha szünetet akar tartani, azzal nincs semmi gond. A legjobban úgy tudnám megfogalmazni, hogy küldetést teljesít azzal, hogy most a saját dolgaira koncentrál. Én pedig biztosan nem fogok az útjába állni."


Rob Caggiano helyét átmenetileg a Shadows Fall gitárosa, Jon Donnais veszi át a turnékon.

"Ez ténylegesen Rob ötlete volt. Már előzőleg egyeztetett Jonnal, beszélt neki a terveiről. Nem akart minket bizonytalanságban tartani. Szívás, ami történt, de az egész baráti módon zajlott le. Én talán úgy gondolom, hogy hibát követett el a kilépéssel, de ugyanakkor a barátom, és feltétel nélkül támogatom, hogy azt tegye, amit tennie kell. Ő is pontosan így van ezzel. Mindannian jól ismerjük Jont. Én például már dolgoztam is vele korábban Brian Posehn lemezén. Tudjuk jól, hogy mennyire jól szólózik. Jon pedig maximálisan benne is volt, hogy beugorjon hozzánk."


A következő Anthrax albumról, az USA-ban több, mint 100 ezer példányban elkelt Worship Music folytatásáról:

"Amikor Németországban voltunk, már fel is demóztunk egy dalt. Felmerült, hogy talán bekerülhetne egy tévéműsorba, és ez megadta a kezdőlöketet a munkához. Aztán van egy olyan dal is, amit végül nem fejeztünk be a Worship Music lemezhez, mert még dolgozni kellett rajta. Az albummal elégedettek voltunk, nem éreztük úgy, hogy bármi is hiányozna róla. Aztán az Európa-turné közben ezt a nótát is elővettük és befejeztük. Most úgy 90 %-os állapotban van. Ha azt véglegesre csiszoljuk, akkor elmondhatom, hogy valóban megkezdtük a dalszerzést. Elég biztos vagyok benne, hogy ez a szám fel is kerül majd a következő lemezre.

És azt is tudom, hogy Charlie-nál is rengeteg friss ötlet gyűlt össze a tavalyi év során, ahogy nekem is vannak friss témáim. Csakis az a kérdés, hogy 2013 folyamán mikor tudunk összejönni. Idén nem fogunk túl sokat turnézni. Augusztusban lezárul a koncertezés, és utána már jön a pihi, ami egyúttal a dalszerzői időszakot is jelenti. Remélhetőleg az év végére már a felvételek ideje is eljön."


Európában március 22-én jelenik meg az új Anthrax EP, az Anthems, amelyen Scott Ianék klasszikus rockdalokat dolgoznak fel, Rush, Thin Lizzy, AC/DC stb. nótákat. A kanadai prog rock mesterek 1975-ös második albumán, a Fly By Nighton megjelent Anthem dalt máris meghallgathatod!


Az Anthrax márciustól az USA-ban fog turnézni a Metal Alliance turné keretében, mégpedig az Exodus, a Municipal Waste és a Holy Grail társaságában. Augusztusban Európába is átjönnek majd.


"Ezek mind olyan bandák, amelyekkel felnőttem és amelyeket mindig is hallgattam - mondta Joey Belladonna énekes a feldolgozások kapcsán. - Óriási muzsikák! Élvezettel énekeltem fel a dalokat és boldok vagyok, hogy az Anthrax-szel felvettük ezeket a klasszikus rockdalokat. Mókás cucc!"

"Geddy Lee minden egyes témáját precízen oda kellett tennem - fogalmazott a Rush nóta kapcsán a basszer Frank Bello. - Egyrészt mert magam is rajongó vagyok, másrészt mert ez így kell megoldani. Óriási lett, imádom!"
 


ANTHRAX - Anthem (Rush feldolgozás az Anthems EP-ről)



 

A Boston feldolgozásban, a Smokin'-ban Fred Mandel vendégeskedik billentyűs hangszereken, aki Alice Cooperrel, a Queennel, Elton Johnnal, a Cheap Trickkel is zenélt, de szerepelt a Pink Floyd The Wall albumán is.

"Ha létezik olyan, hogy tökéletes debütáló album, akkor az a Boston első lemeze - jelentette ki Charlie Benante dobos. - Az ilyesfajta harmóniaszólók később az Iron Maidennél is megjelentek, amely aztán - természetesen - elvezetett a thrash metalhoz."

"Nagy buli volt felvenni ezeket a dalokat, mert ezek java olyan nóta, amelyek - úgy gondolom - nem igazán hétköznapiak számunkra, szóval nem annyira jellemzőek a repertoárunkra, noha mind olyan dal, amit jól ismertünk - fogalmazott az Anthems kapcsán Scott Ian. - Elvileg talán fura is, hogy feldolgoztuk őket, de csak amíg meg nem hallod az anyagot, attól fogva már érthetővé is válik az egész. És ahogy Joey előadja a Journey nótát, az totál kikészített! Jobb is, ha Neal Schon (Journey gitáros) nem akad bele valahol a mi verziónkba, mert akkor talán elveszítjük az énekesünket!"


Az Anthrax felvett egy klasszikus Black Sabbath dalt is, a Neon Knights-ot, ez azonban a hamarosan elkészülő Ronnie James Dio tribute lemezen jön majd ki.






ANTHRAX - Anthems EP
(03/22 - Nuclear Blast)

01. Anthem (RUSH)
02. Jailbreak (THIN LIZZY)
03. TNT (AC/DC)
04. Smokin' (BOSTON)
05. Big Eyes (CHEAP TRICK)
06. Keep On Runnin' (JOURNEY)
07. Crawl (a 2011-es Worship Music lemezről)
08. Crawl (spéci remix verzió)














 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
2020. november 25. (szerda) 15:26

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az Until The Stars Turn Cold dalhoz született meg, amelyben a Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekes a vendégük. "Kietlen pusztaság… A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a Divided és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra teljesen újjászületett az atmoszféra. A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai...      ...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS