NIGHTWISH - Anette Olzon színpad helyett kórházban volt

Nem örült Elize és Alissa beugrásának

2012. szeptember 30. (vasárnap) 09:41

Az Imaginaerum albummal turnézik jelenleg Észak-Amerikában a Nightwish, a pénteki denveri koncerten azonban a vendégcsapat Kamelot háttérénekesnői - Elize Ryd (Amaranthe) és Alissa White-Gluz (The Agonist) - ugrottak be Anette Olzon helyére, az énekesnőt ugyanis egy olyan súlyos influenza kapta el, hogy kórházi gyógykezelésre kényszerült.


A rövidített, spéci koncerten a Rest Calm nótát is eljátszotta a Nightwish, ez volt a dal élő világpremierje.


"Pénteken megjártuk a poklot - tette közé a Nightwish. - Énekesnő kórházban, koncert lemondás közeli helyzetben... De senki sem volt hajlandó megalkudni. Hála a Kamelot hölgyeinek, Elizének és Alissának, sikerült végül egy nyugis és hatalmas bulit adnunk! A közönség is beszállt a nagyszabású karaoke-ba. Hálásak vagyunk minden segítségért. Ezt nevezzük egységnek, valamint baráti és rajongói segítségnek."


Érdekes módon Anette a saját blogjára azt jegyezte fel, hogy a helyettesítésről szóló döntés nélküle született meg, és hogy ennek nem igazán örült. Az influenza ugyan továbbra is kínozza, de a tegnap esti koncerten, Salt Lake Cityben már ő is színpadra lépett.

Anette eleinte nem is influenzára gyanakodott, hanem vesekőre. Közvetlenül a denveri buli előtt a láza is felszaladt, és nagyon súlyos hányási rohamok gyötörték. Egy gyors telefonos orvosi konzultációt követően visszarendelték a helyi kórházba, és az egész éjszakát ott kellett töltenie. Az elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy nincs szó vesekőről, viszont egy méretes cisztát találtak a máján, amit a turné után haladéktalanul kezeltetnie kell.

 

NIGHTWISH - Wish I Had An Angel (Elizével Denverben, 2012/09/28)

 

 



A Nightwish Imaginaerum filmje november 23-án kerül bemutatásra a finnországi mozikban, a világpremier pedig november 10-én lesz Helsinkiben, a Hartwall Arenában, egy komplett Nightwish koncert kíséretében.


A filmről Anette így nyilatkozott:
"Első ízben láthattam a kész Imaginaerum filmet! És azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett! A végén még sírtam is... Igen, ilyen érzékeny vagyok.."


A David Lynch, Neil Gaiman és a Cirque du Soleil hangulatát idéző filmet Stobe Harju rendezte, és felbukkannak majd benne a Nightwish tagjai is.


A film főszereplője egy dalszerző, aki nem evilági képzelőerővel rendelkezik. Egy öregemberről van szó, aki azonban még mindig fiatal fiúnak gondolja magát. Miközben alszik, a távoli múltjába tesz utazást, ahol visszatérnek a régi álmai, és ezek keverednek a fiatal fiú fantázia- és zenei világával. Álmaiban az öregember azért küzd, hogy rátaláljon legfontosabb emlékeire.


Egy nappal a premier előtt, november 9-én megjelenik a filmzene is, az Imaginaerum by Nightwish - The Score, amelyre az Imaginaerum album dalainak eddig ki nem adott grandiózus átiratai kerülnek fel, ezeket Petri Alanko készítette el.



Anette fotó: Jenna Hughes (kattints ide a galériához)






A denveri speciális program:
Nightwish - 2012/09/28
(fotó: Brandon Marshall)

01 Intro - Roll Tide (Hans Zimmer)
02 Storytime (Alissa White-Gluz, Elize Ryd)
03 Wish I Had An Angel (Elize Ryd)
04 Amaranth (Elize Ryd)
05 Scaretale
06 I Want My Tears Back (Troy Donockley)
07 The Islander (Troy Donockley)
08 Finlandia (Troy Donockley)
09 Last Of The Wilds (Troy Donockley)
10 Planet Hell
11 Rest Calm (koncertes dalpremier!)
12 Nemo (Elize Ryd)
13 Over The Hills And Far Away (Gary Moore) (Elize és Troy)
14 Imaginaerum (outro)



 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS