STEAMROLLER - A Whitesnake gitárosa Budapesten

Doug Aldrich és triója az A38 Hajón lép fel

2012. szeptember 18. (kedd) 07:56

Steamroller nevű saját triójával érkezik Budapestre október 2-án a Whitesnake egyik gitárosa, Doug Aldrich, akit korábban olyan csapatokból ismerhettünk, mint a Lion, a Bad Moon Rising, a Burning Rain, a Hurricane, és aki éveken keresztül volt Ronnie James Dio harcostársa.

A Steamrollerben Doug Aldrich mellé a Whitesnake basszusgitárosa, Michael Devin sorakozott fel, valamint Joe Travers dobos (Zappa Plays Zappa), aki Brian Tichy egyéb elfoglaltsága miatt ült be a dobcucc mögé. Az A 38 Hajón megrendezésre kerülő koncerten remek jammelésekkel tarkított programra számíthatunk, Whitesnake, Led Zeppelin, Deep Purple klasszikusokkal, valamint extra meglepetésekkel.


"Bár a rockzenében sosem árt, ha az ember fia jó megjelenéssel bír, a tapasztalatok szerint azért az sem árt, ha a hangszerét is tudja kezelni. Doug Aldrich e két halmaz metszetében helyezkedik el - nem is csoda, hogy már 10 éve a Whitesnake tagja, egyben David Coverdale énekes fő szerzőtársa.

Az ifjú Dougra a legnagyobb hatást a Yardbirds egykori legendás gitárosa, Jeff Beck tette: miatta fogott életében először gitárt a kezébe - 11 évesen. Pár évvel később majdnem a KISS-be is bekerült, de a meghallgatás végül 'csak' egy máig élő barátságot eredményezett Gene Simmons-szal.

A '80-as években játszott a Lion és a Hurricane csapatokban, de megfordult a House Of Lordsban is. A ’90-es években a Bad Moon Rising és néhány szólólemez következett, majd 2001-ben az áttörés: Ronnie James Dio őt választotta gitárosnak a Killing The Dragon című album elkészítéséhez.

Nem sokkal később újabb hatalmas lépés: 2002-ben Doug lett az akkor 25 éves Whitesnake új gitárosa. Az elmúlt 10 év alapján látható, hogy Coverdale mellett Aldrich megtalálta a számítását: a monstre világkörüli turnék alatt remek kapcsolat alakult ki köztük, és az együttműködésnek hála már több mint 30 közös dal született, melyek a Good To Be Bad és a Forevermore lemezeken hallhatók.

A Whitesnake idén ugyan pihenőt tart, de ez nem jelenti azt, hogy a csapat tagjai unatkoznának. A Steamroller az ősz folyamán Európában koncertezik, hiszen Doug - aki egyébként elismert gitároktató is - az idén 50 éves Marshall cég megbízásából gitárkurzusokat is tart az öreg kontinensen.

A Steamroller koncertje után a terv szerint dedikálásra is sor kerül majd, így a rajongók személyesen is találkozhatnak a gitárhőssel. 


A Livesounds bemutatja:
2012. október 2., kedd 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Steamroller – Doug Aldrich Trio
Belépő: 5800 Ft


Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon."


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS