A.M.D. - Letölthető új album a Budapest Hardcore úttörőktől

Mindenen kívül címmel jött ki a lemez

2012. március 19. (hétfő) 09:06

Az egyik legpatinásabb hazai hardcore banda, a 2006 óta újra koncertező A.M.D. nemrég egy új albummal jelentkezett, amely most már ingyenesen letölthető a concertphotos.hu oldalról, mp3-ban és wavban is, de a zenekarnál CD formátumban is beszerezhető, mindössze 1500 forintért.17 éve, az 1995-ös Túlélők óta nem készült új album, így a Mindenen kívül megjelenése nem aprócska esemény. Az új albumra 12 új dal mellé 6 újra felvett klasszikus nóta is felkerült a Kiskovács dobos/alapító, Seza énekes, Sikbandi basszer, Fidó és Lörke gitárosok felállású csapattól.

A Mindenen kívül lemezt április 28-án az R33-ban mutatja be az A.M.D., vendégek: Holyman's Glory, Random Chords.
A CD-t itt rendelheted meg: amd.bphc@gmail.com

Az A.M.D. Facebook oldala.A.M.D. biográfia a csapattól:

"Az A.M.D. –t (Anti-Military Demonstration) Sotár és Kiskovács alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore banda, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore bandák hatására. A kezdeti felállás Füleki Sanyi gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Cséb basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob.

Az első koncert 1988 februárjában, a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvettük első 10 számos demónkat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Bandi (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a nyugat-európai koncertek is. Ennek az eredménye az lett, hogy 1989-ben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag egy kis kiadónál.

A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézetkülönbségek miatt Füleki Sanyi 1989 decemberében elhagyta a zenekart, és ettől kezdve a Leukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lörke személyében (ex-Trottel, Marina Revue, Qss) megtalálta azt a gitáros, dalszerzőt aki azóta is meghatározza a zenekar hangzását.


A.M.D. - Harcolj (az 1990-es Ne vonulj be! kazettáról)
1990 végén a Fekete Yuk kiadó gondozásában megjelent a Ne vonulj be! című kazetta. A banda állandó vendége lett az itthoni és az európai kluboknak, és olyan zenekarokkal koncerteztek, mint az Idiots, a Spermbirds, a Rich Kids on the LSD, a RIP, a Lunacy, a Fugazi, a Do Or Die, a Haine Brigade, a Bodycount, a Carcass, a teljesség igény nélkül.

1991 végén megjelent az első hivatalos lemezünk A háború borzalmai, sőt még rosszabb címmel, ami itthon és külföldön is nagyon jó kritikákat kapott. A folyamatos koncertezéstől 1993 végére kissé elfáradt a banda és Sotár kiszállt. A meghatározó frontembert nagyon nehéz volt pótolni. Több énekest is kipróbáltunk, de nem találtuk az igazit, végül 1994 végén úgy döntöttünk, hogy Csébet választjuk. Vele jelent meg 1995-ben a Túlélők CD.

Ez a felállás azonban csak 1996 végéig tartott, Cséb távozott a bandából. 1997-től 2000-ig a zenekar énekest keresett, volt néhány koncert is, más-más felállással de nem sikerült megfelelő énekest találni. 1999-től Kiskovács az Aurórában folytatta és úgy tűnt az AMD-nek ezzel vége is.

2005 decemberében újra találkozott a csapat és eldöntötték, hogy ismét színpadra lépnek. Az énekesi posztra Csiszit (Kevés, Holymans Glory) kérték fel, akit egy AMD tribute bandában láttak meg, és még egy gitáros csatlakozott a bandához, Fidó (ex-Psycho, VHK, Korai Öröm).

2006-tól koncertezünk újra. Mivel nem nosztalgiázni álltunk össze, elkezdtünk számokat is írni, de a munkát nagyon lassította az a tény, hogy az ország három távoli részében laktak a tagok. A folyamat akkor gyorsult fel, mikor Lörke Budapestre költözött. De…. Öt év után újra énekest kellett keresni, mivel az új AMD lemez megjelenését jelentősen hátráltatta a Budapest-Győr távolság, de közrejátszottak Csiszi más irányú elfoglaltságai is.

Hosszas keresgélés után Seza lett a banda énekese. A most megjelent Mindenen kívül című A.M.D. lemezt már ő énekelte fel. A lemezen 12 új és 6 újra feljátszott régi számot hallhattok."A.M.D. - Pulyka (az 1991-es A háború borzalmai... albumról)

 

Hammer TV

 
BENEATH THE VOID - Új dal az egykori Kill With Hate-től: Rebellion
2021. május 12. (szerda) 08:30

Az még a múlt hónapban derült ki, hogy nevet változtatott a brutális death metal vonalat képviselő budapesti Kill With Hate. Már Beneath The Voidként folytatják a zúzást egy progosabb, technikásabb irányban, a régóta készülő második lemez pedig ...Into Oblivion címmel jön ki június 11-én a Metal.hu-nál. A sci-fi konceptalbum második előzeteseként már meg is hallgatható a Rebellion című dal. Olt Ákos gitáros: "A lemezen szereplők közül a Rebelliont kezdtem írni legkorábban, még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát ölteni. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, s ezek jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz. Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is...

K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától
K.K.'S PRIEST - Klippel az első dal K.K. Downing és Ripper Owens új bandájától

Sermons Of The Sinner címmel augusztus 20-ra várható a debütáló albuma annak az új bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az exJudas Priest gitáros az utóbbi években hozott össze Tim...

VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja,...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS