PARKWAY DRIVE - A Pecsában lesz a buli a nagy érdeklődés miatt

Két amerikai és egy kanadai bandát hoznak magukkal

2012. november 15. (csütörtök) 09:48

Atlas című új albumával november 29-én érkezik Budapestre a metalcore vonalas ausztrál Parkway Drive, de az óriási érdeklődésre tekintettel a koncert nem az eredetileg tervezett Dürer Kertes helyszínen kerül megrendezésre, hanem a Pecsa Music Hallban.


A Parkway Drive társaságában a két amerikai csapat is fellép, az Emmure és a The Word Alive, valamint a kanadai Structures.

A koncert Facebook oldalát itt találod.


A hétvégén megjelenő HammerWorldben egy interjút is olvashatsz a Parkway Drive frontemberével, Winstonnal, mégpedig az Atlas album kapcsán. És a koncerthez kedvcsinálóként egy frissen nyilvánosságra hozott koncertklipet is be tudunk mutatni a 2007-es Horizons album egyik alapnótájával.PARKWAY DRIVE - Carrion (a 2012-es Impericon fesztiválról)Az ausztrál metalcore brigád Los Angelesben rögzítette a negyedik albumot Matt Hyde producerrel (Slayer, Hatebreed, Children Of Bodom, Sum 41 stb.).

"Amikor befejeztük a Deep Blue lemezt (a csapat 2010-es, nagy sikert aratott albuma), valahogy úgy éreztem, hogy nem is tudom, innen hová lehetne továbblépni - mondja a frontember Winston. - De ha létezik továbblépési lehetőség, akkor ez az. Kinyújtózkodunk mindenféle lehetséges irányba, de ugyanakkor - és ezt minden albumnál elmondom - az új dalok továbbra is Parkwayesek."PARKWAY DRIVE - Dark Days (az első klip a 2012-es Atlas albumhoz)

 

 "Nagy örömmel jelentjük be, hogy november 29-én újra Budapesten játszik napjaink egyik legnépszerűbb és legismertebb metalcore bandája, az ausztrál Parkway Drive. Akik netán tavaly a Hegyalján szerették meg Winston McCallékat, esetleg a mára legendássá vált 2008-as Never Say Die! óta várják az önfeledt koncertélményt, méltán készülhetnek az év második felének legnagyobb volumenű eseményére.

A Byron Bay-beli formáció az előző évtized elején alapozta meg az ausztrál metalcore világhírűvé válását, hiszen az azóta nem kevésbé elismert I Killed The Prom Queennel adtak ki egy megosztott kiadványt. A zenekar azonban már ekkor is igyekezett megtalálni saját hangját, és a metalcore második hullámában a göteborgi ihletésű csontdallamok honosítása mellett az ezredforduló disszonáns témáit és dalszerkezeteit gondolták újra.

Ennek első mérföldköve a bemutatkozó EP kiadása után a Killswitch Engage gitáros Adam D. vezénylete mellett rögzített Killing With A Smile lett, amit a srácok kétszer is bemutattak Budapesten: egyszer a Darkest Hour, egyszer a Shai Hulud vendégeként. Az igazi áttörést azonban a második nagylemez, a Horizons hozta meg. Ugyan már az album kiadását is megelőzték a világkörüli turnék, a Horizons ezen a téren is új lendületet hozott, hiszen az olyan dalok, mint a Carrion vagy az Idols and Anchors, kérdés nélkül állították maguk mellé azokat is, akik korábban nem voltak érdekeltek a metalcore-ban.

A banda harmadik nagylemezét, a Deep Blue-t már az egész világon várták a rajongók, és a zenekar a harmadik alkalommal is képes volt a maradéktalan megújulásra, hiszen az egyes dalok egy komorabb, előremutatóbb irányt sejtettek.

Az Atlas című új albummal a Pecsában ismét ereje teljében láthatjuk napjaink egyik legszenvedélyesebb zenekarát, akik három másik nemzetközileg elismert bandával térnek vissza hozzánk."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LINDEMANN - Videópremier a májusi moszkvai koncert DVD-ről: Home Sweet Home
2021. május 7. (péntek) 18:25

Azt már november óta tudjuk, hogy két album után befejeződött a Rammstein énekes Till Lindemann, valamint a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgren együttműködése, viszont kijön még egy koncertanyaguk május 21-én, a 2020. március 15-én Moszkvában rögzített Live In Moscow DVD, Blu-ray, 2CD. A bulit 30 HD kamerával rögzítették, a kiadvány friss előzetese pedig a Home Sweet Home nóta felvétele. Till és Peter 2015-ben adta ki a Skills In Pills lemezt, 2019 őszén pedig megjelent az utódja is, az F & M (Frau & Mann). Till Lindemann továbbviszi a Lindemann nevet, de más társakkal.   www.facebook.com/Lindemann LINDEMANN - Home Sweet Home (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Blut (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Praise Abort (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Allesfresser (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről)...

YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door
YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door

Parabellum címmel július 23-án jelenik meg az új Yngwie Malmsteen album, első előzetesként pedig már itt is van a szöveges videóval kísért Wolves At The Door dal. Yngwie legutóbbi...

MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down
MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down

2018-ban jelent meg Myles Kennedy első szólólemeze, a Year Of The Tiger, de a folytatás sem várat magára sokáig, a The Ides Of March című album május 14-én lát majd napvilágot. Friss...

HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order
HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order

Two For A Lie címmel május 21-én jelenik meg az ex-Accept, Victory gitáros, Herman Frank ötödik szólólemeze, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Teutonic Order dallal lehet...

SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS