DEVIN TOWNSEND - "Beleszartam Steve Vai gitártokjába..."

Ismerkedj meg az Epicloud albummal

2012. szeptember 8. (szombat) 09:00 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 8. (szombat) 09:03

Egy True North című új dalt tett közzé Devin Townsend az Európában szeptember 24-én megjelenő friss albumáról. A Devin Townsend Project név alatt és Epicloud címmel boltokba kerülő anyagon is szerepel majd vendégként az ex-Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen.

A kanadai mágust idén végre Budapesten is láthatjuk, december 2-án a Fear Factory társaságában lép fel az A38 Hajón. A koncerten eredetileg a Sylosis is játszott volna, a brit banda azonban lemondta a turnén való részvételt.


A szeptemberi HammerWorld magazin XY Akta rovatában részletesen olvashatsz Devin életéről, pályájáról, megannyi projektjéről és csapatáról, többek között arról is, hogy annak idején hogy került énekesnek Steve Vai mellé.

"Készítettem egy saját demót, egyedül. Ipari-hatású thrash volt, és azzal próbáltam kiadót találni.  Úgy küldtem szét a demókat, hogy a használt, pisifoltos alsónadrágjaimhoz szigszalagoztam a kazettákat, mert így biztos felfigyelnek rájuk! (nevet) És ez be is jött, mert a New York-i Relativity kiadó felhívott, hogy üljünk le beszélgetni. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de küldtek repülőjegyet is. Kiderült, hogy Steve Vai énekest keres..."


Azonnal igent mondtál?


"Igazából a saját dolgomat akartam tolni, de egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Akkor voltam 19, és persze a kutya sem ismert... Pár évvel korábban még nagy Vai-fanatikus voltam, de akkoriban már inkább olyan zenéket hallgattam, mint a Godflesh vagy a Napalm Death. Tele voltam feszültséggel, olyan voltam, mint egy ketyegő bomba. Sem a zene, sem a szövegvilág nem tükrözte az érzéseimet, a gondolataimat, de iskolának tökéletes volt. A turnén aztán rettentő paraszt módon viselkedtem, amit utólag már sajnáltam is." 


Hogy érted, hogy paraszt módon viselkedtél?


"Lényegében mindent megtettem, hogy Steve mielőbb kirúgjon. Ostoba lázadás volt az egész. Beleszartam a gitártokjába, meg ilyenek... A saját zenémet akartam játszani. Egy idióta voltam, ez a lényeg. De szerencsére ma már nagyon jóban vagyunk, nem haragszik rám. Rosszkor voltam rossz helyen. Persze, a Relativity is kirúgott. Azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a Noisescapes projektemmel, mert, hogy túl skizofrén. Az egyik fele túl extrém, a másik meg túl nyugis. De hát pont ilyen voltam én is..." 


A teljes interjút a szeptemberi Hammerben olvashatod el. Az extra CD-mellékletként a debütáló Tales Of Evening albumot is tartalmazó új számot itt is megrendelheted.DEVIN TOWNSEND PROJECT - True North (az Epicloud albumról)
DEVIN TOWNSEND PROJECT - Devin kedvcsinálója az Epicloud albumhoz

 


"Az Epicloud lemez abból a szempontból különleges számomra, hogy talán a Deconstruction és a Ghost albumokra kapott reakciók nyomán, de egyszerűbb, kommerszebb dalszerkezetekre épültek az új témák - mondta Devin az InsideOutnál megjelenő új anyag kapcsán. - Elismerem ugyanakkor, hogy túl messzire nem kanyarodtam el a korábbi dolgoktól, de ahhoz azért eléggé, hogy néhány embert majd meglepjek vele.

Az Epiclouddal valami olyan fogósat akartam, amit épp olyan könnyű elcsípni, mint az influenzát, de romantikus, pozitív és szépséges hangulatokkal. Vallás nélküli spiritualizmus is van benne, a zene pedig jó súlyos.

A hétköznapi szerkezetekkel (ami az én esetemben újdonság), azt akartam bemutatni, hogy Dev-országban milyen is egy nagy, epikus, kommersz hangzású anyag, amelyik kedves, szép dolgokról szól. Kérlek titeket, hogy ezt ne tekintsétek úgy, hogy 'eladtam magam', mert mindez engem is meglepett, és amolyan átmenetnek érzem a legutóbbi négy Devin Townsend Project lemez és a készülő musicalem, a Z2 között."
 
 


DEVIN TOWNSEND PROJECT - Epicloud
(09/24 - InsideOut)

01 Effervescent!
02 True North
03 Lucky Animals

04 Liberation
05 Where We Belong
06 Save Our Now

07 Kingdom

08 Divine
09 Grace

10 More!
11 Lessons
12 Hold On
13 Angel

A Deluxe verzió 2. CD-jének tartalma:
01 Believe (demó)
02 Happy Birthday (demó)

03 Quietus (demó)

04 Heatwave (demó)

05 Love Tonight (demó)
06 The Mind WASP (demó)
07 Woah No! (demó)

08 Love And Marriage (demó)

09 Socialization (demó)

10 Little Pig (demó)

 

Hammer TV

 
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
2021. november 29. (hétfő) 14:13

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part II.-hoz, a 2019-es lemezük második részéhez. Akárcsak az első Alchemy lemezt, az újat is Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween gitáros) produceri irányításával rögzítette a melodikus, progos metal csapat, a keverés és a maszter is Roland munkája. Tony Hernando gitáros szerint az új anyag súlyosabb és komorabb hangulatú lett: "Mindenki ismeri a régi mondást: 'Egy második rész sosem olyan jó, mint az első...',  de őszintén szólva, azt hiszem, hogy ez a lemez kivételnek számít. Roppant erős dalok gyűjteménye ez, különféle elemekkel kiegészítve, amelyek összességében ismerőssé, mégis mássá teszik ezt a második részt. Minden album varázsa az egyediségében rejlik, és végső soron ez volt a célunk: az, hogy ne ismételjük...

BETHLEHEM - Onielar énekesnő teljes mellrákkezelésen esett át
BETHLEHEM - Onielar énekesnő teljes mellrákkezelésen esett át

A német black metal színtéren 1997 óta aktív Darkened Nocturn Slaughtercult alapító gitárosa/énekesnője, aki egyben 2014 óta a Bethlehem énekesnője is, Onielar a közösségi...

ESCAPE MY SHADOWS - Klippel a fiatal metal ötös harmadik dala: Látszat
ESCAPE MY SHADOWS - Klippel a fiatal metal ötös harmadik dala: Látszat

Hamarosan megjelenik a fiatal srácokból álló modern metalos Escape My Shadows bemutatkozó albuma, a Minden szóval, harmadik előzetesként pedig itt a klippel kísért Látszat daluk. "Mi...

IMÁGÓ - Klippremier: Lapot a húszra
IMÁGÓ - Klippremier: Lapot a húszra

A februári számunk extra CD-mellékleteként jelent meg az Imágó zenekar első nagylemeze, és annak második dalához - Lapot a húszra - készült el a csapat friss klipje. "Minden...

MINA - Új videoklip a nyíregyházi triótól: Fődút
MINA - Új videoklip a nyíregyházi triótól: Fődút

2022 tavaszára várható a nyíregyházi Mina második nagylemeze, a Vadgender, az új klipjük azonban még a tavasszal kiadott Kár beléd lemez Fődút dalához készült el. Máris...

PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS