DIRTY DOGS - Pénteken segíthetsz a Tappancsnak!

Saját szavaikkal a Fekete mámor album

2012. március 22. (csütörtök) 11:34

A jól sikerült tavalyi akción felbuzdulva újra jótékonykodnak a tatabányai kutyák. A Dirty Dogs a március 23-i, pénteki koncertjén ismét a tatabányai Tappancs Állatotthon megsegítésére zenél.
A csapat második albuma Fekete mámor címmel jelent meg tavaly, és a CD-n is beszerezhető anyagra felkerült a kutyák első anyaga is, a 2009-es Kutyaként élsz, teljes egészében. A pénteki koncert kapcsán a kutyák a saját szavaikkal is elcsaholják, hogy miről szólnak a Fekete mámor dalai."Kedves Barátaink!
Március 23-án zenekarunk ismét itthon, Tatabányán, a Roxxy Music Café-ban játszik! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel másodjára is megrendezzük a gyűjtőakciónkat:
Az egész este folyamán a szintén tatabányai Tappancs Állatotthonban élő kutyatestvéreinknek fogunk adományokat gyűjteni! Most sem pénzgyűjtésről van szó, hanem olyan hasznos dolgokról, mint elsősorban kutyaeledel, továbbá tisztítószerek, takarók, pokrócok, tálak, esetleg játékok az ebeknek! Az adományaitokat belépéskor adhatjátok majd le!
Tudjuk, hogy továbbra sem jártok túl gyakran kutyakajával bulizni, de tegyetek ezúttal is kivételt, legyetek szívesek!
Bármilyen apróság jól jön, hiszen ha sokan hoztok egy-két dolgot, az már összességében nagy segítség lehet! Tavaly több, mint 150 kg kutyaeledelt sikerült gyűjtenünk, nem beszélve a sok egyéb adományról, ami remek - de idén túl szeretnénk ezt túlszárnyalni!
A gyűjtéshez idén csatlakozott a Black Jack zenekar is, ők nyitják majd az estét a másnapi munkanap miatt kb. 21.00-kor - majd utánuk mi csapunk a húrok közé!
Vendégünk lesz Várhegyi Balázs gitáron, aki zenekarunk ötödik tagjaként működik már jó ideje, valamint Atesz fia, Bence, szintén gitáron! Most először játszik majd apa és fia együtt, egy színpadon!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és kutyabarátot!
Vaúúú!!!" - Kutyák


DIRTY DOGS (b-j):
Szrogh Atesz gitáros
Heitekker Dávid basszusgitáros + vokál
Sáradi Tamás énekes
Szász "Szoszo" Attila doboswww.dirtydogs.hu

Dirty Dogs - Facebook

 DIRTY DOGS - Fekete mámor

01. Fekete mámor
02. Itt van az idő
03. Ez így van rendjén
04. Nem szólok rád
05. Mint a jég
06. Esküdj vérrel
07. Én láttam...
08. Szemtől szemben
09. Túl a falakon„Nem szeretem túlságosan megmagyarázni a dalszövegeket, mert elég érthetőek ahhoz, hogy ne legyen erre szükség, de elég többértelműek ahhoz, hogy bárki beillessze őket a saját környezetébe. Az két külön dolog, hogy engem mi ihletett meg és valakinek mit mond a dal. Semmi bajom azzal, ha másképp értelmezik a szöveget, mint ahogy én gondoltam eredetileg, hiszen elsősorban nem magamnak írom őket.” - Sáradi Tamás.

„Zeneileg továbbra is maradtunk az ösztönös vonalon, a stúdióban nem használtunk semmilyen trükköt a feljátszásnál, sem a keverésnél. A cél az volt, hogy a koncerteken ugyanígy megszólalva tudjuk eljátszani a dalokat, mégis visszaadva azok hangulatát, mondanivalóját. Reméljük, sikerült!" - Szrogh Attila.FEKETE MÁMOR


Tomi:
"A Fekete mámor kiváló címadó dala lett a lemeznek. Tele érzelemmel - jelen esetben haraggal... - és az ebből fakadó energiával. De mindez jellemző az összes dalra. Előfordul, hogy az ember nem jókedvéből indul neki az éjszakának és tömi magát tele mindenfélével, ami javíthat a hangulatán, de bármit is tesz, nem hagyja nyugodni az, ami útnak indította. Valami ilyesmit fogalmaz meg a 'fekete mámor' kifejezés.
Maga a dal pedig arról az állapotról szól, amikor már semmi értelmét nem látod annak, hogy elmond a véleményed, vagy hogy kérdéseket tegyél fel, mert sehonnan nem kapsz egyenes választ. Ekkor kell egy kicsit kikapcsolni és nem törődni semmivel, nehogy becsavarodj!"

Atesz: "Két dal merült fel nyitónóta gyanánt, és a punkos vadsága meg a sodró lendülete miatt esett a választásunk erre. Nem bántuk meg!"
ITT VAN AZ IDŐ


Tomi: "Ha keményen dolgozol valamiért, és eljön az ideje, hogy élvezd az eredményét, akkor ünnepelni kell. Embere válogatja, ki hogyan teszi ezt, de az közös mindenkiben, hogy ilyenkor egy kicsit önzővé válik. Csak azzal foglalkozunk, hogy végre lazíthatunk egy kicsit, hogy fellélegezhetünk... Sem a barátok, sem az ellenségek nem számítanak, és nincs is ezzel semmi baj. Ez így van rendjén."

Atesz: "Egyértelmű volt, hogy ehhez készítjük az első klipet, mert ahogy elkezdtük játszani a koncerteken, egyből beindult rá mindenki. Jó kis basszus kiállás, wah-pedálos átvezető a szóló előtt és fogós refrén... ezek az erősségei."


DIRTY DOGS - Itt van az idő (a 2011-es Fekete mámor albumhoz)

ÉN SEM VAGYOK MÁS

Tomi: "Ez a dal a bűntudat elhessegetéséről szól. Nem tagadva a bűnöket, sőt… és ha elnézzük ezt a rohamosan változó világot, gyakran felmerül a kérdés, hogy mi lehet ma még igazán szégyellnivaló, amikor vezetők és egykori nagy példaképek veszítik el a hitelességüket."

Atesz: "Zeneileg tőlünk szokatlan témával indul, amely aztán visszatér a két verze között, és a végét is ez zárja le, így egy kissé fura keretet adva a nótának."
NEM SZÓLOK RÁD


Tomi: "Ez az a szöveg, amit nemigen kell magyarázni. Meglehetősen egyértelmű, hogy a féktelen bulikról szól, és az is, hogy nem babazsúr zajlik... Egy hosszú éjszaka után született a szöveg nagy része, hazafelé baktatva a Roxxy Music Cafe-ból. Kész csoda, hogy vannak benne összefüggő sorok!" (nevet)

Atesz: "A gitár-basszus riffelést agresszív tamozás támasztja alá végig a verzék alatt. A refrén viszont tipikus rock'n'roll, már csak a zongora hiányzik belőle..."
MINT A JÉG


Tomi: "Amikor mindennél jobban szeretnél kitörni a hétköznapjaidból, amikor változtatni akarsz az életeden, akkor nem érdemes sokáig habozni. Azonban ha úgy döntesz, hogy lépsz, akkor mindent el kell dobni, ami az addigi életedhez köt. Csak így újulhatsz meg igazán."

Atesz: "Zeneileg is nagyon nyers, hideg hangulatot áraszt ez a dal, így igazán jól kapcsolódik a szöveghez. Koncertnyitónak is tökéletes!"


DIRTY DOGS - Mint a jég (koncertfelvétel)
ESKÜDJ VÉRREL

Tomi: "A végtelen várakozásról szól, amikor szinte az őrületbe kerget a csend, amikor minden perc egy órának tűnik. Néhány nap alatt mintha egy élet telne el várakozással és ürességgel, de ha úgy érzed, megéri, akkor ki kell bírni, bármilyen nehéz."

Atesz: "Ez a szám készült el legkorábban az első album után és a vendégénekeseknek, azaz Kun Anitának (Ideas), Mayának (Cross Borns), valamint Mikus 'Tass' Tamásnak (Agregator) köszönhetően igazán monumentálisra sikeredett. Ezúttal is köszönjük nekik!"
ÉN LÁTTAM...


Tomi: Ez a dal a barátságról szól, azokról, akik odébbállnak valami jobb reményében, de félúton eltévednek és nem feltétlenül fizikai, térbeli értelemben. Ebben a dalban a „visszafordulás” talán inkább változást jelent, visszatalálni önmagunkhoz és sohasem késő elkezdeni, ha úgy érezzük, hogy szükség van rá. A barátok nem olyanok, mint a nők. Ha elismered, hogy hibáztál és bontasz egy „békesört” általában hamar megbocsátanak, de nem szabad visszaélni a türelmükkel.

Atesz: Az egész dal végig kötött, katonás ritmusait a középrész döngölése még súlyosabbá teszi. Ütős koncertdal!"


SZEMTŐL SZEMBEN


Tomi: "Néha előfordul, hogy ki kell állnunk, megküzdeni azért, ami fontos nekünk. Az ember - már aki - egész életében igyekszik elkerülni a konfliktusokat, de előbb vagy utóbb jön valaki, aki mellett nem tud elmenni. Ilyenkor nincs mese, ki kell állni és megküzdeni. Ahogy a dalból is kiderül, ilyenkor talán az a legfájdalmasabb, ha az illető nem idegen számunkra."

Atesz: "Motörhead-ízű nóta, amolyan agresszív, fejjel-a-falnak típusú, a középrésznél basszus-, dob kiállással, tekerős szólóval. Igazi sodró koncertdal, ezt is imádjuk játszani!"

Dávid: "Külön felhívnám a figyelmet a zseniális, monumentális, epikus jellegével már-már zavarbaejtően profinak tűnő, ám mégis szerethetően emberi basszusszólóra! Életművem csúcsán vagyok, úgy érzem - oh yeah!" (nevet)
TÚL A FALAKON


Tomi: "A 'Túl a falakon' egyértelműen a rabságról szól, amiből persze sokféle létezik a világon. Otthon is lehetsz börtönben, de a börtönben is lehetsz otthon. Sokféle emberrel folytatott bensőséges beszélgetések alapján gondolom azt, hogy elég sokan élnek az otthonnak nevezett környezetükben úgy, hogy valójában láncon érzik magukat. Nem akarnak, vagy egyáltalán nincs is lehetőségük változtatni a helyzeten."

Atesz: "Szaggatott gitártéma, tamos kezdés és lágy basszusjáték jellemzi. Maya ebben a dalban is szerepet kapott, nagyon szépen belesimul, de mégis érezhető és erőteljes. Köszönjük neki! A végén szép lassan elhalkul a szám, nyitva hagyva egy kaput a folytatáshoz." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LINDEMANN - Videópremier a májusi moszkvai koncert DVD-ről: Home Sweet Home
2021. május 7. (péntek) 18:25

Azt már november óta tudjuk, hogy két album után befejeződött a Rammstein énekes Till Lindemann, valamint a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgren együttműködése, viszont kijön még egy koncertanyaguk május 21-én, a 2020. március 15-én Moszkvában rögzített Live In Moscow DVD, Blu-ray, 2CD. A bulit 30 HD kamerával rögzítették, a kiadvány friss előzetese pedig a Home Sweet Home nóta felvétele. Till és Peter 2015-ben adta ki a Skills In Pills lemezt, 2019 őszén pedig megjelent az utódja is, az F & M (Frau & Mann). Till Lindemann továbbviszi a Lindemann nevet, de más társakkal.   www.facebook.com/Lindemann LINDEMANN - Home Sweet Home (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Blut (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Praise Abort (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Allesfresser (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről)...

YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door
YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door

Parabellum címmel július 23-án jelenik meg az új Yngwie Malmsteen album, első előzetesként pedig már itt is van a szöveges videóval kísért Wolves At The Door dal. Yngwie legutóbbi...

MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down
MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down

2018-ban jelent meg Myles Kennedy első szólólemeze, a Year Of The Tiger, de a folytatás sem várat magára sokáig, a The Ides Of March című album május 14-én lát majd napvilágot. Friss...

HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order
HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order

Two For A Lie címmel május 21-én jelenik meg az ex-Accept, Victory gitáros, Herman Frank ötödik szólólemeze, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Teutonic Order dallal lehet...

SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS