DALRIADA - Itt az új klip: A Dudás!

A Mihaszna Film stábjával készült a videó

2012. szeptember 17. (hétfő) 19:12

Megérkezett az első videóklip a szeptember végén Napisten hava címmel megjelenő új Dalriada albumhoz!


Még júliusban készült egy hamar hírhedtté vált interjúnk Ficzek András gitáros/énekessel, amelynek során így fogalmazott A dudás című dalhoz akkortájt leforgatott klipről:

"A Mihaszna Film stábjával felvettük minden idők legdestruktívabb, legprovokatívabb és legparasztabb Dalriada klipjét. Viktorékról csak annyit, hogy ezek az arcok nem normálisak, ezt kell mondjam! (nevet) Nem tudtunk olyan hülyeséget mondani nekik, amire ők még rá ne tettek volna egy lapáttal! A nyersanyagot már láttam, és az nagyon durva lett!

Korábban már említettem, hogy kibéreltük egy 600 éves pálos templom pincéjét, és ezt aztán berendeztük pokolnak. Meghívtunk három táncoslányt, akik eszeveszett jól néztek ki, odahordtunk 200 hektó bort, sört meg pálinkát, továbbá vagy 500 gyertyát, szarvasagancsokat, csontvázakat, meg mindenféle őrült díszletet, a zenekar pedig ilyen 100-200 évvel ezelőtti hangszereken játszik. Őrületes lesz! Tadeusz például egy nyakába kötött moldvai dobot csépelt csont dobverőkkel!

Maga a klipnóta egy olyan dal, ami egy somogyi népmonda alapján íródott, és ugyebár azt a közismert mondást rejti, hogy 'aki dudás akar lenni, annak a pokolra kell menni'. Úgyhogy mi most szépen alászálltunk a pokolba!" (nevet)


DALRIADA - A Dudás (a 2012-es Napisten hava albumhoz)

 


A szeptemberi Hammerworldben András részletesen is bemutatja a Napisten hava dalait, a klipnótáról pedig ezt mondta a lapnak:

"A klipnek kiválasztott dal, és egyben a legelső, ami tokkal-vonóval összeállt a lemezre. Mindenképpen akartam dudát a Napistenre, és ahogy ezen agyaltam, egyszer csak beugrott, hogy van nekünk egy kiváló, közismert népdalunk, ami dobja magát feldolgozás szempontjából! (nevet)

A dal amúgy nem folk metal, inkább metal folk, vagy nem is tudom micsoda, lényegében metal hangszerekkel - is - eljátszott népzene. A szövege a jól ismert, pokolra szállós, dudálni, bűbájolni tanulós mondakört dolgozza fel, és a klip is ehhez kapcsolódik majd. A refrénjében 4 oktávon 7 énekhang szól!"


www.facebook.com/Dalriadahu
 


A Napisten hava album szeptember 29-én jelenik meg, és aznap este egy lemezbemutató bulival egybekötött nagyszabású folk metal estre is sor kerül a Club 202-ben. Fellép az orosz Arkona is, de ott lesz a Virrasztók, a Niburta, a Tales Of Evening és még egy sor jóféle csapat. Facebook esemény itt.

Az új Dalriada CD-t, elsőszériás digipack csomagolásban, akár koncertjeggyel vagy pólóval együtt is, ide kattintva tudod előrendelni.
 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS