TIRANA ROCKERS - November közepén érkezik a lemez

Nagy változások után stabil a felállás

2012. november 7. (szerda) 06:32 | utoljára módosítva: 2012. november 7. (szerda) 06:34

November közepén jelenik meg a Tirana Rockers lemeze, a Sex Dealer, amelynek egyik dalában az ex-Judas Priest, ex-Iced Earth és ex-Malmsteen énekes Tim "Ripper" Owens is vendégszerepel.

2010 végén éledt újjá a zenekar, amit még 1993-ban, a Bikini ideiglenes feloszlása után hozott össze a 2007-ben elhunyt gitártehetség, Daczi Zsolt. A dirty rocker brigád eredeti felállásában is Gubás Tibor énekes állt a mikrofonnál, akárcsak a mai formációban. Az 1995-ben magánkiadásban megjelent Sex Dealer album újra felvett verziója a szolnoki Denevérben készült, és a lemezre egy feldolgozás is felkerült az utolsó pillanatban Daczi Zsolt egyik kedvenc csapatától, az AC/DC-től.

A lemez felvétele óta elég alaposan megváltozott a Tirana Rockers felállása, Gubás Tibor és Ratkai "Retek Miklós dobos mellé új tagok érkeztek.


"Hosszas anomáliák után végre rendeződtek a sorok a Tirana Rockersben, ahol immár végleges az új felállás. A rengeteg demóhallgatás, videónézés, közös zenélés után végül olyan zenészek kerültek a bandába, akiket meg sem kellett hallgatni. A gitáros Pókember korábban évekig zenélt Ratkai Miklós dobossal, azaz Retekkel az Akelában, majd az AC/BC-ben, a szólógitáros Tóth Karesz pedig egyenesen Daczi mester egyik kedvenc tanítványa volt. Karesznek mindig is Bende volt a legnagyobb példaképe és az ő zenéjén tanult meg gitározni. A basszusgitáros a nemzetközileg is igen jól jegyzett Iron Maidnemből ismert Boros Béla lett.

'Nagyon sok zenészt hallgattunk, személyesen, felvételeken, hónapokat töltöttünk ezzel, alapos munkát kellett végeznünk, mert nagyon nem volt mindegy, milyen zenészek, milyen emberek kerülnek a csapatba - mondja a történtekről Retek. - Pókmen szereplése már régóta érlelődött a fejemben, vele mindig is szerettem zenélni. Bélával az Iron Maidnemben kezdtem a közös muzsikálást, és a mai napig dolgozunk együtt ilyen-olyan projektekben. Nem kellett neki kétszer mondani, hogy jöjjön, pláne hogy annak idején a Tequila Sunrise-ban is hasonló rockot nyomtak, Karesznek meg mindamellett hogy remek gitáros, túl sok jó ajánlólevele van ehhez az egészhez!"

Retek szerint mindenki azt hisz, amit akar, de még véletlenül sem volt koncepció, hogy az Akela két gitárosa játsszon itt is.

„Azonban véletlenek sincsenek... Nem titok, hogy rengeteg nem kívánt probléma merült fel az elmúlt bő másfél évben, amikről természetesen nem akarok beszélni, azokat el kell felejteni, miután tanultunk belőlük! Mi már csak a jövővel, a zenekari munkával és a zenéléssel akarunk és fogunk foglalkozni. Olyannyira, hogy már el is kezdtünk dolgozni az új dalötleteken!"

A Tirana Rockers lemezének érdekessége, hogy azon - a csapat korábbi basszerének, Bártfay Lászlónak köszönhetően - Tim „Ripper" Owens is felénekelt egy Daczi-szerzeményt.

„Őszintén reméljük, hogy a szép emlékű Bende nagyságához méltó lemezt sikerült csinálnunk, amire mi sem nagyobb garancia, mint a lemezre írt dalai. Nagyon várjuk már a megjelenést, épp itt az ideje!"

Tirana Rockers a Facebookon
 

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS