BEATRICE - 1980 újratöltve: Neoton vs. Feró

Ma sem csípik egymást...

2012. november 4. (vasárnap) 18:20

A tegnapi X-Faktorban az egyik mentorként szereplő Nagy Feró kétszer is odaszúrt a Neotonnak, akiket a hőskorszakban sem igazán kedvelt, hiszen az egyetlen akkori kiadó - a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat - fejesének, Erdős Péternek voltak a kegyeltjei, akiktől világsikert remélt, közben pedig a Beatrice nem készíthetett lemezt, mert a szövegeik Erdős és elvtársai szerint sértették a társadalmi normákat.


Feróék 1980/81 táján szinte minden bulin elnyomták a Neoton paródia Sánta Máriát, ilyen szövegek kíséretében:

"Utazunk Spanyolországba gyerekek, süt a nap. Miénk a japán piac. Magyarország betört a japán piacra. Sánta Mária! Én egy nyitott zenekar vagyok. Én vagyok az Erdős Péter, akarok nagylemezt csinálni a Ricsének! Jajaj! Diszkó!"


Egy 2009-es nol.hu interjúban ezt mondta Feró a Neoton kapcsán:

"...azt látom, hogy Neoton musicalt játszanak az Operettben. 'Szééép nyári nap...' Mi van most? 2009! Nem akarok bántani senkit, de ettől én behányok. Még mindig ez megy? 'Foltos farmerek az út mentén' - mondja a Neoton. Már '78-ban akkora Mercivel jártak, mint az állat. Akkor hát ki az álságos?"


A Neoton főnöke, Végvári Ádám zokon vette a tegnapi piszkálódást és a Facebook oldalára ezt az üzenetet tette ki:

"Fero! Mindig tudtam,hogy büdös bunkó vagy. De hogy ízlésed sincs,azt nem tudtam. Hogy pénzért eladtad a lelkedet, a te bajod. Majd egyszer írj egy ilyen csodás dalt. Fogalmad sincs róla,hogy miről szól a VADVIRÁG. Nem ér föl ideáig az értelmed!!!! ÁDÁM
."BEATRICE - Sánta Mária (a Neoton sláger kifigurázása, 1980, Kisstadion)

 

Hozzászólások

[010980]
morningrise
Most komolyan azt hiszitek, hogy megutálnám kedvenc kis bandám mert az énekesük elmegy a TV- pénzt keresni? Nem érdekel, mint ahogy Fero esetében sem ! Miért baj az ha fiatalok is vannak egy koncerten?????? Simán nem érdekel ! Engem különösen nem zavar ha rühellitek Ferot, de hogy ezt a hisztis majmot ajnározzák , ez azért érthetetlen számomra . Fordított esetben kizártnak tartom, hogy Fero a röhögésen kívül bármit is reagált volna ! (Ez mondjuk spekuláció, de vállalom)
[010978]
raul75
Szerintem hagyjuk a Végvári Ádámot, mert végül is a téma szempontjából az ő személye lényegtelen. Kizárt dolognak tartom, hogy a Feró ezt a szerepet élvezné.De akkor mi a búbánatos francnak csinál hülyét magából? Ne mondja nekem senki azt, hogy az jó, mikor már a Beatrice koncertje is vezető "hír" a Fókuszban..."Kőkemény rockbanda","őrjöngő rajongók",meg ehhez hasonló magasröptű megállapításokkal kísérve. Közben meg a fogalmatlan, félretájékoztatott, agymosott új rajongók (tinik) úgy néznek a tömegben megbúvó néhány lóhajú, baboskendős, ősrajongóra mintha leprás lenne, vagy legalább egy másik bolygóról érkezett volna. Gratulálok Feró, ezt elkúrtad!
[010977]
Winternight
Morningrise! Ha jól gondolom, és az Opeth lemezétől kölcsönözted a neved, akkor képzeld el Åkerfeldtet egy tehetségkutatónak nevezett műsor zsűritagjaként, ahol rocker fülnek alapból hallgathatatlan dalok tehetségtelen, önjelölt celebjelöltek általi feldolgozásainak tapsikol.
Feró most ráadásul egy olyan tévé celebje lett, amit pont azok működtetnek, akiknek elődei a 80-as években Ferót tiltólistára helyezték.
A Neotonos témához meg annyit, hogy ha már mindenképpen fikázni van kedve Ferónak, akkor a műsorban ott ül mellette a gennyláda Geszti Péter, aki amellett, hogy egy ritka szar alak még zeneileg is egy nulla. Hozzá, meg az általa létrehozott formációkhoz képest a Neoton egy király zenekar.
[010976]
morningrise
Egyetlen adást sem láttam az X-Faketorból , úgyhogy nem tudom, Fero mit művel ott és nem is érdekel !!!! Különbem is mit számít ez ? Mit zavar téged, hogy ezzel sokat keres ? Végvári meg aztán végkép nem érdekel és a véleménye meg pláne. A NEOTON KARRIERJE, NA AZ VOLT UNDORMÁNY !!! Érdekes engem nem köpött szembe Fero. Simán hallgatom a lemezeit most is . Végvári meg lett sértve ezért most megmondta azt amit már mások is kifogásoltak és Fero orra alá dörgöltek, semmi önálló gondolatot nem mondott és most ezért lehet őt szeretni. Abban igazad van, hogy nem tudom, hogy Végvárit hívták- e mentorkodni. Szerintem ha vissza utasított volna ilyesmit most verné a mellét .
[010975]
raul75
Nem akarom a Végvárit védeni,de 100% igaza volt.Morningrise amúgy meg honnan tudod, hogy a Végvárit nem hívták mentornak? Én hatalmasat csalódtam a Feróban, az én szememben már nem az a hős, aki régebben volt. Egész egyszerűen röhejes ahogy nyilván utasításra felállva tapsol olyanoknak, akik épphogy csak ki tudnak énekelni egy normális hangot... Ismerjük a kereskedelmi tévék és értékrendjét,Feró meg ennek a sz.rnak a lelketlen és minden fenntartás nélküli bábja és egyben kiszolgálója is lett. Komolyan csak felhúzom magam,egyszerűen hánynom kell tőle. Szembe köpi nemcsak saját magát, hanem az igazi rajongóit is. Szégyellheti magát. Vegyék meg a következő Ricse albumot a sikoltozó tinilánykák,sőt, tudok ajánlani egy jó kis kiadót:RTL Klub!lásd Omen és Oki esete!
[010970]
apolo
Egy remek és hangulatos beszélgetés Schuster Lóránttal,itt,érdemes meghallgatni,remek történetek a múltból és jelenkori ténymegállapítások,Lóri zseniális dumájával:
http://szentkoronaradio.com/letoltes/2012_08_27_20120826-napvagas-klub-vendegschuster-lorant-pmobil-by-szkr

2.rész itt
http://szentkoronaradio.com/napvagas-0
[010969]
morningrise
Most Ferot azért nem kedvelik mert nem azt csinálja amit a Rocker társadalom elvárna tőle , röhej ! Csinált jó néhány rock műsort annak idején (Rock kalapács , Garázs ) Végvári úr mit tett a zenéért ???? És még ő a frankó aki megmondja a tutit ! Ne má ! Ő nem ment mentornak !!! És miért? Mert senki sem hívta és senki sem kíváncsi rá !
[010968]
apolo
Azt látom hogy a rockertársadalomnál egységesen verte ki a biztosítékot Feró celeb léte,ezt több rocker fórumon is tapasztaltam,illetve a nemzeti oldal is ossza rendesen.Tényleg nem értem mi volt a célja,gondolom a pénz leginkább,de pl a koncerteken is hallom hogy kiabáltak neki.
A pénzt nem sajnálom tőle,legyen boldog,de az ilyen rtl/tv2 celeb dolgok nekem büdösek és hiteltelenek és Feró az én szememben is sokat esett,holott régen kedveltem.Jóanyám a 70-es/80-as években nagy Neoton fan volt,emlékszem ha meglátta ferót a képernyőn,milyen undor fogta el,persze akkor a média is a "nemzet csótánya" dumát nyomta,most meg ha meglátogatom,arról beszél hogy mit mondott a Feró az x-faktorban...Hogy változik a világ.Azért a témába vágóan azt sem árt megemlíteni hogy az annak idején a rockzenekarokat szabotáló,ellehetlenítő,irányítani próbáló Erdős mester pereputtya is jól él ma,ugye ők csak felfele buknak,az unokája pl a Vitézy Dávid... http://hu.wikipedia.org/wiki/Vit%C3%A9zy_D%C3%A1vid
[010966]
kalapacsroland
Mondok én egy dúrva dolgot. Nagyszalontán élek Erdélyben és másfél hónappal ezelőtt volt nálunk kolbászfesztivál,a sztárvendég Nagy Feró volt. Mikor felkonferálták a szinpadra úgy konferálták fel mint az X faktor egyik mentora, a Beatrice nevét meg sem emlitették. Azt hittem megmarom magam.
[010965]
raul75
A Végvárinak szerintem is igaza van.Mi a f...szt keres Feró ebben a műsorban?Nyilván nagyon sokat. Persze,minden és mindenki változik idővel, de számomra gyomorforgató a szereplése.Nyilván azt csinál, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Feró, miről is szól a Ricse "Amerika hamburgere" című nótája????
[010960]
morningrise
Én meg a Neotontól és attól a nyálas Ádámtól hányok inkább. Csak annyit mondok, hogy ERDŐS PÉTER és mindenki tudja, hogy miről van szó , innentől felesleges is más lelkével foglalkoznia Ádám bácsinak !!!! Bármelyik Fero szám jobb a Neotonos nyekergéseknél !
[010958]
vinylfanatic
Hát én meg már Ferótól hányok be.Én a helyében nem mernék már kiállni a színpadra a Rice élén.Végvári Ádámnak tökéletesen igaza van.Mármint hogy eladta magát egy ilyen fos műsorba.
[010956]
pumpika666
vihar egy vödör szarban :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
2021. május 10. (hétfő) 16:47

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To Eden utódján olyan énekesek szerepelnek majd, mint pl. James LaBrie (Dream Theater), Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Slayes (Unleash The Archers) és Fabio Lione (Angra, Turilli/Lione Rhapsody)- Producerként Aldo Lonobile dolgozott a lemezen, Tolkki mellé hangszeresként Andrea Arcangeli basszer, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs sorakozott fel, néhány gitártémát pedig Federico Maraucci és Aldo Lonobile is feljátszott az albumra. Második előzetesként a klippel kísért The Fire And The Sinner dallal lehet ismerkedni, amelyben Brittney Slayes és Jake E. énekel.   www.facebook.com/avalonopera   TIMO TOLKKI'S AVALON feat. Jake E, Brittney Slayes - The Fire And The Sinner...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS