BALATONI BOLI - Az elhunyt zenész búcsúztatása

Az est bevételét Boli édesanyja kapja meg

2012. március 20. (kedd) 10:07 | utoljára módosítva: 2012. március 20. (kedd) 10:08

A február 26-án Indonéziában, Szumátra szigetén egy súlyos mérgezés következtében elhunyt VHK üstdobosra, Balatoni „Boli” Endrére emlékeznek zenésztársai március 27-én a Dürer Kertben. A 18 órakor kezdődő búcsúztatás egyben jótékonysági koncert is lesz, a szervezők az est teljes bevételét a zenész édesanyjának szánják.

"Boli dobosként és üstdobosként zenélt a Marina Revue, a Commando, a T-34, a Vágtázó Halottkémek (később Vágtázó Életerő), a Narco Polo, a Magura és a Világfa zenekarokban.
Sokan érezzük tehát magunkénak a gyászt, így egymástól függetlenül, de mindannyian arra jutottunk, hogy egy közös zenélés keretein belül búcsúznánk el barátunktól, ezzel egyben segítve az édesanyját, akire a költségek hárulnak Boli földi maradványainak hazaszállítása kapcsán. A Dürer Kert tulajdonosa felajánlotta a szórakozóhelyet a rendezvény lebonyolításához, minden segítséget, támogatást megadva. Az est folyamán a megemlékező műsorban fellépnek majd, barátai, egykori zenésztársai."

A Vágtázó Életerő is megemlékezik majd Boliról:
"Tudatjuk mindenkivel, aki érintve érzi magát, hogy üstdobosunk, Balatoni Boli megrázó halála után mind az április 27-i kiskunfélegyházi (Rocktár), mind az A38 hajón május 25-én és 26-án esedékes koncertjeink első számát egy Bolinak szóló zenei szertartásnak szenteljük, aki lelkünkben és a csillagokban most is velünk él.
Mindannyian zenéből jöttünk és zenébe röpülünk vissza - a zenében minden újra és örökké él!"

A Dürer Kertben március 27-én megrendezésre kerülő jótékonysági koncertről:

"Tervezünk adománygyűjtést, képaukciót, felolvasást, vetítést, közös zenélést és a szünetekben Boli kedvenc zenéit lehet majd hallgatni. Várunk szeretettel mindenkit, aki így szeretne megemlékezni a zenészről, a barátról, és egyben adományával hozzájárul a család megsegítéséhez.

A támogatói belépő ajánlottan 1000 Ft, de természetesen igazodunk mindenkinek az anyagi lehetőségeihez, hiszen elsősorban megemlékezünk. Minden szervező és fellépő a család segítségét szolgálja.

Részletek

Narco Polo 2012

Balatoni Boli 1998 és 2008 között a Narco Polo zenekarral számos koncertet adott. A 2008-ig vele együtt zenélő társai a tragikus eset kapcsán újra színpadra állnak, hogy megemlékezzenek barátjukról és segítsék a gyászoló édesanyát.

Korai Ütősök


A Korai Öröm zenekar tagjaiból álló Korai Ütősök a dobok hangjain szólnak Bolihoz.

Szónusz (VHK)


Szónusz zenei emlékezése a zenészbarátra.

Molnár Lujó (VHK; Cantara)

Molnár Lujó a Világfa, a Cantara és a VHK zenekarokban zenélt és alkotott együtt Bolival.

Világfa

Az egykori Világfa zenekar néhány tagjának zenei megemlékezése.

S.Varga Ilona, ALion

Fotográfus és barát. Elmondja személyes üzenetét Bolinak, és az est folyamán árverésre bocsátja három képét, melynek bevétele is az adományokhoz kerül. Ilona képeit vetítjük az este folyamán.

Közös zenélés


Az est befejezéseképpen közös zenélés Szabó Kristóf, a Korai Ütősök és a megemlékezők részvételével. (Hangszert hozzatok!)

Az este folyamán Balatoni Boli világjáró és koncert képeiből látható vetítés.További információk:

Kapunyitás 18 órakor. Az udvaron lehet gyertyát gyújtani. A műsor 20 órától kezdődik, hogy a hétköznapra és az alkalomra való tekintettel lehetőleg éjfélig az élő zenei fellépések befejeződhessenek.
"
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LINDEMANN - Videópremier a májusi moszkvai koncert DVD-ről: Home Sweet Home
2021. május 7. (péntek) 18:25

Azt már november óta tudjuk, hogy két album után befejeződött a Rammstein énekes Till Lindemann, valamint a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgren együttműködése, viszont kijön még egy koncertanyaguk május 21-én, a 2020. március 15-én Moszkvában rögzített Live In Moscow DVD, Blu-ray, 2CD. A bulit 30 HD kamerával rögzítették, a kiadvány friss előzetese pedig a Home Sweet Home nóta felvétele. Till és Peter 2015-ben adta ki a Skills In Pills lemezt, 2019 őszén pedig megjelent az utódja is, az F & M (Frau & Mann). Till Lindemann továbbviszi a Lindemann nevet, de más társakkal.   www.facebook.com/Lindemann LINDEMANN - Home Sweet Home (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Blut (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Praise Abort (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről) LINDEMANN - Allesfresser (a 2021-es Live In Moscow DVD-ről)...

YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door
YNGWIE MALMSTEEN - Nyáron jön az új album, Paganinit idéz az első dal: Wolves At The Door

Parabellum címmel július 23-án jelenik meg az új Yngwie Malmsteen album, első előzetesként pedig már itt is van a szöveges videóval kísért Wolves At The Door dal. Yngwie legutóbbi...

MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down
MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down

2018-ban jelent meg Myles Kennedy első szólólemeze, a Year Of The Tiger, de a folytatás sem várat magára sokáig, a The Ides Of March című album május 14-én lát majd napvilágot. Friss...

HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order
HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order

Two For A Lie címmel május 21-én jelenik meg az ex-Accept, Victory gitáros, Herman Frank ötödik szólólemeze, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Teutonic Order dallal lehet...

SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS