PARKWAY DRIVE - "Ez a világ nagy változások előtt áll"

Ma este a Pecsában lép fel az ausztrál metalcore csapat

2012. november 29. (csütörtök) 13:48

Atlas című új albumával ma este lép fel Budapesten a metalcore vonalas ausztrál Parkway Drive, és az óriási érdeklődésre tekintettel a koncert nem is az eredetileg tervezett Dürer Kertes helyszínen kerül megrendezésre, hanem a Pecsa Music Hallban.

A Parkway Drive társaságában a két amerikai csapat is fellép, az Emmure és a The Word Alive, valamint a kanadai Structures.

A várható menetrend ma estére:

18.30 - kapunyitás
19.00 - Structures
19.40 - The Word Alive
20.30 - Emmure
21.40 - Parkway Drive


A koncert Facebook oldalát itt találod.
A novemberi HammerWorldben megjelent egy interjú az új album kapcsán a Parkway Drive frontemberével, Winstonnal, amelyben elég komoly gondolatokat vetett fel, többek között a világ mai helyzetéről is.A régi rajongók közül sokaknak nem jött be a legutóbbi lemezetek, a Deep Blue, mert az első két Parkway album tisztán metalcore-os folytatását várták tőletek. Ez nem vette el a kedveteket a kísérletezéstől?


"Nézd, imádjuk a közönségünket, a rajongóinkat, ezt mindenki tudja. Tényleg csak hálásak lehetünk nekik, de a lemezeket nem megrendelésre készítjük. A változás természetes folyamat, az belőlünk fakad, és annak köszönhető, hogy telnek az évek, mi pedig egyre többet látunk a világból, egyre több mindenre kapjuk fel a fejünket. Ha ki akarnánk zárni ezeket a benyomásokat, az lenne az igazán fura.

Az első két lemez elég hasonló vonalon mozgott, és bármennyire is szeretjük őket, képtelenek lennénk futószalagon gyártani a hasonló anyagokat. Aki ilyen zenét akar tőlünk hallani, annak ott a Killing With A Smile és a Horizons." 


PARKWAY DRIVE - Dark Days (az első klip a 2012-es Atlas albumhoz)

 Amikor elkezdtetek agyalni az Atlas lemezen, mi volt az, amin mindenképpen változtatni akartatok a Deep Blue-hoz képest?


„Egy kicsit túlpolírozottnak éreztük az előző albumot, túlságosan is nagy hangsúly helyeződött a tökéletes megszólalásra. Most egy természetesebb, organikusabb hangzás volt a cél, ami közelebb áll az élő hangzásunkhoz. Tudod, abban a zenei közegben, amiben mi is mozgunk, elég egyformák a produkciók. A mai technika segítségével nagyon könnyű úgy felvenni egy lemezt, hogy az valóságosnak tűnjön, közben pedig nem egy zenekart hallasz rajta, hanem számítógéppel így-úgy megbütykölt hangokat.

És mivel mindenki ugyanolyan szoftvereket, ugyanolyan stúdiós cuccokat használ, kevés az egyéni hangzású anyag. Mindenhol ugyanazokat az effekteket hallod, mindenhol tök hasonlóan szól a pergő, meg ilyenek. És ettől kezdve már nem az adott csapatot hallod, hanem egy adott technikát. És ez volt az, amit mindenképpen szerettünk volna elkerülni. Egy feszesebb, keményebb hangzás volt a cél, de az is, hogy egyúttal egyéni is legyen."
 


Honnan jött az Atlas cím?


„Ez az új anyag szorosan összekapcsolódik a Home Is For The Heartless DVD-nkkel, ami egyfajta road movie lett. Az utóbbi években nagyon beindultak a dolgaink, többször is körbeturnéztuk a világot, és olyan helyekre jutottunk el, amelyekről korábban szinte nem is hallottunk. És amikor turnén vagyunk, igyekszünk megismerkedni a helyiekkel, a helyi szokásokkal, kultúrával, a helyi ételekkel.

Sokkal többet mutat meg ez a DVD a világból, mint az átlagos zenekari cuccok. Nemcsak az látható rajta, hogy felmegyünk a színpadra, zúzunk egy óriásit, a közönség meg tombol, hanem az is, amit a turnézás közben megtapasztaltunk. És mivel az Atlas dalainak nagy része is a turnézás közben született, ez óhatatlanul is rányomta a bélyegét.

Nagyon fura ez a mai világ. Egyfelől a nyugati társadalmak meg vannak bolondulva az újabb és újabb technikai kütyükért, ezen a téren évről-évre hatalmas fejlesztések történnek, a világ más tájain meg nyakig ér a szar. A címmel a görög mitológia ismert alakjára, Atlasra utalunk. Ez most egy olyan világ, mármint amiben élünk, amelyik nagy változások előtt áll. Vannak, akik ezt már tudomásul vették, de vannak, akik nem is akarnak tudomást venni róla, és inkább ezerrel buliznak, hogy ne kelljen gondolkodniuk a jövőn.

A múltban megszületett rossz döntések következményeivel most kell szembenéznünk, és ezzel egyre többen tisztában is vannak. Nem mondom, hogy mindenki megvilágosodott, de egyre inkább foszlik az a köd, ami eddig eltakarta az emberek elől a valóságot. Az előjelek, a változások már egyértelműek. Sokan vannak úgy, hogy most döbbennek rá arra, hogy az eddigi gondtalan, beleszarós élet már nem folytatható tovább.

Ha nem akarjuk, hogy a bolygónk élhetetlenné váljon, egy égő szarkupaccá változzon, akkor mindenkinek változtatnia kell a hozzáállásán. Nézd, én utálom a politikát, és nem is a poltikusoktól várom a megoldást, mert őket a háttérben meghúzódó pénzügyi érdekek mozgatják. Nekünk, az embereknek kell összefognunk és változást előidéznünk. Tudom, ezek nagy szavak és biztosan vannak, akik most azt hiszik, mit akar már ez a fickó. De ez egy olyan korszak, amikor már nem lehet nem tudomást venni a valóságról."


A teljes Parkway Drive interjút a novemberi HammerWorldben olvashatod el.

 

PARKWAY DRIVE - Karma (a 2010-es Deep Blue albumhoz)


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
2021. május 10. (hétfő) 16:47

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To Eden utódján olyan énekesek szerepelnek majd, mint pl. James LaBrie (Dream Theater), Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Slayes (Unleash The Archers) és Fabio Lione (Angra, Turilli/Lione Rhapsody)- Producerként Aldo Lonobile dolgozott a lemezen, Tolkki mellé hangszeresként Andrea Arcangeli basszer, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs sorakozott fel, néhány gitártémát pedig Federico Maraucci és Aldo Lonobile is feljátszott az albumra. Második előzetesként a klippel kísért The Fire And The Sinner dallal lehet ismerkedni, amelyben Brittney Slayes és Jake E. énekel.   www.facebook.com/avalonopera   TIMO TOLKKI'S AVALON feat. Jake E, Brittney Slayes - The Fire And The Sinner...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS