MERCURY TIDE - Új klip az Angel Dust frontember csapatától

Kilenc év után idén megjelent a második Mercury Tide album

2012. november 25. (vasárnap) 11:31

A melodikus heavy metalt játszó Mercury Tide zenekar első albumát, a 2003-ban kiadott Why? lemezt még az Angel Dust frontembereként készítette el Dirk Thurisch, méghozzá olyan társakkal, mint a Tiamat basszusgitárosa, Anders Iwers (ex-In Flames), vagy Stefan Gemballa (Flowing Tears). Aztán az Angel Dust felszívódott, de a Mercury Tide felől sem érkeztek hírek, egészen idén tavaszig.

A Killing Saw című visszatérő albumot már egy új felállásal rögzítette Dirk Thurisch,és az egykori projekt most már rendes zenekarként létezik.

Nemrég elkészült egy klip a Killing Saw lemez Searching dalához, és mellé egy villáminterjút is elolvashatsz, amit Kánya Feri készített Dirkkel.


A Mercury Tide megalakulásakor azt mondtad a csapatról, hogy „Tökéletesen illünk egymáshoz, emberi és zenei szempontból egyaránt. Nagyszerű volt együtt dolgozni”. Most nem akartál újra Andersékkel zenélni?


"Ez most fel sem merült. Amikor annak idején találkoztunk, röviddel a Why..? lemez stúdiómunkái előtt, úgy gondoltuk, hogy csak felvesszük a dalokat, aztán meglátjuk mi lesz. Akkoriban mindannyian neves zenekarokban játszottunk és nem nagyon volt időnk sem koncertekre, sem próbákra. Jó a kapcsolatunk ma is, de a távolság miatt nem igazán tudnánk szorosabban együtt dolgozni."MERCURY TIDE - Searching (a 2012-es Killing Saw albumhoz)


 


Csaknem egy évtized után élesztetted újra a Mercury Tide zenekart...

"Nagyon reméljük, hogy a lemez sok emberhez eljut. Szeretnénk élőben is bemutatni a Killing Saw dalait - a lehető legtöbb helyen és a lehető legtöbb embernek. Úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó lemez, amit örömmel készítettünk el."
 


Egy zeneileg szerteágazó album lett a Killing Saw, ami szerintem még felül is múlja az elődjét. Mennyi idő munkája van ezekben a dalokban?


"Köszi az elismerést! Ezt az albumot egy teljesen új csapat hozta össze. Carsten Rehmann dobos egy régi cimborám, még az Angel Dust előtti időkből. Chris Pohlmann bőgőssel meg az Angel Dustban játszottam együtt. Ő is Mercury Tide tag lett, akárcsak Sim Reaper billentyűs. Szerencsére a felvételekkel nem kellett kapkodnunk, mivel az esseni CKB stúdió, ahol dolgoztunk, Carstené.

A dalokat otthon írtam és megvolt a határozott elképzelésem arról is, hogy hogyan kell megszólalniuk. Összességében talán egy évig dolgoztunk a nótákon, aztán tavaly augusztusban leszerződtünk a Limited Access kiadóhoz, akiknek nagyon bejöttek a felvételeink."A dalszövegeid alapján egy pozitív gondolkodású, de racionális embernek tartalak. Ha ez így van, hogyan fér össze ezzel a promóképeken látható cilinderes, sétapálcás, nem túl bizalomgerjesztő alak?

"A fotók rögtön a lemez felvételei után készültek. Az ihletet a lemezborító adta, amelyen a háttérben megbújva egy Hasfelmetsző-szerű alak szerepel. Volt néhány dal és szöveg is, ami illett ehhez a témához, innen jött ez a 'gonosz' koncepciót. Nagyon vicces volt! Sok rajongó írta, hogy ez az extravagáns stílus jó ötlet, úgyhogy a lemezbemutatóra is beöltöztünk."A korong egyik slágernótája a Satan Sister, ami elsőként volt meghallgatható a honlapotokon...

"A rajongóknak az nagyon bejött! Különösen a csajoknak, mert ez egy 'csajos' dal. Sztorija is van: egy alkalommal épp a kislányaimat néztem, ahogy összeverekedtek valami játékon. Ez a cím ekkor jutott eszembe, el is neveztem őket Sátán Nővéreknek! (nevet). Így jönnek a szövegötletek. A mindennapi életemről írok, mindarról, ami eszembe jut, és persze arról, hogy mit gondolok a környező világról. Előfordul, hogy filmek is inspirálnak. Néha kell egy bizonyos hangulat, de egyébként könnyen megy a dolog."


MERCURY TIDE

sell music online
 


Mi a helyzet a koncertekkel?

"Bízom benne, hogy sokat játszhatunk majd nemzetközi szinten is. Németországban most elég sok fellépésünk van, például Jon Oliva bandájával is koncerteztünk, meg különböző fesztiválokon is felléptünk. Szeretném, ha sok megkeresést kapnánk a világ minden tájáról..."A Mercury Tide annak idején a te szólóprojektedként indult, most viszont teljes jogú zenekarként tekintesz rá. Ezt jelenti, hogy az Angel Dust ismét háttérbe szorul?

"Az Angel Dust egy vissza-visszatérő régi történet. Tavalyelőtt megpróbáltuk újra együtt. Eleinte működött is a dolog, játszottunk két bulit, de rövid idő múlva rájöttünk, hogy nem olyan egyszerű ez. Megint elkezdődtek a viták… Szóval úgy döntöttünk, hogy az Angel Dust ismét jégre kerül és jelenleg senki nem tudja, hogy mi lesz vele a jövőben. Néhány Angel Dust nótát biztosan előkapunk a Mercury Tide koncerteken."


www.facebook.com/MercuryTide

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
2021. május 7. (péntek) 08:35

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a második világháborúban aratott győzelemre emlékezve. Idén mi is részesei vagyunk ennek a kollektív emlékezésnek: egy dalt szentelünk a moszkvai csatában harcoló bátor férfiaknak. A dalt eredetileg oroszul írta meg a barátunk, Radio Tapok (Oleg Abramov). Ez egy nagyon erőteljes szám, és úgy gondoltuk, hogy volna értelme annak, ha a Sabatonnal feldolgoznánk. Szeretjük meglepni az embereket, és ez egy hatalmas meglepetés."   SABATON - Defence Of Moscow (2021)   Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeznek majd. A svéd Királyi Gárda 500 éves...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS