HAMMERWORLD - A novemberi számunkról részletesen

Dupla CD-melléklettel ezúttal is

2012. november 16. (péntek) 09:36 | utoljára módosítva: 2012. november 17. (szombat) 09:55

A hétvégén jelenik meg a HammerWorld magazin novemberi száma, Rock A Nevem turnés címlapsztorival, valamint két exkluzív CD-melléklettel, az Éjfény és a Faust zenekarok új nagylemezeivel.

116 oldalnyi tömény fémzene, új Éjfény és Faust CD-kkel!

Poszterek: TALES OF EVENING, FIVE FINGER DEATH PUNCH
Címlapsztorinkban a ma este Szekszárdra érkező ROCK A NEVEM turné kapcsán tettünk fel kérdéseket Lukács Lacinak, Paksi Endrének, Roadmáténak, Halász Ferinek és Alvinnak:


"Nekem ilyenkor mindig az a kérdés jut eszembe, hogy kell-e az, hogy bárhova is eljusson a rockzene? Hogy passzolunk-e a mindenféle celebek meg fos popbandák közé? Meg, hogy akarunk-e ott lenni?
Örülünk, ha egy Road dalt leadnak a rádióban, de sokkal fontosabb, hogy például a tegnapi gyöngyösi bulinkra eljött több, mint 800 ember, akik kivétel nélkül jól érezték magukat, akárcsak mi. Ezt csinálja utánunk valamelyik rádióban agyonnyomatott csapat!" (Molnár Máté- Road)
A Morbid Angel, a Nile és a Fueled By Fire társaságában november 22-én Budapesten koncertező KREATOR frontemberét, Millét is kifaggattuk:


"Mai füllel talán a British Steel album már nem hangzik annyira keménynek, de az akkori világban épp olyan őrületet eredményezett, mint mondjuk a Slipknot. És élőben is hatalmasak voltak! A British Steel ma is az egyik kedvenc metal lemezem. Akkora fanatikusok voltunk, hogy a legelső koncerten Ventor motorral jött be a színpadra! (nevet) Igaz, nem egy Harley volt, csak egy moped, de ez nem számított!" (nevet)


KREATOR - Mille üzenete a magyar rajongóknak

Az új KISS lemez, a Monster kapcsán Gene Simmons is mondott
néhány érdekes dolgot az interjú során: 


"Ace már nem él drogokkal és a piálással is felhagyott. Remélem, hogy elég erős ahhoz, hogy ez így is maradjon. Egyébként azt is megköszönte, hogy annak idején megmentettem az életét, amikor kihúztam egy medencéből. Úgy be volt állva, hogy simán meghalhatott volna. Az ebben a tragikomikus, hogy
nem is én húztam ki, hanem Peter. Szerintem komplett évek vannak, amikre egyáltalán nem,
vagy csak homályosan emlékszik..."


KISS - Back To The Stone Age (a 2012-es Monster albumról)
A Klasszikus! rovatban ebben a hónapban a MEGADETH kereken 20 éves Countdown To Extinction albumának megszületéséről beszél Dave Ellefson basszusgitáros.


"...Én is pont ilyen lökött voltam annak idején! (nevet) Amikor az AC/DC, a Judas Priest vagy a Cheap Trick ismertebb lett, én is úgy éreztem, hogy már nem is lehetnek a legnagyobb kedvenceim. Nekünk is
voltak olyan rajongóink, akik már a Rust lemezt sem szerették. De mindig vannak új rajongók,
és ezt a Countdown sikere fényesen igazolta."


MEGADETH - Symphony Of Destruction (az 1992-es Countdown albumhoz)


Az XY Aktákban a STONE SOUR és a SLIPKNOT frontembere, Corey Taylor beszél problémás gyermekkoráról, a drogos és piás éveiről, valamint arról, hogy miért is jelennek meg önéletrajzi elemek az új Stone Sour album sztorijában.

"...17-18 évesen lényegében hajléktalan voltam. A nagymamámmal éltem, de annyira elviselhetetlen voltam, hogy végül elege lett belőlem és kirakta a szűrömet. Akkor vagy fél éven át konkrétan nem volt hol aludnom. Ha nem tudtam meghúzni magam valami havernál, vagy onnan is kiraktak, akkor az utcán töltöttem az éjszakát. Eleinte még romantikus is volt. Azt hittem, hogy ennél nincs is nagyobb szabadság. Nem hagytam, hogy bárki is beleszóljon az életembe..."
A METALLICA gitárosát, Kirk Hammettet hatalmas horrorgyűjteménye és az ezt
bemutató első könyve okán kaptuk mikrofonvégre.


"...A nagyvilág igazából csak most, a könyvem kiadása kapcsán szerzett tudomást erről a mániámról, korábban nem vertem nagydobra a dolgot. Egy-két metal magazinban írtak ugyan róla, de most már
a Rolling Stone-ban is szó volt róla, meg nagy nézettségű hírműsorokban, úgyhogy kíváncsian
várom, hátha valaki felbukkan valami filmes ötlettel. Én nyitott vagyok a dolog iránt,
mert érdekel, nyilván. Még ötleteim is vannak a fiókban..."


A hamarosan Budapestre érkező ausztrál PARKWAY DRIVE énekesét,
Winstont az új albumról, az Atlasról kérdeztük.


"Nagyon fura ez a mai világ. Egyfelől a nyugati társadalmak meg vannak bolondulva az újabb és újabb technikai kütyükért, ezen a téren évről-évre hatalmas fejlesztések történnek, a világ más tájain meg nyakig ér a szar. A címmel a görög mitológia ismert alakjára, Atlasra utalunk. Ez most egy olyan világ, mármint amiben élünk, amelyik nagy változások előtt áll. Vannak, akik ezt már tudomásul vették, de vannak, akik nem is akarnak tudomást venni róla, és inkább ezerrel buliznak, hogy ne kelljen gondolkodniuk a jövőn. A múltban megszületett rossz döntések következményeivel most kell szembenéznünk, és ezzel egyre többen tisztában is vannak. Nem mondom, hogy mindenki megvilágosodott, de egyre inkább foszlik az a köd, ami eddig eltakarta az emberek elől a valóságot. Az előjelek, a változások már egyértelműek. "


PARKWAY DRIVE - Dark Days (a 2012-es Atlas albumhoz)


A december 8-án egy nagyszabású hazai bulin már az új gitárossal, Bodor Mátéval lép fel a WISDOM, akik részletesen beszámolnak a Sabaton turnéról.


"El sem fogod hinni, de voltak koncertek, ahol elindult az intrónk, és már halljuk, hogy
'Wisdom-Wisdom-Wisdom', végig, amíg az intró tartott. És nem egy ember kiabált,
hanem több százan. Úgy végigfutott rajtam a hideg, mint még soha! És ez aztán megtörtént még pár alkalommal. Amúgy a legtöbb koncert után oda szokott jönni a helyi produkciós menedzser és
gratulál, hogy nyitóbandára ilyen őrjöngés még soha sem volt. Marha jó érzés!"
"A Silverthorn című új KAMELOT album és a friss frontember kapcsán a csapat gitárosát, Thomas Youngbloodot is megkínáltuk néhány kérdéssel.


"Százával kaptuk a Youtube-linkeket, a videós e-maileket, és mindet becsülettel meg is hallgattuk. De számtalan olyan jelentkező volt, akit már az első hangok után kizárhattunk. A meló azonban még így is kemény volt, nekem elhiheted. Találkoztunk szenzációs hangokkal, de nagyon borzalmasakkal is! (nevet) Nem akartunk sem Roy Khan-kópiát, sem olyan énekest, akinek egészen más a hangkaraktere. És az is nagyon lényeges volt, hogy ne csak a hangját adja, hanem kreatívan részt tudjon venni a munkában."

 


KAMELOT - Sacrimony (a 2012-es Silverthorn albumhoz)
Nemrég jött ki a második BLOODY ROOTS album, Az ígéretek földjén, amelyről a Moby Dickben megismert frontember, Smici beszélt nekünk.


"Évtizedek óta ígéretek közepette élünk, csak az változik, hogy épp ki ígérget! Mindannyian várjuk, hogy szebb és könnyebb legyen az életünk, ezért újra és újra hiszünk és reménykedünk, de közben belefásulunk, belefáradunk az életbe. A szövegekben benne van ez a kettősség: a csalódott, de örökké reménykedő, a múltat kutató, jelent elemző, jövőt fürkésző lelkiállapot. Keressük a választ, hogy hogyan lett a Kárpát-medencéből az ígéret földje helyett az ígéretek földje..."

A Hangerőmű rovatban EDDIE VAN HALEN beszél a betegségéről, a fia, Wolfgang
szerepéről és persze az idei visszatérő albumról is.


"A Fair Warning lemezen is voltak olyan dalok, amiket még az első lemez előtt írtunk. De ott a Seventh Seal dal a Balance albumról. Azt a nótát még akkor írtam, amikor a Van Halen nem is létezett! Vagy az 1984 lemezen a House Of Pain... Azt már 1976-ban feldemóztuk Gene Simmons-szal. Ezekről korábban sokkal kevesebbet lehetett tudni, de az internet megváltoztatott mindent. Régen is mindig úgy álltunk neki egy-egy új albumnak, hogy végigvettük a korábban fel nem használt ötleteket, dalokat. Tehát nem arról
van szó, hogy most már kifogytunk volna a friss témákból, ezért túrtuk fel a pincét. Az számított,
hogy mit tartunk jónak, milyen témában látunk fantáziát. És ha azt éppenséggel még tizenévesen írtam,
az nem számított. Egyébként a válogatást leginkább Wolfra bíztam."

 Ugyancsak a Hangerőmű rovatunkban vendégeskedik a hamarosan Budapestre érkező DRAGONFORCE villámkezű gitárosa, Herman Li.


"Nyilvánvaló, hogy minél összetettebb egy zene, annál nehezebb ezt vizuálisan is élvezhetővé tenni, ezért már a kezdetekkor komoly munkát fektettünk abba, hogy a közönségnek show-elemekben gazdag előadást nyújtsunk. Persze, mindez nem ment egyik napról a másikra, sokszor átestünk a ló túloldalára, az évek során viszont sikerült annyira összecsiszolódnunk, hogy tudjuk, miből mennyit kell adagolnunk ahhoz, hogy izgalmas legyen a látvány, ugyanakkor a show ne menjen a precíz játék rovására. És persze az is fontos, hogy mindketten jól nézünk ki a színpadon, bár én egy kicsit azért jobban!" (nevet)

A brit doom/death színtér egyik örök alakja, a MY DYING BRIDE is friss albummal jelentkezett nemrég, így a mindig életvidám frontembertől, Aarontól is volt mit megkérdeznünk.

"A többiek rendszeresen felmennek a fórumra, elolvasgatják a hozzászólásokat, én soha. Tudom, hogy mennyire kiakadnék, ha a számomra sokat jelentő dalokról ócsárló véleményeket olvasnék. Még az is lehet,hogy mérgemben beírnék valami bunkóságot! (nevet) Egyáltalán nem vagyok nagy híve a közösségi médiának, nem is használom a Facebookot sem. Van ugyan egy hivatalos oldalunk,
mert muszáj, de én szeretem, ha egy csapat körül van némi titokzatosság. Amit meg el akarok
mondani, azt elmondom az interjúkban."

Az alaposan kigyúrt Tim Lambesis énekessel is volt egy koccanásunk
az új AS I LAY DYING lemez kapcsán.


"...ezeket a dalokat sem úgy írtuk, hogy hú, akkor most kéne néhány potenciális rádiós nóta. Önmagában a rádiós szerepléssel egyébként semmi bajom. Kissrácként magam is a rádióban hallottam az első Metallica nótákat. Ugyanakkor egy olyan közegből jöttünk, és ma is egy olyan közegbe tartozunk, ahol ez nem szempont. Sőt, a rajongók egy része biztosan személyes sértésnek venné, ha a rádióban hallana minket. Mi továbbra is magunknak, a magunk elképzelései szerint írjuk a dalokat. Ha rádiós, mainstream sikerekre vágynánk, már régen elszerződtünk volna a Metal Blade-től."


AS I LAY DYING - A Greater Foundation (a 2012-es Awakened albumhoz)


További interjúk:
ENSLAVED, JOHN NORUM - EUROPE, ANGERTEA,
BULLET, TO-MERA, GEORGE LYNCH - LYNCH MOB,
COHEED AND CAMBRIA, SCERRA, NEUROSISA novemberi Hangpróba tábla élén az új KAMELOT album végzett, zenész pontozónk a Sub-Zero gitárosa, Mitró Tamás volt, akitől a legmagasabb pontszámokat az új KISS, Mob Rules és Destruction lemezek kapták.Már csak egy kérdés:
Szerinted van olyan nyomtatott vagy webes rock/metal magazin itthon, amelyben több,
mint 70 friss albumról olvashatsz kritikát?


És mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas új Hammernek...

 


A HammerWorld magazint itt is meg tudod rendelni - mindössze 990 Ft.
 

 

 

Hammer TV

 
BENEATH THE VOID - Új dal az egykori Kill With Hate-től: Rebellion
2021. május 12. (szerda) 08:30

Az még a múlt hónapban derült ki, hogy nevet változtatott a brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate. Már Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban, a régóta készülő második lemez pedig ...Into Oblivion címmel jön ki június 11-én a Metal.hu-nál. A sci-fi konceptalbum második előzeteseként már meg is hallgatható a Rebellion című dal. Olt Ákos gitáros: "A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz. Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is...

K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától
K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától

Sermons Of The Sinner címmel augusztus 20-ra várható a debütáló albuma annak az új bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az exJudas Priest gitáros az utóbbi években hozott össze Tim...

VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja,...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS