LORD 40 - KALAPÁCS 30/50 - A teljes életművek újra kaphatók!

Rekordok könyvébe illő újrakiadás-cunami

2012. szeptember 5. (szerda) 15:40

Szeptember 14-én Kalapács József ünnepli 50. születésnapját és 30. előadói jubileumát a Pecsában, egy nappal később ugyanott pedig a Lord zenekar a működésének 40. évét.

A kerek évfordulókra a két előadó jelenlegi kiadója, a Hammer Records újra hozzáférhetővé teszi CD-n és DVD-n Kalapács József összes jelenlegi és korábbi zenekarával készült albumát, továbbá a teljes Lord diszkográfia is megvásárolható lesz - mindkét esetben először a jubileumi koncerten!

Hivatalosan szeptember 17-én hétfőn kerül majd a boltokba a két életmű-sorozat, de a legnagyobb rajongók már a jubileumi koncerteken beszerezhetik az CD-s újrakiadásokat.

Minden kiadvány egységes arculattal, az eredeti borítók felhasználásával, de dalszövegekkel, archív fotókkal, sajtóanyagokkal kiegészítve jelenik meg, a kiadványok többségén bónuszdalok, videóklipek is találhatók - jó néhány igazi ritkaság is előkerült.

Az eredeti hangfelvétel tulajdonosokkal - Hungaroton, Sony Music, LMS Records, Premier Art Records, Manu Art - létrejött licence-megállapodások alapján minden anyag digitális kiadáshoz korszerűsített verzióban került CD-re!

A LORD életmű-sorozatban újra megjelenik:


Big City Lights (1985) - az eredetileg csak Ausztriában, Berger István kiadásában megjelent legelső Lord album, most először hivatalos CD-n, kijavítva az 1994-es félhivatalos újrakiadás tempó- és hangzáshibáit.

Az eredeti mesterszalag alapján újramaszterizált CD-t mindenki ajándékba kapja, aki a jubileumi koncertre jegyet vált - de önállóan is forgalomba kerül.


A Hungaroton kiadású Lord albumok: a Szemedben a csillagok(1988) az összes korai Lord kislemez dallal, a Ragadozók(1989) a Be The Light angol nyelvú kislemez dalaival, a Lord 3 (1990) az Egyedül klipjével, a Lord 2002 pedig az album 3 számos előzetesével egészült ki.
 


A '90-es években Pohl Mihály énekes tartotta életben a Lord zenekart, az ekkor készült Olcsó és ügyes stúdióalbum (1993) és az 1996-os Live I.-II. album igazi csemege a gyűjtőknek. Előbbi 19 éve volt utoljára kapható, és a mostani kiadáson egy kiadatlan bónuszdal is szerepel, a koncertanyagból pedig csak az első rész jelent meg kazettán, még a '90-es évek közepén.
Mindkét anyag a Vida Ferenc-féle LMS Records hozzájárulásával jelenhet meg most újra! 
A Lord zenekar és a Lord-butik közös gondozásában napvilágot látott 2006-os Kifutok a világból utolsó darabjai ugyan még kaphatók, ám a 2012-es verzió érdekessége a bónusz DVD, amelyre a korábban limitált példányszámban megjelent '35 éves koncert' DVD, valamint a Kifutok a világból lemezbemutatójának felvétele is felkerült.

A Lord sorozatból hiányzó 'Az utca kövén' albummal kapcsolatban is előrehaladott tárgyalások folynak és természetesen továbbra is kapható a 2009-es dupla válogatásalbum, a Szóljon a Lord!, valamint a 2010-es Örökké lemez is a sitkei bónusz DVD-vel.

Az újrakiadásra került Lord anyagokat itt rendelheted meg a metalshop.hu-nál.
A KALAPÁCS életmű sorozatban újra megjelenik:


Az eredetileg a Hungaroton gondozásában kiadott összes 'Kalapácsos' klasszikus Pokolgép album
- az első magyar heavy metal album, a Totális Metal (1986) az összes korai kislemezdallal, melyek közül három szám (Maszk, Sátán, Heavy Metal) most először kerül CD-re!
- a Pokoli színjáték (1987) a Koncert albumról származó élő verziókkal
- az Éjszakai bevetés (1988) szintén koncertdalokkal és egy archív koncertvideóval
- a Metal az ész pedig az eredeti bónuszdalokkal, koncertfelvétellel és klippel.

Igazi csemege az 1995-ös régi Gép összeállás koncertfelvétele, Az utolsó merénylet, amit eredetileg a Sony gondozott. A Kalapács József, Kukovecz Gábor, Nagyfi László, Pazdera György, Tarcza László ötös mellett Rudán Joe, Paksi Endre és Gyenizse András is szerepel ezen a felvételen.
A hosszú ideje nem kapható CD és a limitált példányszámú VHS anyag most CD+DVD formátumban kerül forgalomba!


Az újrakiadásra került Pokolgép anyagokat
itt rendelheted meg a metalshop.hu-nál.


Az Omen három korai Hungaroton kiadású albuma is CD-re kerül
- a Feketében (1991) most először jelenik meg az ezüstös korongon, kiegészítve a lemez mindhárom klipjével és a Koncert albumról származó élő verziókkal
- a Brutális tangó (1992) már régóta nem kapható CD-n, ez is koncertváltozatokkal egészült ki
- az Anarchia (1993) album is élő felvételekkel egészült ki.

Az egyetlen Premier Art gondozású album, a Müller Péter Sziámi szövegeivel készült, kísérletezősebb hangvételű 1997-es Idegen Anyag egy elfeledett gyöngyszem, akárcsak az albumhoz készült, de lényegében dobozban maradt Híd videóklip, amelyben a Bódy Gábor féle Psyché film részletei is felbukkannak. Az album és a klip most újra begyűjthető CD-n.

Az újrakiadásra került Omen anyagokat itt rendelheted meg a metalshop.hu-nál.


1996-ban - lényegében a későbbi HARD zenekar előfutáraként - Kalapács József egy szólóalbumot is kiadott Mirkovics Gábor és Csillag Endre - Edda muzsikusok - dalaival, valamint Paksi Endre (Ossian /Wellington) szövegeivel - most ez az album is megjelenik újra, limitált példányszámban!

Az Omen zenekar Jelek és Koncert albumai, a Pokolgép - Koncert lemezének pár évvel ezelőtti újrakiadása, továbbá a Hammer Records gondozásában megjelent teljes Kalapács és Hard zenekari albumsorozat, valamint a Kalapács és az Akusztika speciális anyaga továbbra is elérhető.


A HARD lemezeit itt rendelheted meg a metalshop.hu-nál.


A Kalapács lemezeket itt rendelheted meg a metalshop.hu-nál.
www.metalshop.hu

www.lordzenekar.hu

www.lordinfo.hu

www.kalapacs.net


www.omen.hu

 


Meghatározó pillanatok - az újrakiadásokkal kapcsolatos szerződések aláírása:Reisz Ildikó (Hungaroton) és Cselőtei László (Hammer Records)
Vida Ferenc (LMS Records) és Hartmann Kristóf (Hammer Records)
Szarka Joseph (Sony Music) és Cselőtei László (Hammer Records)

 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS