GOTTHARD - A debreceni P. Box melegít be előttük szerdán

Az A38 Hajón lesz az újabb Gotthard buli

2012. november 17. (szombat) 08:23

Jövő szerdán az A38 Hajón ad koncertet Európa egyik legjobb hard rock bandája, a svájci Gotthard, akik első ízben lépnek fel nálunk a 2010 októberében egy tragikus közúti baleset során elhunyt Steve Lee énekes utódjával, Nic Maederrel.

Az est vendégzenekara a debreceni P. Box lesz, az Omen éléről és a Társulatból is ismert Koroknai Árpival a mikrofonnál, akik már a 2005-ös koncerten is együtt játszottak a svájciakkal.


"A Gotthard méltó párjaként szerda este 8-kor a P. Box ötösfogata csap a húrok, illetve a billentyűk közé. Néhány a már kultikussá vált dalcímek közül: Vágtass velem, Soha nem elég, Ómen, Zöld, a bíbor és a fekete... A markáns, ám fülbemászó dallamoknak, a kemény gitártémáknak, valamint a jellegzetes Hammond-futamoknak az elmúlt esztendők során volt alkalmuk beleivódni a fülekbe, lelkekbe.
 


Bár az újkori P. Box albumoknak ez nem adatott meg, a kitartó koncertlátogatók a klasszikusokhoz hasonlóan befogadták, megszerették a Reményre ítélve, illetve a Pangea albumok dalait is, amelyekből az A38 zsűrije ugyancsak kap ízelítőt. Az öt tehetséges muzsikus, a Társulatot is megjárt énekes Koroknai 'Kori' Árpád, Sándor 'Günter' József gitáros, Szabó Krisztián billentyűs, Ferenczy 'Cézi' Tibor basszusgitáros, valamint Kiss Konrád dobos összeszokott csapatot alkot. Nem véletlen, hogy a LiveSound sokadszorra a Pandora’s Boxot hívja neves külföldi zenekarok elé vendégként."
"A gyász és megtörtség hamvaiból született újjá 2012-ben Európa egyik legnépszerűbb, idén 20 éves hard rock zenekara, a Gotthard. Két évvel alapító énekesük tragikus halála után a svájci zenekar megtalálta új frontemberét, így Firebirth című új lemezük immár Nic Maeder énekével jelent meg júniusban.

2010. október 5-én szörnyű csapás érte a Gotthard zenekart: frontember Steve Lee 47 éves korában halálos motorbalesetet szenvedett az Egyesült Államokban. Az 1992-ben alapított csapat pályafutása ezzel egy csapásra derékba tört, és kétséges volt, hogy a gyászoló tagok valaha is képesek lesznek ismét talpra állítani a Gotthardot. Egy évvel a szomorú események után a csapat végül a folytatás mellett döntött, és hosszas keresés után, 2011 novemberében jelentették be egy új énekes csatlakozását.

A mikrofont az 1971-ben született Nic Maeder vette át, aki ugyan Ausztráliában nőtt fel, de Svájcban született. Az új tag az ének mellett zongorán és gitáron is játszik, és csatlakozása után nem sokkal stúdióba is vonult a zenekar. Az új lemez a Firebirth címet kapta, utalva a főnixmadáréhoz hasonlatos újjászületésre. A Firebirth valóban a gyász és a megtörtség hamvaiból tört elő, így a vég egyben valami új kezdetét is jelentette.

A zenekar szerint a Firebirth egy erőteljes, sallangoktól mentes rock album lett, letisztult megoldásokkal és sok-sok potenciális hard rock slágerrel. Egy ilyen lemez elkészültéhez nélkülözhetetlen összetevő az egységes és jól működő alkotócsapat. A Gotthard esetében ez adott. Ezt nemcsak az mutatja jól, hogy a csapat képes volt talpra állni, hanem az a tény is, hogy az alapító tagok (Leo Leoni gitáros, Marc Lynn basszusgitáros és Hena Habegger dobos) a mai napig együtt zenélnek - immár két évtizede. Ebbe a családba sikerült Nic Maedernek beépülnie.

Az eddigi pályafutása alatt 3 millió lemezt eladott Gotthard folytatja hát korábbi sikerszériáját, november 21-én pedig mi is szem- és fültanúi lehetünk ennek.

 

GOTTHARD - Graspop 2012 (teljes koncert)

 

 


 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS