JIM MARTIN - Az egykori gitáros Faith No More sztorija

Az újjáalakulásban sem vehetett részt

2012. november 16. (péntek) 15:25

Jim Martin gitáros ugyan már 1993-ban kiszállt a Faith No More-ból, de máig sem volt teljesen tiszta, hogy milyen személyi és zenei nézeltérések miatt döntött úgy, hogy elhagyja az akkoriban sikert sikerre halmozó zenekart. Az sem derült mindeddig, hogy a csapat újjáalakulásában miért nem vett részt.

Pár napja egy brit rajongói klub felkérésére Jim válaszolt néhány rajongói kérdésre, és ebből nemcsak az derül ki, hogy nagyon szereti a Machine Headet, de klasszikus jazzt is hallgat, hanem az is, hogy mi is volt a baja az Angel Dust lemezzel.


"Sok helyen lehetett olvasni, hogy nem voltam oda az Angel Dustért, de lényegében az egész lemezkészítési folyamat nem jött be. Nehezedett ránk akkoriban egyfajta fura nyomás, hogy a The Real Thing áttörése után milyen lemezt készítsünk, és ennek következményeképpen zeneileg az Angel Dust egy jóval kiagyaltabb anyag lett, mint amit én szükségesnek gondoltam.

Én inkább azt akartam, hogy a lemez a stúdióban szülessen meg, Billy Gould viszont minden egyes témát az utolsó hangig ki akart dolgozni a felvételek előtt. Szerettem volna időt szánni rá, a menedzsment és a kiadó viszont minél hamarabb meg akarta jelentetni az albumot.

Matt Wallace producer felhívott, hogy Mike Patton produkciója miatt panaszkodjon. A menedzsment és a kiadó is engem hívogatott, hogy Mike produkciója miatt panaszkodjon, valamint amiatt, hogy külső projektekre vágyik.

A kiadó elnöke eljött a stúdióba és azt mondta: 'Remélem, még senki sem vett házakat'. Erre hirtelen elfogyott a levegő a helyiségben. Ez egyike volt azon hatalmas pillanatoknak, amikor a valóság leken az embernek egy nagy pofont. Néhányan a társaim közül már vettek házakat.

A nyomás tehát rajtunk volt, és amikor feljátszottam a részeimet, mindenki ott akart lenni a stúdióban, vég nélkül zrikálva, b...ogatva engem és Mattet. Matt már amúgy is kib...ott módon ki volt készülve. Mindenkit ki kellett rúgnom a stúdióból, és noha ez nem számított újdonságnak, ezzel rendesen kiakasztottam őket.

Olvastam Matt Wallace néhány interjúját és az olyan leegyszerűsített magyarázatait, amelyekből egyesek akár azt is leszűrhették, hogy utálom a homoszexuálisokat, és hogy nem tettem hozzá semmit az Angel Dusthoz, és nem is játszom a lemezen. Jaj... Legyünk kicsit pontosabbak. A gitártémák tőlem származtak, minden dalban én is gitározom. És sokat hozzátettem a dalokhoz, a hangszereléshez.

Bill mondjuk valamivel feldíszítette a Midlife Crisist és a Midnite Cowboyt, én meg megírtam mindent a Small Victory dalához. Mike írt mindent a Malpractice-hoz, a Jizzlobbernél pedig én írtam mindent és én találtam ki a samplereket is, Bill csak a billentyűs outrót hozta. Mike-tól jött minden szöveg, leszámítva a Be Aggressive-ét, amit Roddy írt.FAITH NO MORE - Jizzlobber (rajongói felvétel, 1992/08/19, San Francisco)
 Matt kommentárja Roddyval kapcsolatban egy kicsit furának tűnt, mi (zenekartagok) már jóval azelőtt tudtuk, hogy Roddy meleg, mielőtt előrukkolt volna vele. Ez a téma senkit sem érdekelt.

Boldogtalan voltam, bizonyos személyek olyan döntéseket hoztak, amelyekről kiderült, hogy ártottak a bandának. Mindezek ellenére az emberek megvették a belépőiket, mi pedig képesek voltunk jól teljesíteni, hála a jóféle technikus gárda és a király hangmérnöknek köszönhetően. Én tényleg élveztem ezeket a koncerteket.
 


Ami a 2008-as újjáalakulást és a turnét illeti, ezekről előbb hallott a gitáros, mielőtt a volt társai megkeresték volna.

"Egyre gyakrabban kaptam olyan információkat, hogy 'mi' turnéra készülünk, fesztiválok, Európa... És az az infó is eljutott hozzám, hogy a promoterek az eredeti felállással reklámozzák a bulikat.

2009 februárjában felhívott Roddy Bottum (FNM billentyűs), hogy épp csak elkezdtek gondolkodni valami közös dolgon, és megnézik, ki mit gondol róla...

Mondtam neki, hogy érdekel a sztori, de azt is elmondtam, hogy tudok a már lekötött turnéról, és hogy most készülnek bejelenteni. Itt lenne hát az ideje aláírni a szerződéseket. Kértem, hogy küldje át őket, hogy átnézhessem és közben elkezdtem hívni a menedzsmentet a részletek miatt.

Néhány nap múlva sikerült elérnem a menedzsmentet, és akkor tudtam meg, hogy valaki más mellett döntöttek. Tudom, hogy ez fura, de éppen így történt.

A félretájékoztatás elkerülése végett ki is adtam egy közleményt arról, hogy nem veszek részt a turnén, pár nappal az ő bejelentésük előtt."Martin nem tartja lehetségesnek, hogy a jövőben akár alkalmi vendégként, de felbukkanna a FNM mellett, mert az senkinek sem szolgáltatna igazságot. Viszont gondolkodik egy új projekten, csak nincs elég ideje.


"A legtöbb ismerősömnek családja van, a projektekhez meg kell az idő. Én is nagyon el tudok merülni a dolgaimban. Remélem, hogy hamarosan lesz egy kis időm, hogy összehozzak ezt-azt."

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS