DEPRESSZIÓ - Londonban a Rómeó Vérzikkel

Szubjektív beszámoló a brit fővárosból

2012. szeptember 18. (kedd) 08:32 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 18. (kedd) 08:35

Azzal kezdeném, hogy nagy örömmel fogadtam, amikor kiderült, hogy a Tankcsapda után újabb magyar bandák teszik tiszteletüket Londonban. Tavasszal a kedvenc lemezeim közé férkőzött be a Depresszió Vizválasztó albuma, de a Rómeó Vérzik dirty rock'n'rollja is nagy favorit nálam. Kíváncsian vártam hát, hogy élőben láthassam őket.

A bulin összesen négy csapat lépett fel, Halász Feriék és Koppányék mellé ugyanis felsorakozott a londoni magyarokból álló Sold For Evil, valamint a modern metalos budapesti AWS is.

Reménykedtem abban, hogy a Purple Turtle klub is lesz akkora, mint a Dingwalls, ahol a Csapda játszott. Sajnos, az este folyamán ez volt az első csalódásom, ugyanis a London hippi-negyedében elhelyezkedő klub maximum úgy 200 fő befogadására alkalmas.

Amikor délután megérkeztek a zenekarok a klubhoz, már érezni lehetett, hogy jó a hangulat. Rómeóék Koppánya például vidáman mesélte, hogy be akartak menni a Nemzeti Múzeumba, de amikor kiderült, hogy ingyenes, inkább elmentek pénzt költeni egy közeli pubba, ezzel is segítve az angol gazdaságot. Ennek eredményeképpen igen vidámak is voltak.

19 órára volt kiírva a kezdés, és a Sold For Evil zenekart sikerült lekésnem, viszont már láthattam az AWS igen meggyőző produkcióját. Kiváló hangulatot teremtettek a szerény létszámú nézőseregnek. A fiatal csapat - a gitáros épp aznap volt 22 éves - szerintem egy kicsit még keresgéli az utat, de a lelkesedésük hibátlannak bizonyult és Siklósi Örs személyében egy kiváló frontemberrel is rendelkeznek.

A Rómeó Vérzikre mást nem mondhatok, mint hogy szenzációsak nyomultak, csak egy kicsit kevés volt a kibontakozásra ez a kilenc szám. Sancho dobos igencsak elemében volt, minden dal után előadott valami egyedi produkciót. Külön kiemelném, hogy Somorjáról egy egész kis csapatnyi rajongó követte Londonba  Koppányékat.

A legnagyobb sikert talán a Piros 19 és a Térdelj elém aratta. Ahogy lesz rá lehetőségem, meg is nézem őket egy nagyszínpados koncerten, mert óriási hangulatot tudnak kialakítani.

Az est fő bandája azonban a Depresszió volt. Igaz, hogy London nem Budapest, de azért egy kicsit méltatlannak éreztem, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarára itt csupán 150 ember kíváncsi. Ennek okát még most sem értem, de lehettünk volna sokkal többen is! Ráadásul pár furcsa alak is akadt a közönség soraiban, akik akkora hévvel álltak neki pogózni, hogy a mikrofon olykor állványostul eltűnt Feri elől, de ugyenez megesett a kontrolládával is.

Végül csak úgy sikerült megóvni a technikát, hogy az egyik technikus ott állt és fogta a kontrolládát, illetve igyekeztek ráncba szedni a renitenseket. 14 számot játszott a Depi, párat a Vizválasztóról, de inkább amolyan Best of programot toltak. A kissé feszült hangulat érezhetően idegesítette őket is, de le a kalappal a fiúk előtt, mert ismerek olyan bandát, amelyik hasonló körülmények közepette még a bulit is befejezte volna.

Sajnos a technika sem volt topon, de nekem a zenekar is egy kicsit fáradtnak tűnt . Feri ugyan próbálta oldani a feszültséget, szokásához híven itt is leguggoltatta a közönséget, majd jött a közös felugrálás. És azt is elmondta, hogy szívesen jönnének máskor is Londonba. Szerintem sokan várnák is őket, csak valahogy jobban össze kéne rakni a szervezést, a háttérdolgokat. Bár gondolom, Ziloék mindent megtettek.

23 óra felé lett vége a koncertnek, majd a fiúk még a klub előtt készségesen dedikáltak, fotózkodtak. Azt sajnos nem mondhatom el, hogy életem legjobb koncertjét láttam, összességében nálam ezen az estén a Rómeó Vérzik vitte el a pálmát.

Linka Péter
 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS