QUEENSRYCHE - Borul a bili, a dobos Scott kipakolt...

Geoff Tate nem egy higgadt metal arc...

2012. július 11. (szerda) 09:24

Miután a Queensryche június 20-án bejelentette, hogy megválnak Geoff Tate énekestől, és a jövőben a Crimson Glory éléről is ismert Todd La Torre-ral folytatják a zenekari tevékenységet, Tate a Rolling Stone-nak adott interjújában részletesen elmesélte a háttérsztorit, ahogy ő látja.

A kirúgott énekes pert is indított volt társai ellen, akik a jövőben is a Queensryche nevet szándékoznak használni, és július végén az egyik főbandaként már fel is lépnek a minnesotai Halfway Jam-en. A 3 napos fesztiválon olyan csapatok játszanak még, mint a Blackfoot, a Stryper, a Lynch Mob, a Bang Tango és az Enuff Z'Nuff, többek között.
 


Július 9-én Michael Wilton gitáros, Eddie Jackson basszer és Scott Rockenfield dobos egy ellenkeresetet nyújtott be a bíróságon, amelynek részletei felbukkantak már a neten is. A három Queensryche zenész a keresetében azt fogalmazta meg, hogy Tate eltávolítása abszolút jogszerű volt, az alapját pedig az képezte, hogy a volt énekes, valamint felesége, aki a zenekar korábbi menedzsere, az utóbbi évek során maximálisan átvette az irányítást, mindenféle döntésből kizárva a többieket. Amikor ezt megelégelték, és egy új menedzsmentet akartak a csapatnak, Tate erőszakosan lépett fel velük szemben, és ezek után nem maradt más választásuk, mint új énekest keresni.

Wiltonék azt is részletesen megfogalmazták, hogy hiába írtak zenéket az utóbbi albumokhoz, ezeket Tate visszautasította, és bizonyos régi dalokat sem volt hajlandó elénekelni, sőt, ezeket ostobának minősítette. Amikor Scott Rockenfield jelezte a Tate házaspárnak, hogy egy cég szívesen készítene animációs filmet az 1988-as Operation: Mindcrime albumhoz, a menedzsment átvette a kapcsolattartást a céggel, kizárva a többieket a tárgyalásokból, majd megállapodást kötött a hátuk mögött. A cég által átutalt pénzhez egyedül Geoff Tate férhetett volna hozzá.

A három zenész azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Susan Tate korábbi szakmai tapasztalata abból állt, hogy volt férjének szerződés nélküli helyi csapatánál menedzserkedett. A Queensryche utóbbi három albuma egyre gyászosabb eredményeket produkált, az Operation: Mindcrime 2 150 ezer, az American Soldier 60 ezer, a legutóbbi Dedicated To Chaos pedig már csak 20 ezer példányban kelt el. Wiltonék szerint Tate csaknem messianisztikus elkötelezettséget mutatott a gyenge fogadtatású dalok és albumok iránt, és nyilvánosan hangoztatta ellenérzését az iránt a metal hangzás iránt, ami korábban a Queensryche-ot ismertté tette. És persze azt sem felejtették megjegyezni, hogy Geoff Tate nem is volt alapítótagja a Queensryche-nak, már azután érkezett a csapatba, hogy a debütáló Queen Of The Reich EP dalai megszülettek.Scott Rockenfield dobos egy külön állásfoglalásban is részletezett néhány közelmúltbeli eseményt:


"Miután Geoff és Susan Tate elkezdte irányítani a bandát (2005-től), Geoff Tate csakis azt a zenét támogatta, ami neki tetszett. Ez azt jelentette, hogy amivel Michael, Eddie és jómagam előálltunk, sosem került befejezésre. Geoff Tate lényegében a barátaival írt zenéket, akik közül sokan nem is voltak profi muzsikusok.

Vannak olyan témák a számítógépemen, amiket Eddie, Michael és jómagam komponáltunk, és az adatok időpontjából világosan látható, hogy 2010-ben tucatjával írtunk hard rock dalokat, amelyekre Geoff el is kezdett énektémákat kidolgozni, de végül ezek befejezése az érdeklődésének hiányában elmaradt. 2010 végén irányt módosított és csakis egy pop-hangzású CD elkészítése érdekelte, ami azt jelentette, hogy olyan dalok iránt mutatott érdeklődést, amit a barátai írtak. Közülük többen is hajléktalanok, és Geoff házában élnek.

Kezdettől fogva én voltam a Queensryche koncerteken alkalmazott háttérzenék, vetítések, számítógépes anyagok fő technikusa, producere, szerzője. Amit a színpadmenedzserünk és monitortechnikusunk, Kelly Gray állít, miszerint ő és Geoff Tate végzett el minden munkát, az hamis állítás. A Q2K lemez (2000) idején került Kelly Gray a bandába, gitárosként, továbbá producerként és keverősként is. A produceri és keverési munkához sok minden szükséges, és Kelly Gray jól végezte a feladatát. Azonban teljesen alaptalan az az állítás, hogy ő és Geoff Tate írták volna meg a komplett lemezanyagot. Kellyvel sok-sok héten át dolgoztam a házi stúdiómban, és közben egy jó adagnyi dalt írtunk, akárcsak Michael Wilton és Eddie Jackson.

Geoff Tate folyamatos támadásai és dühkitörései egyre súlyosabb károkat okoztak a Queensryche névnek. Amikor 2000-ben zenekari megbeszélést tartottunk a következő CD-vel kapcsolatban, és nem tetszett neki néhány felmerült téma, kiviharzott a megbeszélésről, előbb azonban egy széket hajított keresztül a helyiségen.

2007-ben történt, hogy valami feldühítette Geoff Tate-et, aki az öltözőben odajött hozzám, a laptopomat odacsapta az asztalhoz, majd arcon vágott, leköpött és nagyjából 15 percen keresztül össze-vissza lökdösött a helyiségben.

2011-ben egy alkalommal megbeszélést tartottunk az öltözőben annak kapcsán, hogy régi dalokat kéne játszanunk, például a Queen Of The Reich-ot. Geoff Tate nagyon ideges lett és végül azt ordította, hogy 'Soha NEM fogom játszani ezeket az ostoba számokat!' Aztán kiviharzott. Azóta nem is engedélyezte, hogy eljátszhassuk ezeket a dalokat.

2012. április 14-én a brazíliai Sao Paulo-ban Geoff Tate erőszakosan megtámadta hármunkat a színpadon, közvetlenül a koncertkezdés előtt. Geoff Tate azt állítja, hogy a következőket mondtam neki: 'Kirúgtam a családodat és most téged is ki foglak rúgni'. Ez színtiszta hazugság, számos tanú igazolhatja.

Az utóbbi pár hónapban a Geoff Tate-tel tervezett utolsó Queensryche koncertek alkalmával számos alkalommal becsmérelte a közönséget és többször szólt nekünk is, hogy maradjunk tőle távol, különben újra ránk támad.

Április 14-én, Sao Pauloban, az öltözőben tartottunk egy megbeszélést, Geoff Tate kérésére, és mi megkérdeztük, hogy mi a helyzet az Operation: Mindcrime megfilmesítésével. Azt felelte, hogy erről a témáról semmit sem tud. További kérdéseinkre végül azt válaszolta, hogy 'Igen, megállapodtam a sztori jogait illetően, és ez a szerződés velem köttetett. A zenekar tagjai ezzel abszolút nem értettek egyet, hiszen bármi, ami a Queensryche zenéjéhez, felvételeihez, CD-ihez, DVD-ihez, videóihoz satöbbihez kapcsolódik, az a Queensryche tulajdona, és egyetlen zenekari tagnak sincs joga ahhoz, hogy egymaga szerződéseket kössön, vagy ajánlatokat fogadjon el.

Azon a napon este 11 óra 5 perc táján értünk a még lefüggönyözött színpadhoz, nagyjából 10 perccel a buli kezdése előtt. Épp felmásztam a dobemelvényre, amikor Geoff Tate odajött a dobcucc elé és arcon köpött, miközben durvaságokat kiabált nekem. Aztán a dobcuccomat lerántotta az emelvényre, ami a koncertkezdés csúszását eredményezte. Ezután Michael Wilton erősítői mögött odament Michaelhez, akit szintén obszcén kifejezésekkel illetett, majd behúzott neki egyet. Erre lemásztam az emelvényről, hogy segítsek Michaelnek, és mondtam Geoffnek, hogy fogja vissza magát. Erre ő továbbra is durva dolgokat üvöltözött, majd mindkettőnket leköpte, közben pedig kétszer is belecsapott az arcomba.

Ekkor hátrébb léptem és a biztonsági emberek segítségét kértem. Geoff közben továbbra is üvöltözött, köpdöste a zenekar tagjait, és üldözött minket a színpadon. A biztonságiak közbelépése sem segített, Tate ellenállt nekik és folytatta az üldözésünket, a fenyegetésünket. Végül a turnémenedzserünk, Orlando Scott 'Fozzy' O'Hare a színpad bal oldalára kísérte. Pár percen át igyekezett lecsillapítani, de aztán Geoff  visszatért és folytatta a köpködést, a káromkodást. Igyekezett közelebb kerülni, hogy tovább támadhasson. Végül a helyi biztonságiak képeztek sorfalat köztünk. Ez még aztán eltartott 20-25 percig, így kénytelenek voltunk csúszni a programmal. Michael Wilton közben jegelni kezdte az arcát, hogy minimális legyen a duzzanat...

Pár perccel a kezdés előtt Geoff azt mondta Orlando Scott-nak, hogy legközelebb Eddie Jacksont fogja megtámadni, és hogy a buli közben velem is 'szórakozni' fog... A koncert közben Geoff folytatta a tagok és a felszerelésük köpködését, amit a több, mint 2 ezer rajongó is tisztán láthatott, és ami nagyon kényelmetlen helyzetet eredményezett a csapat számára is.

A koncert közben Orlando Scott azt javasolta, hogy amint vége a bulinak, azonnal menjünk ki a színpadról és távozzunk a helyszínről, megelőzve a további támadásokat. Amiatt is aggódni kellett, hogy a színpadon támad ránk, a végső meghajlás alatt. Végül biztonságban visszaérkeztünk a hotelbe, és azt a tanácsot kaptuk, hogy a másnapi hazaindulásig maradjunk a szobáinkban. Geoff végül egy másik géppel repült haza Orlando Scott tanácsára, ami 2500 dolláros extra kiadást jelentett. Miközben a koncert helyszínéről a szállodába tartott Geoff Tate, azt mondta Orlando Scott-nak, hogy szóljon nekem, miszerint kib...ottul maradjak távol tőle.

Geoff Tate folyamatos közönye az eredeti Queensryche zene iránt, valamint a régebbi Queensryche zenék ellőadása iránt, végeredményben kárt okozott a Queensryche márkanévnek. Fenyegetőzései és támadásai komoly stressznek tették ki a tagokat és a stáb tagjait. Geoff Tate már nem utazhatott a zenekarral, nem szállhatott meg ugyanabban a hotelben, nem vehetett részt a zenekari interjúkban, és biztonsági emberekkel hagyhatta el a koncertek helyszínét. Ez egy komoly károkat okozó üzletvitel és végeredményben nem maradt más választása a zenekarnak, mint nélküle folytatni a munkát."
 

Hozzászólások

[010477]
edina37
ha már todd olyan bandában énekel mint a crimson glory, akkor nem lehet rossz hangu énekes. azért, szurkolok todd la torre-nak, h sikerüljön beválni a qeensryche-ba. sok sikert todd!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
2021. május 11. (kedd) 18:34

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja, amelynek második előzetese egy Amon Amarth átirat, a klippel kísért Raise Your Horns. Az új lemezen összesen négy feldolgozás lesz, az Amon Amarth mellett Queen, AC/DC és Iron Maiden nótákat is rögzített a csapat. "A Raise Your Horns egy igazán különleges feldolgozás számunkra. Most először volt dolgunk egy olyan dallal, amelyben az énekhang következetesen mély, hörgős tartományban helyezkedik el. Hagen itt átvette a fő éneket, Inga magas, szinte orkesztrális hangsúlyokat tett oda, Sly pedig Jannal együtt hozta a kórust. Ez egy olyan nóta, ahol egy 'igazi' riff  mutatja az utat, ami rengeteg rakkatakkát és basszuséneklést eredményezett. Nagyszerű szerzemény ez az Amon Amarth-tól, örömmel hajtunk fejet előttük."  ...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS