G3 - Joe Satriani, Steve Vai és Steve Morse Budapesten!

Augusztus elsején fognak megőrjíteni minket

2012. március 22. (csütörtök) 07:52

8 év után újra visszatér Budapestre a G3 turné!
2004-ben Joe Satriani és Steve Vai a King Crimson gitárosát, Robert Frippet hozta el hozzánk, idén pedig a Deep Purple és a Dixie Dregs mesterével, Steve Morse-szal jönnek Budapestre.

"Augusztus 1-jén a Budapest Aréna színpadán játszik a G3 formáció, amely napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja majd be virtuóz gitárjátékát. A koncert 3 különböző zenekar előadásából áll majd, melyek egyenként 40-45 percig tartanak majd, a végén pedig jön a közös G3 Jam. 

A G3-at Joe Satriani alapította 1996-ban. Kezdetektől fogva számos fantasztikus gitárművészt vonultatott fel: Steve Vai, Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli John Roth, Michael Schenker, Adrian Legg.

Jegyek már mától kaphatók a Ticket Express jegyirodában és az Eventim hálózatában.


Steve Morse

Steve Morse amerikai gitáros és zeneszerző. Leginkább a Dixie Dregs alapítójaként ismert, valamint a Deep Purple tagja már 1994 óta. Virágzó szólókarrierje mellett egy rövid ideig a Kansas-szel is dolgozott a ’80-as évek közepén.
A világ egyik legkeményebben dolgozó gitárosaként tartják számon. Ismert sokrétű zeneszerzői készségeiről és virtuóz játékáról is. A Guitar Player magazin 5 éven keresztül a legjobb gitárossá választotta. John Petrucci az egyik legnagyobb hatású gitárosként idézi őt.
Morse hosszú évek során bizonyította zsenialitását. 47 album után továbbra is feszegeti a zenei határokat.
Steve Vai

A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai lélegzetelállító tehetségként ismert a rockvilágban. Kezdve talajrengető Passion and Warefare albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Vai a Berklee-n végzett 1979-ben és 2000-ben a zene doktorává avatták.
Először 1980-ban lépett reflektorfénybe Frank Zappa gitárosaként. Vai kitörölhetetlen zenei hatása szólókarrierjének ideje alatt következett be. Vait karrierje során nagyban inspirálta mély spirituális elkötelezettsége, melyet a zenéjében tökéletesített.

'A legfontosabb dolog az életemben, hogy megpróbáljam elérni a lelki egyensúlyt, mert minden abból ered' – magyarázza. Egyik legfontosabb jótékonysági tevékenységét a Make A Noise Alapítványnál fejti ki, amelyet Richard Pike-kal alapított még 1988-ban. A szervezet célja hangszerek és zenei tanulmányok finanszírozása fiatal tehetségek számára.
Vai a NARAS-ban (National Academy of Recording Art and Sciences) végzett munkáját is nagyon fontosnak tartja, ahol nemrégiben igazgatósági tagnak is megválasztották.
Joe Satriani

Korunk egyik legnagyobb gitárhőse, mind a szakma, mind a közönség egybehangzó véleménye szerint. A '80-as évek második felétől aktív amerikai gitáros eddig 11 stúdióalbumot jelentetett meg, de a sorlemezek mellett koncertalbumok és válogatások teszik teljessé az eddigi életművet.
Satriani turnézott többek között Mick Jaggerrel, de a legendás Deep Purple zenekarral is. A gitáros tanítványai közé tartozott Kirk Hammett (Metallica), Steve Vai és Larry LaLonde (Primus).

20 év telt el azóta, hogy a gitárfenomén sokkolta a világot Not of This Earth című bemutatkozó lemezével. Satrianinak álomszerű karrierje van. A sorozat a tanárként megszerzett hírnévvel kezdődött és a legnagyobb gitárosként folytatódott. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy jelöléssel, 3 platina DVD-vel, a történelmi G3 formációval a háta mögött Satriani egy példa nélküli személyiség.
Hogy miért? Mert ez több mint gitárjáték." 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS