GOTTHARD - "Az álmunkat éljük ma is"

Ma este az A38 Hajón lépnek fel

2012. november 21. (szerda) 06:23 | utoljára módosítva: 2012. november 21. (szerda) 07:59

Ma este az A38 Hajón koncertezik Európa egyik legjobb hard rock bandája, a svájci Gotthard, akik első ízben lépnek fel nálunk a 2010 októberében egy tragikus közúti baleset során elhunyt Steve Lee énekes utódjával, Nic Maederrel.

Az est vendégzenekara a debreceni P. Box lesz, az Omen éléről és a Társulatból is ismert Koroknai Árpival a mikrofonnál, akik már a 2005-ös koncerten is együtt játszottak a svájciakkal.

Menetrend:
19.00 - kapunyitás
20.00 - P. Box
21.00 - GotthardPontosan egy éve, 2011 novemberében jelentette be Svájc legismertebb rockbandája, hogy Nic Maeder lett az új frontember, és ebből az alkalomból a svájci Blick ki is faggatta a zenészeket, akik már az idén kiadott Firebirth album folytatásán is elkezdtek filózni.Nic már egy éve énekel a Gotthardban...

Nic: "Annyi minden történt azóta, hogy ez sokkal hosszabbnak tűnik egy évnél."

Leo Leoni gitáros: "A Firebirth album világszerte sikert aratott, hatvannál is több koncertet adtunk, a rajongók pedig azonnal a szívükbe zárták Nic-et. Ez volt a legfontosabb."Voltak efelől kétségeitek?


Leo: "Az első koncert előtt nagyon idegesek voltunk. Ez Buenos Aires-ben történt. Az első este Steve nélkül, az első fellépés az új énekessel... De végül is hatalmas buli lett belőle."

Freddy Scherer gitáros
: "Helyes döntés volt Dél-Amerikában indítani a turnét. Így nem nehezedett ránk akkora nyomás, ráadásul az ottani rajongók hihetetlenül lelkesek."Miben más az új Gotthard?

Leo: "A régi bandát együtt hoztuk létre. A mostani pedig azt mutatja meg, hogy még egy családtag elvesztése után is lehetséges a folytatás."

Freddy: "A lehetetlent valósítottuk meg. A vákuum tönkre is tehette volna a csapatot, de sikerült kitöltenünk a Steve halála nyomán keletkezett űrt. A Gotthard-szellem ma is él."

Marc Lynn basszer: "Elvesztettük Steve-et, de megnyertük magunknak Nic-et."A Firebirth turnéval már bejártátok a világot. Reggelente mindig tudjátok, hogy épp hol ébredtetek?

Nic: "Nem."

Freddy: "Reggel mindig az az első kérdés, hogy hol a catering, mert ott lehet kávéhoz jutni. Aztán jöhet a második, a 'hol is vagyunk?' kérdés."

Leo: "Angliában például arról jössz rá, hogy hol is vagy, hogy az autók a rossz oldalon haladnak!" (nevet)Már nem vagytok 20 évesek. Hogy lehet bírni egy ilyen monstre turnét?

Hena Habegger dobos: "Sok alvás, jó kaják."

Leo: "Semmi szex, semmi drogok, csak rock'n'roll."Korábban ez másként festett?


Leo: "Arra már nem emlékszem!" (nevet)

Hena: "Komolyra fordítva: mindenki tudja, hogy hogyan töltheti fel legjobban az elemeit."És hogyan?

Hena:
"Nálam a szauna, a jakuzzi és az olvasás játszik."

Nic: "Nekem a hangomra kell figyelnem, és sokat kell aludnom."

Freddy:
"Városnézés. Ha egész nap a buszon vagy a koncertteremben ülök, bedurran a fejem."

Marc:
"Én a sportra voksolok, például a bowlingozásra."

Leo
: "Én meg gitározom, gyűjtöm a témákat az új albumhoz."Máris egy új albumot tervezgettek?

Leo: "Még nincs semmi konkrétum. A Firebirth lemezt addig szeretnénk pörgetni, amíg csak lehet. Eredetileg 2013 januárjáig futott volna a turné, de már kaptunk újabb felkéréseket is."Nem mentek egymás agyára ennyi év után?


Freddy: "Csak a buszon vagyunk jobban összezárva. De a bulik után mindig jó az ember hangulata, aztán legurít egy sört és jöhet az alvás."És mi a helyzet a horkolással?

Freddy: "Az valóban hangos, de leginkább Hena irányából."

Nic: "És a menetzaj szerencsére el is nyomja."
  


Mi az árnyoldala ennek a rockzenészi létnek?

Nic: "Az, hogy a turnézás miatt nem lehetsz a szeretteiddel."

Leo:
"Mindkét fél részéről áldozatokat követel ez az életmód, csakis így lehet egy sikeres kapcsolatot fenntartani."A Gotthard gazdaggá tett titeket?


Leo: "Tapasztalatok terén mindenképpen. Amit az elmúlt 20 év során a Gottharddal elértünk, az Svájcban még senkinek sem sikerült. Bebizonyítottuk, hogy Svájcban is létezhet rockbanda és hogy meg is lehet élni ebből. Az álmunkat éljük ma is. Létezhet ennél nagyobb gazdagság? Boldogság nélkül a pénz mit sem ér."
 

 

GOTTHARD - Graspop 2012 (teljes koncert)

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
2021. május 7. (péntek) 08:35

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a második világháborúban aratott győzelemre emlékezve. Idén mi is részesei vagyunk ennek a kollektív emlékezésnek: egy dalt szentelünk a moszkvai csatában harcoló bátor férfiaknak. A dalt eredetileg oroszul írta meg a barátunk, Radio Tapok (Oleg Abramov). Ez egy nagyon erőteljes szám, és úgy gondoltuk, hogy volna értelme annak, ha a Sabatonnal feldolgoznánk. Szeretjük meglepni az embereket, és ez egy hatalmas meglepetés."   SABATON - Defence Of Moscow (2021)   Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeznek majd. A svéd Királyi Gárda 500 éves...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS